Η ιχνηλάτηση έδειξε ότι πρόκειται για νέους που επιστρέφουν από διακοπές σε νησιά όπως η Μύκονος, η Πάρος, η Σαντορίνη και η Ρόδος – Το υπουργείο Υγείας ετοιμάζει καμπάνια με ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Η ιχνηλάτηση έδειξε ότι πρόκειται για νέους που επιστρέφουν από διακοπές σε νησιά όπως η Μύκονος, η Πάρος, η Σαντορίνη και η Ρόδος – Το υπουργείο Υγείας ετοιμάζει καμπάνια με μήνυμα «όταν επιστρέφετε μείνετε μακριά από ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες»

Advertisement
 

 

Σύμφωνα με το protothema.gr στην καρδιά της επιδημίας του κορωνοϊού βρίσκεται η Αττική, στην οποία καταγράφηκαν μέσα σε μόλις 11 ημέρες 384 θετικά στον κορωνοϊό κρούσματα, περισσότερα από όσα είχαν καταγραφεί σε όλη τη χώρα τον περασμένο Ιούνιο!

Ο σημερινός απολογισμός της επιδημίας για το λεκανοπέδιο όπως ανακοινώθηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) περιλαμβάνει 82 κρούσματα, εκ των οποίων τα 10 αφορούν την εστία που έχει εντοπιστεί στον Πόρο και την Τροιζήνα. Από τη συγκεκριμένη συρροή κρουσμάτων έχουν ήδη καταμετρηθεί περίπου 50 κρούσματα.

Η μεγάλη κινητικότητα του κορωνοϊού στην Αττική αποτυπώνεται στα στοιχεία του ΕΟΔΥ και την επισήμανε το μεσημέρι της Τρίτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς αναφέροντας πως στην Αττική υπάρχουν 406 ενεργά κρούσματα, δηλαδή ισάριθμα άτομα που έχουν εμφανίσει τη λοίμωξη Covid-19 και των οποίων τα σχετικά τεστ δίδουν θετικό στον κορωνοϊό αποτέλεσμα.

Η συντριπτική πλειονότητα των κρουσμάτων της Αττικής αφορούν κυρίως νέους, οι οποίοι όπως προκύπτει από τον έλεγχο και την ιχνηλάτηση έχουν επιστρέψει από διακοπές σε νησιά, και ιδίως νησιά δημοφιλή τουριστικά ή κοσμικά. Ως τόπος διακοπών αναφέρονται μάλιστα και κάποια από τα νησιά στα οποία ήδη τέθηκαν περιοριστικά μέτρα, όπως η Μύκονος, η Πάρος, η Αντίπαρος, η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Κως, η Ζάκυνθος,

Advertisement
MEGA

Σύμφωνα άλλωστε και με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, 4 στα 10 κρούσματα αφορούν πλέον στη χώρα μας άτομα ηλικίας 18 έως 39 χρόνων, με τους ηλικιωμένους άνω των 65 χρόνων να καταλαμβάνουν μόλις το 16% του συνόλου των θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ωστόσο, είναι οι ηλικιωμένοι εκείνοι που υφίστανται τις σοβαρότερες επιπτώσεις από την κυκλοφορία του κορωνοϊού και την ξέφρενη πορεία του στον πληθυσμό των νέων. Έτσι, μπορεί οι νέοι που είναι θετικοί στον κορωνοϊό να μην εκδηλώνουν σοβαρά συμπτώματα ή να είναι και τελείως ασυμπτωματικοί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μεταδώσουν τον επικίνδυνο ιό στους μεγαλύτερους σε ηλικία και στους ευάλωτους με χρόνια προβλήματα υγείας οικείους τους – κι αυτό είτε σπεύσουν να κάνουν τον μοριακό έλεγχο είτε όχι.

