4.8 C
Serres

Κουνούπια: Γιατί τσιμπάνε εσένα πιο συχνά και πώς φεύγει η φαγούρα

Date:

Τα περισσότερα τσιμπήματα κουνουπιών θα σταματήσουν να σας προκαλούν φαγούρα και τα σημάδια θα υποχωρήσουν μόνα τους μέσα σε λίγες ημέρες.
 Είναι περίεργο ότι τα κουνούπια με κάποιον τρόπο τσιμπάνε πολύ πιο συχνά συγκεκριμένα άτομα, ακόμα και στην ίδια παρέα στην ίδια περιοχή.

Δείτε μερικές αλήθειες επάνω στο θέμα κουνούπια, οι οποίες δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, αφού έχουν επιβεβαιωθεί με συγκεκριμένες έρευνες:

Τι αρέσει στα κουνούπια και τσιμπάνε πιο συχνά συγκεριμένα άτομα

Ομάδα αίματος

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι σε συνθήκες εργαστηρίου, τα κουνούπια “επέλεξαν” άτομα με ομάδα αίματος “0” σχεδόν δύο φορές πιο συχνά όσο εκείνα με ομάδα αίματος “Α”. Επιπλέον, με βάση άλλα γονίδια, περίπου το 85% των ανθρώπων εκκρίνει ένα χημικό σήμα μέσω του δέρματός του, το οποίο δείχνει τον τύπο του αίματος που έχουν, ενώ το 15% δεν εκκρίνουν τέτοια ουσία. Και η έρευνα έδειξε ότι ένα κουνούπι θα το προσελκύσει περισσότερο κάποιος που εκκρίνει την ουσία αυτή, ανεξάρτητα από τον τύπο αίματος που έχει.

Διοξείδιο του άνθρακα

Ένας από τους βασικούς τρόπους που τα κουνούπια εντοπίζουν τους στόχους τους είναι η μυρωδιά του διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπεται στην αναπνοή. Χρησιμοποιούν ένα ειδικό όργανο για να το κάνουν αυτό και μπορεί να ανιχνεύσουν το διοξείδιο του άνθρακα ακόμα και από 50 μέτρα μακριά! Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι που απλά εκπνέουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα γενικά (αυτοί συνήθως είναι οι μεγαλύτεροι σε μέγεθος άνθρωποι) έχει αποδειχθεί ότι προσελκύουν περισσότερο τα κουνούπια. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους τα παιδιά ταλαιπωρούνται σπανιότερα από ό τι οι ενήλικες, από τσιμπήματα κουνουπιών.

Άσκηση και μεταβολισμός

Εκτός από το διοξείδιο του άνθρακα, τα κουνούπια βρίσκουν τα “θύματά” τους ανιχνεύοντας το γαλακτικό οξύ, το ουρικό οξύ, την αμμωνία και άλλες ουσίες που αποβάλλονται μέσω του ιδρώτα τους, και, επίσης, έλκονται από άτομα με υψηλότερες θερμοκρασίες σώματος. Επειδή η εντατική άσκηση αυξάνει τη συγκέντρωση γαλακτικού οξέος και θερμότητας στο σώμα, κατά πάσα πιθανότητα θα σας κάνει να “ξεχωρίσετε” και να επιλέξουν εσάς ως “στόχο”. Εν τω μεταξύ, κάποιοι γενετικοί παράγοντες επηρεάζουν την ποσότητα ουρικού οξέος και άλλων ουσιών που εκπέμπονται φυσικά από κάθε άτομο, καθιστώντας ορισμένα άτομα πιο εύκολο να “εντοπιστούν” από κουνούπια από ό,τι άλλα.






Κουνούπια: Γιατί τσιμπάνε εσένα πιο συχνά και πώς φεύγει η φαγούρα

Κουνούπια: Τι να κάνετε για να φύγει η φαγούρα από το τσίμπημα

Τα τσιμπήματα κουνουπιών αφήνουν κνησμώδη “σπυράκια” που εμφανίζονται αφότου τα κουνούπια χρησιμοποιήσουν το κεντρί τους για να τρυπήσουν το δέρμα και να τραφούν με το αίμα σας. Το τσίμπημα συνήθως φεύγει από μόνο του μέσα σε λίγες ημέρες.

Μέχρι τότε, μπορείτε να κάνετε τα ακόλουθα: 

  • Απλώστε μια λοσιόν, κρέμα ή πάστα. Εφαρμόστε μια λοσιόν με καλαμίνα (calamine) ή μια απλή κρέμα με υδροκορτιζόνη για επάνω στο σημείο του τσιμπήματος, για να υποχωρήσει η φαγούρα.
  • Δοκιμάστε να βάλετε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό. Εφαρμόστε επανειλημμένως αρκετές φορές την ημέρα, μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματα.
  • Εφαρμόστε μια κρύα κομπρέσα. Θα σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε από την φαγούρα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα δροσερό, υγρό πανί για λίγα λεπτά.
  • Πάρτε ένα αντιισταμινικό χάπι. Για ισχυρότερες δερματικές αντιδράσεις, δοκιμάστε να πάρετε ένα απλό αντιισταμινικό χάπι.

Πηγή: iatropedia.gr 

ΥγείαΚουνούπια: Γιατί τσιμπάνε εσένα πιο συχνά και πώς φεύγει η φαγούρα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Δωρεά οργάνων από 60χρονη που έχασε τη ζωή της ύστερα από σοβαρό ατύχημα στα Ιωάννινα

Μεγαλείο ψυχής επέδειξε η οικογένεια μιας 60χρονης γυναίκας, η...

Πώς συνδέεται ο σεξισμός με τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ και άνοιας

Η ανισότητα των φύλων μπορεί να είναι ακόμη πιο...

8 συμπτώματα που μπορεί να είναι ενδείξεις ρευματοειδούς αρθρίτιδας

Πέρα από το χαρακτηριστικό σύμπτωμα του πόνου στις αρθρώσεις,...

Τι μπορεί να κάνει χειρότερο το χανγκοβερ;

Έχεις σκεφτεί τι μπορεί να επιδεινώσει ένα χανγκόβερ; Η...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα