Δεν ταυτοποιήθηκαν τα αδέρφια Ινδαρέ, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων, εσωτερικά της κατάληψης Ματρόζου αλλά και στα ευρήματα μέσα στο κτίριο, σύμφωνα με το πόρισμα από τις ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Δεν ταυτοποιήθηκαν τα αδέρφια Ινδαρέ, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων, εσωτερικά της κατάληψης Ματρόζου αλλά και στα ευρήματα μέσα στο κτίριο, σύμφωνα με το πόρισμα από τις εξετάσεις των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων που παρουσιάστηκε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Δεν έχουν εντοπιστεί αποτυπώματα των δύο αδερφών, του 26χρονου ασκούμενου δικηγόρου αλλά και του μικρότερου αδερφού του, φοιτητή στην Πάτρα. Αντίθετα, ταυτοποιήθηκαν τέσσερα άτομα: ένας 37χρονος, ένας 40χρονος και δύο γυναίκες. Οι αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηρίων DNA από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών αναφορικά με αντικείμενα που πέταξε ένα άτομο προς τα στελέχη της ΕΚΑΜ όταν επιχειρούσαν να μπουν στο κτίριο, χωρίς παρουσία εισαγγελέα, παραβιάζοντας την ιδιωτική ζωή των ενοίκων.

Advertisement
 

 

 

Υπενθυμίζεται ότι τις πρώτες ώρες της αστυνομικής επιδρομής στην κατάληψη της Ματρόζου, η ΕΛΑΣ ισχυριζόταν ότι τα δύο αδέλφια «συμμετείχαν στην κατάληψη», κάτι που διαψεύστηκε πολλαπλά και άφησε εκτεθειμένη την ηγεσία του υπ. Προστασίας του Πολίτη.

Την ίδια στιγμή η ΕΛΑΣ διαψεύδει δημοσιεύματα τα οποία αφορούν εργαστηριακά ευρήματα από την κατάληψη της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι. Οπως τονίζεται τα δημοσιεύματα αυτά, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς δεν υπάρχουν ακόμη αποτελέσματα γενετικού υλικού, ούτε άλλων εργαστηριακών ελέγχων από τα ευρήματα της κατάληψης, αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Οπως σημειώνεται ακόμη, «υπάρχουν αποτελέσματα ελάχιστων δακτυλικών αποτυπωμάτων κυρίως σε τοίχους και πόρτες ενός ολόκληρου διώροφου κτηρίου», ενώ προστίθεται πως «για να γίνει εμφανής η προσπάθεια εξαφάνισης κάθε ίχνους, αξίζει να σημειωθεί ότι σε φορητό υπολογιστή βρέθηκε ένα μοναδικό δακτυλικό αποτύπωμα στην οθόνη και κανένα στο πληκτρολόγιο».

«Τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών ερευνών στην κατάληψη της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι εκθέτουν πλήρως και ανεπανόρθωτα τον κ. Χρυσοχοΐδη, αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Η δήλωση του κ. Χαρίτση

Advertisement
Family Kitchen

«Τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών ερευνών στην κατάληψη της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι εκθέτουν πλήρως και ανεπανόρθωτα τον κ. Χρυσοχοΐδη, αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Και την ίδια στιγμή, εκθέτουν και την πλειονότητα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, που έσπευσαν να υιοθετήσουν τους ισχυρισμούς του συγκεκριμένου υπουργού, αγνοώντας επιδεικτικά όλες τις μαρτυρίες των θυμάτων της αστυνομικής επίθεσης και των περίοικων.

Τα ψεύδη περί δήθεν συμμετοχής των υιών του κ. Ινδαρέ στη συγκεκριμένη κατάληψη, που διέσπειρε το γραφείο τύπου του υπουργού με επίσημα δελτία τύπου προκειμένου να δικαιολογήσει τις αθλιότητες των αστυνομικών δυνάμεων μέσα στο σπίτι του σκηνοθέτη, κατέρρευσαν με πάταγο. Η έρευνα της αρμόδιας υπηρεσίας δεν εντόπισε DNA των υιών του σκηνοθέτη Δ. Ινδαρέ στον χώρο της κατάληψης.

