Δράμα χωρίς τέλος για τα τρία παιδάκια στο Ηράκλειο Κρήτης, που η μητέρα τους τα άφησε ολομόναχα σε χωριό του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και έφυγε για δύο ημέρες. Σύμφωνα με ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Δράμα χωρίς τέλος για τα τρία παιδάκια στο Ηράκλειο Κρήτης, που η μητέρα τους τα άφησε ολομόναχα σε χωριό του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και έφυγε για δύο ημέρες.

Advertisement
 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, τελικά έφυγε και ο πατέρας τους για την Αθήνα, με αποτέλεσμα τα παιδιά να παραμένουν φιλοξενούμενα στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, ο Διοικητής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου Κώστας Τερζάκης ανέφερε στο Creta24 ότι τα τρία παιδιά, ηλικίας 11, 9 και 6 ετών, εξακολουθούν να βρίσκονται για φιλοξενία στο νοσηλευτικό ίδρυμα, καθώς η μητέρα τους δεν επιτρέπεται να τα δει μετά το περιστατικό, ενώ πλέον και ο Ιρακινός πατέρας τους επέστρεψε στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες ο πατέρας βρέθηκε στο Ηράκλειο και δήλωσε πρόθυμος να αναλάβει την επιμέλεια των παιδιών του, παρότι και ο ίδιος είναι μόνος και δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες φροντίδας τους. Τελικά, όμως, έφυγε και πάλι για την πρωτεύουσα.

Κρήτη: «Έλειψα μόνο για λίγες ώρες» λέει η μητέρα που άφησε τα παιδιά μόνα τους στο σπίτι

Τα παιδιά μιλούν καθημερινά με κοινωνικούς λειτουργούς και σύμφωνα με πληροφορίες φέρονται να τους εξομολογήθηκαν ότι και άλλες φορές η μητέρα τους τα είχε αφήσει ολομόναχα στο σπίτι.

Πληροφορίες του Creta24 αναφέρουν ότι και στο πλαίσιο συγκεκριμένης διαδικασίας που ακολουθείται, μετά το περιστατικό, οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν το οικογενειακό και συγγενικό περιβάλλον των μικρών παιδιών προκειμένου να διαπιστώσουν εάν υπάρχει η δυνατότητα να αναλάβει κάποιος άλλος την επιμέλειά τους, σε περίπτωση που η μητέρα και ο πατέρας τους κριθούν ακατάλληλοι. Στην περίπτωση που και το στενό τους οικογενειακό περιβάλλον κριθεί ακατάλληλο, τότε θα πρέπει να μεταφερθούν σε κάποια κοινωνική δομή.

Advertisement
ΔΕΗ

Κρήτη: «Πολλές φορές δεν είχαμε φαγητό στο σπίτι» – Συγκλονίζει το δράμα των τριών παιδιών

Τα δύο αγοράκια και το κοριτσάκι έμειναν ολομόναχα σπίτι τους τις προηγούμενες ημέρες, όταν έφυγε η μητέρα τους. Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων στην προσπάθειά τους να μαγειρέψουν, παραλίγο να βάλουν φωτιά στο σπίτι, άθελά τους.

Στην κατοικία έσπευσαν κοινωνικοί λειτουργοί, ενώ τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Η 33χρονη μητέρα συνελήφθη για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο και φέρεται μάλιστα να ισχυρίστηκε πως ήταν κάτι φυσιολογικό και ότι τα παιδιά της μπορούν να φροντίσουν μόνα τους τον εαυτό τους. Την Δευτέρα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή.

Πηγή enikos.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κτηνοτρόφος: "Το μαντρί ήταν το 4ο παιδί μου και το σκότωσαν" - Ξέσπασμα κτηνοτρόφων στις Σέρρες - video

03/10/25 11:12 πμ

Κτηνοτρόφος: “Το μαντρί ήταν το 4ο παιδί μου και το σκότωσαν” – Ξέσπασμα κτηνοτρόφων στις Σέρρες – video

Ανοίγει η αυλαία του 55ου Πανελλήνιου Δημοσιογραφικού Συνεδρίου της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου

03/10/25 11:08 πμ

Ανοίγει η αυλαία του 55ου Πανελλήνιου Δημοσιογραφικού Συνεδρίου της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου

Μαρόκο: Η συλλογικότητα νέων «GenZ 212», που βρίσκεται πίσω από το κύμα διαδηλώσεων που συγκλονίζει τη χώρα, ζητεί την παραίτηση της κυβέρνησης

03/10/25 11:10 πμ

Μαρόκο: Η συλλογικότητα νέων «GenZ 212», ζητεί την παραίτηση της κυβέρνησης

03/10/25 11:01 πμ

Σέρρες: Ποια είναι η Παρέσσα Ορφανίδου, η γηραιότερη Ελληνίδα εν ζωή που έκλεισε τα 110

Για το «2 στα 2» ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Μπαρτσελόνα

03/10/25 9:23 πμ

Για το «2 στα 2» ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Μπαρτσελόνα

Στο νοσοκομείο ο Πάνος Ρούτσι για ιατρικές εξετάσεις – Συνεχίζει για 19η ημέρα την απεργία πείνας

03/10/25 8:52 πμ

Στο νοσοκομείο ο Πάνος Ρούτσι για ιατρικές εξετάσεις – Συνεχίζει για 19η ημέρα την απεργία πείνας

Λουτσέσκου: Η ισοφάριση έφερε απογοήτευση στους ποδοσφαιριστές – Να αποφύγουμε παρόμοια λάθη

03/10/25 8:22 πμ

Λουτσέσκου: Η ισοφάριση έφερε απογοήτευση στους ποδοσφαιριστές – Να αποφύγουμε παρόμοια λάθη

Ελληνικό: 17.000 ενδιαφερόμενοι αγοραστές από 110 χώρες - Ποιοι αγοράζουν και γιατί

03/10/25 8:11 πμ

Ελληνικό: 17.000 ενδιαφερόμενοι αγοραστές από 110 χώρες – Ποιοι αγοράζουν και γιατί

03/10/25 8:03 πμ

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας σήμερα

Επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο του Μονάχου - Είχε κλείσει τη νύχτα λόγω drones

03/10/25 7:56 πμ

Επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο του Μονάχου – Είχε κλείσει τη νύχτα λόγω drones

Εύκολη τούρτα με μους σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

03/10/25 12:13 πμ

Εύκολη τούρτα με μους σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

Η Τσέλιε «έσπασε» το αήττητο της ΑΕΚ

03/10/25 12:10 πμ

Η Τσέλιε «έσπασε» το αήττητο της ΑΕΚ