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, το υπουργείο Υγείας έχοντας αντιληφθεί το πρόβλημα με τους νέους που μετατρέπονται σε υπερ-μεταδότες μέσα στις ευρύτερες οικογένειές τους ετοιμάζει το αμέσως επόμενο διάστημα στοχευμένη ενημερωτική καμπάνια προς τον συγκεκριμένο πληθυσμό. Ειδικότερα, και σύμφωνα με τον σχετικό σχεδιασμό θα καλούνται οι νέοι να απολαύσουν με ευθύνη τις διακοπές τους, αλλά κυρίως θα καλούνται να δείξουν την υπευθυνότητά τους αμέσως μόλις επιστρέψουν στην πατρική εστία. Με ποιο τρόπο; Μένοντας μακριά από τους αγαπημένους τους που θέλουν να προστατεύσουν, είτε πρόκειται για γονείς είτε για παππούδες και γιαγιάδες είτε για άλλα ευάλωτα πρόσωπα που θα κινδυνέψουν να εκτεθούν στον μολυσματικό ιό από την επαφή μαζί τους.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σέρρες: Ενημερωτική δράση: «Ο ρόλος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη φροντίδα του Διαβητικού Ποδιού»

14/11/25 8:46 μμ

Σέρρες: Ενημερωτική δράση: «Ο ρόλος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη φροντίδα του Διαβητικού Ποδιού»

Σέρρες: Σε κακή κατάσταση τα πλακάκια στο πεζοδρόμιο της Γ.Παπανδρέου - video

14/11/25 8:27 μμ

Σέρρες: Σε κακή κατάσταση τα πλακάκια στο πεζοδρόμιο της Γ.Παπανδρέου – video

Σέρρες: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων - video

14/11/25 8:21 μμ

Σέρρες: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων – video

Σέρρες: Πρόστιμο σε επαγγελματία που μετακίνησε τους κάδους ανακύκλωσης - video

14/11/25 8:15 μμ

Σέρρες: Πρόστιμο σε επαγγελματία που μετακίνησε τους κάδους ανακύκλωσης – video

Εξέγερση στο Κλειδί: Τι αποκάλυψαν μάρτυρες αστυνομικοί- "Οι πέτρες έπεφταν βροχή, δάγκωνε τον αστυνομικό με μανία" - video

14/11/25 8:11 μμ

Εξέγερση στο Κλειδί: Τι αποκάλυψαν μάρτυρες αστυνομικοί- “Οι πέτρες έπεφταν βροχή, δάγκωνε τον αστυνομικό με μανία” – video

Βουλγαρία-ΒΤΑ: Ο αμυντικός προϋπολογισμός για το 2026 θα ανέλθει στα 2,708 δισ. ευρώ

14/11/25 7:30 μμ

Βουλγαρία-ΒΤΑ: Ο αμυντικός προϋπολογισμός για το 2026 θα ανέλθει στα 2,708 δισ. ευρώ

Νέα σούπερ εμφάνιση και νίκη 3-0 επί της Γεωργίας για την εθνική Ελπίδων

14/11/25 7:27 μμ

Νέα σούπερ εμφάνιση και νίκη 3-0 επί της Γεωργίας για την εθνική Ελπίδων

Διαμαρτυρία ασθενών με διαβήτη, με πανελλαδική συγκέντρωση υπογραφών

14/11/25 7:21 μμ

Διαμαρτυρία ασθενών με διαβήτη, με πανελλαδική συγκέντρωση υπογραφών

Πώς η Σουηδία κατάφερε να μειώσει το κάπνισμα-Έχει το χαμηλότερο ποσοστό στον ανεπτυγμένο κόσμο

14/11/25 7:17 μμ

Πώς η Σουηδία κατάφερε να μειώσει το κάπνισμα – Έχει το χαμηλότερο ποσοστό στον ανεπτυγμένο κόσμο

Νέα δρομολόγια στην σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκη-Σίνδος από 19/11

14/11/25 7:12 μμ

Νέα δρομολόγια στην σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκη-Σίνδος από 19/11

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στις 14 οι προφυλακίσεις για εγκληματική οργάνωση - Στους 40 οι κατηγορούμενοι

14/11/25 7:09 μμ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στις 14 οι προφυλακίσεις για εγκληματική οργάνωση – Στους 40 οι κατηγορούμενοι

Τέσσερις στους δέκα Έλληνες έχουν λάβει αντιβιοτικά τον τελευταίο χρόνο – Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία του ECDC

14/11/25 7:06 μμ

Τέσσερις στους δέκα Έλληνες έχουν λάβει αντιβιοτικά τον τελευταίο χρόνο – Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία του ECDC