Τόσο ο κ. Χρυσοχοΐδης όσο και ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε ότι στηρίζει πλήρως τον υπουργό του, είναι πλέον υποχρεωμένοι να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις. Οφείλουν να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη για τον εξευτελισμό ανυποψίαστων ανθρώπων και για την καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου».

 

Πηγή aftodioikisi.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άνοιξε ο αυτοκινητόδρομος Πατρών – Κορίνθου

05/12/25 11:30 μμ

Άνοιξε ο αυτοκινητόδρομος Πατρών – Κορίνθου

Μουντιάλ 2026: Η κλήρωση των 12 ομίλων

05/12/25 11:28 μμ

Μουντιάλ 2026: Η κλήρωση των 12 ομίλων

Με ανθρώπους του πολιτισμού και των τεχνών της Μακεδονίας και Θράκης συναντήθηκε ο Κ. Γκιουλέκας

05/12/25 11:27 μμ

Με ανθρώπους του πολιτισμού και των τεχνών της Μακεδονίας και Θράκης συναντήθηκε ο Κ. Γκιουλέκας

Ποιος ήταν ο Άγιος Νικόλαος που γιορτάζει σήμερα 6 Δεκέμβριου

05/12/25 8:18 μμ

Ποιος ήταν ο Άγιος Νικόλαος που γιορτάζει 6 Δεκέμβριου

Τέταρτη η Ντουντουνάκη στα 100μ. πεταλούδα, για πέντε εκατοστά εκτός βάθρου

05/12/25 11:31 μμ

Τέταρτη η Ντουντουνάκη στα 100μ. πεταλούδα, για πέντε εκατοστά εκτός βάθρου

Το κρασί, το ελαιόλαδο και ο πολιτισμός της Πελοποννήσου «κέρδισαν» τους Ιταλούς

05/12/25 11:26 μμ

Το κρασί, το ελαιόλαδο και ο πολιτισμός της Πελοποννήσου «κέρδισαν» τους Ιταλούς

Με μήνυμα συλλογικότητας και θεματική «Μουσεία και Ελπίδα» επέστρεψε το 15ο CoMuseum

05/12/25 11:24 μμ

Με μήνυμα συλλογικότητας και θεματική «Μουσεία και Ελπίδα» επέστρεψε το 15ο CoMuseum

Ποιοι σταθμοί του Μετρό θα κλείσουν αύριο, Σάββατο, με εντολή της ΕΛΑΣ

05/12/25 11:23 μμ

Ποιοι σταθμοί του Μετρό θα κλείσουν αύριο, Σάββατο, με εντολή της ΕΛΑΣ

«Ανάπλαση προσώπων από το παρελθόν»: Μasterclass του Μ. Παπαγρηγοράκη στις 9/12 στο Ναύπλιο

05/12/25 11:22 μμ

«Ανάπλαση προσώπων από το παρελθόν»: Μasterclass του Μ. Παπαγρηγοράκη στις 9/12 στο Ναύπλιο

Αρχαιολόγοι ταυτοποίησαν τη μούμια του φαραώ Σεσόνκ Γ΄ χάρη στα αγαλματίδια υπηρετών του

05/12/25 11:20 μμ

Αρχαιολόγοι ταυτοποίησαν τη μούμια του φαραώ Σεσόνκ Γ΄ χάρη στα αγαλματίδια υπηρετών του

Μια μεσαιωνική υπόθεση κληρονομικών διεκδικήσεων...Η Δίκη της Μονής Δοχειαρίου στη Θεσσαλονίκη του 1361

05/12/25 11:19 μμ

Μια μεσαιωνική υπόθεση κληρονομικών διεκδικήσεων…Η Δίκη της Μονής Δοχειαρίου στη Θεσσαλονίκη του 1361

Συνάντηση Κυριάκου Πιερρακάκη με πρέσβεις ΕΕ: Η Ευρώπη χρειάζεται επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομική ισορροπία

05/12/25 8:09 μμ

Συνάντηση Κυριάκου Πιερρακάκη με πρέσβεις ΕΕ: Η Ευρώπη χρειάζεται επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομική ισορροπία