«Το πραγματικό δίλημμα είναι εμβόλιο ή ιός» τόνισε η διευθύντρια της ΜΕΘ του ΓΝ «Ευαγγελισμός», πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου, παίρνοντας τον λόγο μετά τον υπουργό ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

«Το πραγματικό δίλημμα είναι εμβόλιο ή ιός» τόνισε η διευθύντρια της ΜΕΘ του ΓΝ «Ευαγγελισμός», πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου, παίρνοντας τον λόγο μετά τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, στη σημερινή ενημέρωση που αφορούσε σε νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Advertisement
 

Ειδικότερα, όπως τόνισε η κ. Κοτανίδου, κάθε επιδημία είναι μοναδική. Η τωρινή πέρα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ιού διαφέρει στο ότι ισχυρές χώρες δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της παγκόσμιας κοινότητας, υπογράμμισε.

Σύμφωνα με την ίδια, η πανδημία ενεργοποίησε όλες τις ειδικότητες της ιατρικής. Ο όρος ΜΕΘ ταυτίστηκε με την πανδημία. «Οι ΜΕΘ σώζουν ζωές ασθενών. Αλλά και σε αυτή την επιδημία η πρόληψη είναι η βασική συνιστώσα της αντιμετώπισης του προβλήματος».

 

«Έχουμε τα εμβόλια γι’ αυτό. Διδάσκουν το ανοσοποιητικό να προστατευτεί. Όταν αρκετοί αναπτύσσουν ανοσία τότε εμποδίζουμε τη νόσο να εξαπλωθεί. Αυτό είναι σημαντικό για μια άκρως μεταδοτική νόσο όπως η Covid», συμπλήρωσε η κ. Κοτανίδου.

Κορονοϊός: «Πώς μπορώ να γνωρίζω ότι μετά από χρόνια δεν θα έχω παρενέργειες από το εμβόλιο»
To πραγματικό δίλημμα, σύμφωνα με την κ. Κοτανίδου, «είναι εμβόλιο ή ιός». Όπως είπε, στην ερώτηση την οποία μπορεί να κάνουν πολλοί συμπολίτες μας «πώς μπορώ εγώ να γνωρίζω ότι μετά από κάποια χρόνια δεν θα έχω παρενέργειες από το εμβόλιο» απάντησε «με κατανόηση»
: «θα τους ζητήσω να δείξουν εμπιστοσύνη στους ειδικούς και να επικαλεστώ τα επίσημα δεδομένα.

Advertisement
Babis

Είμαστε ήδη έναν χρόνο και λίγο παραπάνω χρόνο μετά τους πρώτους εμβολιασμούς. Έχουν εμβολιαστεί δισεκατομμύρια συμπολίτες μας σε όλο τον κόσμο. Το προφίλ ασφαλείας των εμβολίων είναι πάρα πολύ ισχυρό.

Από τη μία δηλαδή έχουμε ισχυρότερες ενδείξεις ότι η φυσική μόλυνση και η νόσηση από τον ιό ενεργοποιεί σε έναν πολύ σημαντικό ποσοστό νοσούντων παθολογικούς μηχανισμούς μακροχρόνιων επιπλοκών και προβλημάτων.

Advertisement

Αυτή τη στιγμή έχουμε πάνω από 18 εκατ. συνανθρώπους σε όλο τον κόσμο που πάσχουν από ένα πολύ δυσάρεστο και πολύ επιβαρυντικό για την υγεία σύστημα, το post covid syndrome. Και αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται περίθαλψη στα νοσοκομεία, τα οποία πιέζονται από τους ασθενείς.

Το εμβόλιο είναι μια ελαφρά παρέμβαση στον οργανισμό μας. Ένα πολύ ελεγχόμενο υπομέρος της συχνά απρόβλεπτης και έντονης συστηματικής παρέμβασης που μπορεί να προκαλέσει ο ίδιος ο ιός.

Διανύοντας τον δεύτερο χρόνο αντιμετώπισης ασθενών με Covid-19 και έχοντας επανειλημμένα ζήσει την αγωνία των ασθενών και των συγγενών τους όταν τους Ανακοινώνουμε ότι πρέπει να διασωληνωθούν, θα ήθελα να καλέσω πόσους έχουν ακόμη επιφυλάξεις, να μη διστάσουν να εμβολιαστούν. Ο εμβολιασμός είναι θέμα ελευθερίας και επιστροφής στην κανονική ζωή. Είναι θέμα ασφάλειας και προστασίας της υγείας της δικής μας και των αγαπημένων μας».

πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Ορφέας Γεωργίου επανεκλέγεται πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

04/10/25 9:20 μμ

Ο Ορφέας Γεωργίου επανεκλέγεται πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

Επεισοδιακή σύλληψη 44χρονου - Δάγκωσε αστυνομικό στο πόδι

04/10/25 8:29 μμ

Επεισοδιακή σύλληψη 44χρονου – Δάγκωσε αστυνομικό στο πόδι

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 5 Οκτωβρίου

04/10/25 8:25 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 5 Οκτωβρίου

Κ.Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών χωρών στα πλαίσια της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος

04/10/25 8:23 μμ

Κ.Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών χωρών στα πλαίσια της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Πρώτη νίκη για τον Πανσερραϊκό

04/10/25 8:14 μμ

Πρώτη νίκη για τον Πανσερραϊκό

Τέλος στο ράβε-ξήλωνε στους δρόμους βάζει ο δήμος Αλεξανδρούπολης - video

04/10/25 6:53 μμ

Τέλος στο ράβε-ξήλωνε στους δρόμους βάζει ο δήμος Αλεξανδρούπολης – video

Μάχη ιδιοκτησίας για τα στρατόπεδα Παπαλουκά και Εμμ.Παππά - Στα δικαστήρια δήμος Σερρών και ΤΕΘΑ - video

04/10/25 6:40 μμ

Μάχη ιδιοκτησίας για τα στρατόπεδα Παπαλουκά και Εμμ.Παππά – Στα δικαστήρια δήμος Σερρών και ΤΕΘΑ – video

Εκδήλωση του Δήμου Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

04/10/25 6:15 μμ

Εκδήλωση του Δήμου Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

3 Οκτώβρη: Γιορτάζει ο προστάτης της Δικαιοσύνης, άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης - video

04/10/25 6:17 μμ

3 Οκτώβρη: Γιορτάζει ο προστάτης της Δικαιοσύνης, άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης – video

Γ. Λάτσιος: Χίλιοι θάνατοι από ανακοπή ετησίως στην Ελλάδα - Γιατί πρέπει όλοι να μάθουμε ΚΑΡΠΑ

04/10/25 2:03 μμ

Γ. Λάτσιος: Χίλιοι θάνατοι από ανακοπή ετησίως στην Ελλάδα – Γιατί πρέπει όλοι να μάθουμε ΚΑΡΠΑ

ΣΔΙΤ: Παραμένουν ένα σύγχρονο και αποδοτικό εργαλείο στην υλοποίηση έργων

04/10/25 1:55 μμ

ΣΔΙΤ: Παραμένουν ένα σύγχρονο και αποδοτικό εργαλείο στην υλοποίηση έργων

Παγκόσμιος (ξανά) στα 100μ. Τ11 ο Γκαβέλας

04/10/25 1:50 μμ

Παγκόσμιος (ξανά) στα 100μ. Τ11 ο Γκαβέλας