Ένα πρωτόγνωρο περιστατικό συνέβη το απόγευμα στη Κυριακής στην Κοζάνη.    Αστυνομικοί πήγαν για έλεγχο σχετικά με το εάν εφαρμόζονται τα μέτρα για τον κορονοϊό σε γνωστό εστιατόριο της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Ένα πρωτόγνωρο περιστατικό συνέβη το απόγευμα στη Κυριακής στην Κοζάνη.

 
 
 
Αστυνομικοί πήγαν για έλεγχο σχετικά με το εάν εφαρμόζονται τα μέτρα για τον κορονοϊό σε γνωστό εστιατόριο της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozanimedia.gr, οι δυο αστυνομικοί, φορώντας κανονικά τις μάσκες τους, εισήλθαν στον εσωτερικό χώρο του εν καταστήματος, ο οποίος ήταν άδειος, και επέβαλαν πρόστιμο σε εργαζόμενη, η οποία φέρεται να φορούσε μάσκα, αλλά εκείνη τη στιγμή την είχε κατεβάσει για να πιει νερό.

Στις διαμαρτυρίες της ίδιας, αλλά και του ιδιοκτήτη του εστιατορίου, οι δυο αστυνομικοί αντέτειναν πως σύμφωνα με τα μέτρα θα έπρεπε να προχωρήσουν στην επιβολή του προστίμου, ενώ, αμέσως μετά, “έγραψαν” και δεύτερη εργαζόμενη, η οποία, σύμφωνα με τη διεύθυνση του μαγαζιού, εκείνη την ώρα ήταν εκτός εργασίας.

Ακολούθησαν ακόμη πιο έντονες διαμαρτυρίες της διεύθυνσης του μαγαζιού, ο ιδιοκτήτης του οποίου ζήτησε από τους δυο αστυνομικούς να επιδείξουν και εκείνοι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, εφόσον εισήλθαν για έλεγχο σε εσωτερικό χώρο καταστήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κανείς δεν δέχτηκε να επιδείξει το πιστοποιητικό εμβολιασμού, με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να αναφέρουν πως δεν μπορεί να τους ελέγξει κάποιος, καθώς αυτή είναι αρμοδιότητα της Αστυνομίας.

Advertisement
ΔΕΗ

Όπως τονίζεται από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ., πάντως ως ελεγκτικός μηχανισμός, οι αστυνομικοί δεν είναι υποχρεωμένοι να επιδείξουν πιστοποιητικά εμβολιασμού, ενώ και οι δυο άνδρες που πραγματοποιούσαν τον έλεγχο είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Η παρέμβαση δικηγόρου από την Αθήνα  και η συνέχεια στο Αστυνομικό Τμήμα Κοζάνης
Στο σημείο εκείνο παρενέβη, μάλιστα, δικηγόρος από την Αθήνα, ο οποίος βρισκόταν ως πελάτης στο συγκεκριμένο μαγαζί, αναφέροντας μια σειρά ζητημάτων στους αστυνομικούς και ζητώντας να επιδείξουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τους.

Τότε δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα στις δυο πλευρές, με τη συνέχεια να δίνεται στο Αστυνομικό Τμήμα Κοζάνης, όπου υποβλήθηκαν εκατέρωθεν μηνύσεις.

Η πλευρά της διεύθυνσης του εστιατορίου κατηγορεί τους αστυνομικούς για παράβαση καθήκοντος, ενώ η κατηγορία σε βάρος της με απόφαση εισαγγελέα, είναι απείθεια σε έλεγχο, με τη συνέχεια να δίνεται στα δικαστήρια. Μήνυση έχει υποβληθεί, με απόφαση και εισαγγελέα, και κατά του δικηγόρου, για παρότρυνση σε απείθεια.

Πηγή enikos.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μαρμελάδα σύκο

26/08/25 12:02 πμ

Μαρμελάδα σύκο

Οικουμενικός Πατριάρχης: Συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας στη Στοκχόλμη

25/08/25 11:57 μμ

Οικουμενικός Πατριάρχης: Συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας στη Στοκχόλμη

Φορολογικές ελαφρύνσεις στη ΔΕΘ: Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις από τον Ιανουάριο 2026

25/08/25 11:50 μμ

Φορολογικές ελαφρύνσεις στη ΔΕΘ: Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις από τον Ιανουάριο 2026

Δοκιμασμένοι τρόποι να αφαιρέσετε  τις γρατζουνιές από τα γυαλιά σας

25/08/25 11:30 μμ

Δοκιμασμένοι τρόποι να αφαιρέσετε  τις γρατζουνιές από τα γυαλιά σας

25/08/25 11:29 μμ

Ειρήνη Μουρτζούκου: Νέα τροπή στην υπόθεση – Θα κατονομάσει τον δολοφόνο του Παναγιώτη

25/08/25 11:24 μμ

Βόλος: Ο 13χρονος γιος πάλεψε με τον πατέρα του για να σώσει τη μητέρα του

Φώτης Σπύρος: Το μήνυμα ζωής μετά τη μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου

25/08/25 11:12 μμ

Φώτης Σπύρος: Το μήνυμα ζωής μετά τη μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 26 Αυγούστου

25/08/25 11:03 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 26 Αυγούστου

Προφυλακίστηκαν οι 5 Τούρκοι μαφιόζοι: Αρνούνται ότι διακινούσαν ναρκωτικά - Τι υποστήριξαν

25/08/25 11:00 μμ

Προφυλακίστηκαν οι 5 Τούρκοι μαφιόζοι: Αρνούνται ότι διακινούσαν ναρκωτικά – Τι υποστήριξαν

Κούραση: Με ποιες αλλαγές στη διατροφή θα την αντιμετωπίσετε

25/08/25 10:55 μμ

Κούραση: Με ποιες αλλαγές στη διατροφή θα την αντιμετωπίσετε

Ξέφυγες το σαββατοκύριακο με το φαγητό; Δες τι συμβουλεύει μια διαιτολόγος

25/08/25 10:47 μμ

Ξέφυγες το σαββατοκύριακο με το φαγητό; Δες τι συμβουλεύει μια διαιτολόγος

Γεραπετρίτης: Υπό οποιαδήποτε συνθήκη, η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων

25/08/25 10:38 μμ

Γεραπετρίτης: Υπό οποιαδήποτε συνθήκη, η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων