Κρήτη: Αναζητούν ευθύνες για την έλλειψη ορού μετά το δάγκωμα ποντικούΣάλος έχει προκληθεί από το περιστατικό με τον οικοδόμο που τον δάγκωσε ένας ποντικός και δεν υπήρχε ο ορός για τη θεραπεία ούτε σε κέντρο υγείας, ούτε σε νοσοκομείο, ούτε καν στο εφημερεύον φαρμακείο.

 

 

Μετά το περιστατικό, η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας τόσο για το Κέντρο Υγείας που απευθύνθηκε ο άτυχος οικοδόμος όσο και για το Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Αναφορικά με το περιστατικό που προσήλθε στο Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας με αναφερόμενο δείγμα ζώου (δάγκωμα από ποντίκι) και το οποίο στη συνέχεια απευθύνθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Βενιζέλειο σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν εντολής της Διοικήτριας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κας Μπορμπουδάκη Λένας θα διενεργηθεί Προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό από τον κ. Αγαπίου Δημήτρη, Υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, για το Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας και από τον κ. Τερζακη Κώστα, Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Βενιζέλειο, για το νοσοκομείο.

Βασική προτεραιότητα και κύριο μέλημα της Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης είναι η καθημερινή, ασφαλέστερη και ορθότερη αλλά και η προς όφελος των πολιτών Υγειονομική περίθαλψη σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και κυρίως με την απαιτούμενη ευαισθησία».

Το χρονικό της… περιπέτειας του οικοδόμου


Η περιπέτεια του άτυχου οικοδόμου ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελία που πραγματοποίησε το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο άτυχος άνδρας την ώρα που εργαζόταν είχε ένα ατύχημα όταν ένας ποντικός τον δάγκωσε.

Ο ίδιος έπρεπε οπωσδήποτε να λάβει θεραπεία – έναν συγκεκριμένο ορό κατά της λεπτοσπείρωσης – ωστόσο ούτε το Κέντρο Υγείας, ούτε το νοσοκομείο, ούτε το φαρμακείο είχε τον συγκεκριμένο ορό.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων, ο άτυχος άνδρας έγινε μπαλάκι ανάμεσα στις υγειονομικές υπηρεσίες ενώ χρειάστηκε να περάσει ένα 24ωρο, με κίνδυνο της ζωής του, για να λάβει την θεραπεία που έπρεπε.

 

Πηγή thestival.gr

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *