Η ιχνηλάτηση έδειξε ότι πρόκειται για νέους που επιστρέφουν από διακοπές σε νησιά όπως η Μύκονος, η Πάρος, η Σαντορίνη και η Ρόδος – Το υπουργείο Υγείας ετοιμάζει καμπάνια με ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Η ιχνηλάτηση έδειξε ότι πρόκειται για νέους που επιστρέφουν από διακοπές σε νησιά όπως η Μύκονος, η Πάρος, η Σαντορίνη και η Ρόδος – Το υπουργείο Υγείας ετοιμάζει καμπάνια με μήνυμα «όταν επιστρέφετε μείνετε μακριά από ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες»

 

Σύμφωνα με το protothema.gr στην καρδιά της επιδημίας του κορωνοϊού βρίσκεται η Αττική, στην οποία καταγράφηκαν μέσα σε μόλις 11 ημέρες 384 θετικά στον κορωνοϊό κρούσματα, περισσότερα από όσα είχαν καταγραφεί σε όλη τη χώρα τον περασμένο Ιούνιο!

Ο σημερινός απολογισμός της επιδημίας για το λεκανοπέδιο όπως ανακοινώθηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) περιλαμβάνει 82 κρούσματα, εκ των οποίων τα 10 αφορούν την εστία που έχει εντοπιστεί στον Πόρο και την Τροιζήνα. Από τη συγκεκριμένη συρροή κρουσμάτων έχουν ήδη καταμετρηθεί περίπου 50 κρούσματα.

Η μεγάλη κινητικότητα του κορωνοϊού στην Αττική αποτυπώνεται στα στοιχεία του ΕΟΔΥ και την επισήμανε το μεσημέρι της Τρίτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς αναφέροντας πως στην Αττική υπάρχουν 406 ενεργά κρούσματα, δηλαδή ισάριθμα άτομα που έχουν εμφανίσει τη λοίμωξη Covid-19 και των οποίων τα σχετικά τεστ δίδουν θετικό στον κορωνοϊό αποτέλεσμα.

Advertisement
Babis

Η συντριπτική πλειονότητα των κρουσμάτων της Αττικής αφορούν κυρίως νέους, οι οποίοι όπως προκύπτει από τον έλεγχο και την ιχνηλάτηση έχουν επιστρέψει από διακοπές σε νησιά, και ιδίως νησιά δημοφιλή τουριστικά ή κοσμικά. Ως τόπος διακοπών αναφέρονται μάλιστα και κάποια από τα νησιά στα οποία ήδη τέθηκαν περιοριστικά μέτρα, όπως η Μύκονος, η Πάρος, η Αντίπαρος, η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Κως, η Ζάκυνθος,

Σύμφωνα άλλωστε και με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, 4 στα 10 κρούσματα αφορούν πλέον στη χώρα μας άτομα ηλικίας 18 έως 39 χρόνων, με τους ηλικιωμένους άνω των 65 χρόνων να καταλαμβάνουν μόλις το 16% του συνόλου των θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ωστόσο, είναι οι ηλικιωμένοι εκείνοι που υφίστανται τις σοβαρότερες επιπτώσεις από την κυκλοφορία του κορωνοϊού και την ξέφρενη πορεία του στον πληθυσμό των νέων. Έτσι, μπορεί οι νέοι που είναι θετικοί στον κορωνοϊό να μην εκδηλώνουν σοβαρά συμπτώματα ή να είναι και τελείως ασυμπτωματικοί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μεταδώσουν τον επικίνδυνο ιό στους μεγαλύτερους σε ηλικία και στους ευάλωτους με χρόνια προβλήματα υγείας οικείους τους – κι αυτό είτε σπεύσουν να κάνουν τον μοριακό έλεγχο είτε όχι.

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, το υπουργείο Υγείας έχοντας αντιληφθεί το πρόβλημα με τους νέους που μετατρέπονται σε υπερ-μεταδότες μέσα στις ευρύτερες οικογένειές τους ετοιμάζει το αμέσως επόμενο διάστημα στοχευμένη ενημερωτική καμπάνια προς τον συγκεκριμένο πληθυσμό. Ειδικότερα, και σύμφωνα με τον σχετικό σχεδιασμό θα καλούνται οι νέοι να απολαύσουν με ευθύνη τις διακοπές τους, αλλά κυρίως θα καλούνται να δείξουν την υπευθυνότητά τους αμέσως μόλις επιστρέψουν στην πατρική εστία. Με ποιο τρόπο; Μένοντας μακριά από τους αγαπημένους τους που θέλουν να προστατεύσουν, είτε πρόκειται για γονείς είτε για παππούδες και γιαγιάδες είτε για άλλα ευάλωτα πρόσωπα που θα κινδυνέψουν να εκτεθούν στον μολυσματικό ιό από την επαφή μαζί τους.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σοβαρό τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα

25/08/25 10:05 πμ

Σοβαρό τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα –  Πολυτραυματίας ο οδηγός του δικύκλου

Αποκατάσταση λειτουργίας της ιστοσελίδας της ΑΣΠΑΙΤΕ -Νέα ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ

25/08/25 9:52 πμ

Λειτουργεί η ιστοσελίδα της ΑΣΠΑΙΤΕ -Νέα ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ

Ελεύθερος δύτης φτιάχνει δαχτυλίδια φυσαλίδων στον βυθό της Μεσογείου

25/08/25 9:31 πμ

Ελεύθερος δύτης φτιάχνει δαχτυλίδια φυσαλίδων στον βυθό της Μεσογείου

Γυναικοκτονία στον Βόλο: Ο 40χρονος βίαζε την 36χρονη για να μην τον χωρίσει -Η οργή της κόρης του

25/08/25 9:27 πμ

Γυναικοκτονία στον Βόλο: Ο 40χρονος βίαζε την 36χρονη για να μην τον χωρίσει – Η οργή της κόρης του

Νεκρή γυναίκα αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε στο λιμάνι του Πειραιά

25/08/25 9:14 πμ

Νεκρή γυναίκα αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε στο λιμάνι του Πειραιά

Καστοριά: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη δασική πυρκαγιά στο Μακροχώρι

25/08/25 9:07 πμ

Καστοριά: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη δασική πυρκαγιά στο Μακροχώρι

Σε λειτουργία η μονάδα δασοκομάντος Καβάλας από 26 Αυγούστου

25/08/25 9:00 πμ

Σε λειτουργία η μονάδα δασοκομάντος Καβάλας από 26 Αυγούστου

ΠΑΟΚ - ΑΕΛ 1-0: Τη λύση έδωσε ο Ντεσπόντοφ

25/08/25 8:55 πμ

ΠΑΟΚ – ΑΕΛ 1-0: Τη λύση έδωσε ο Ντεσπόντοφ

ΑΕΚ-Πανσερραϊκός 2-0

25/08/25 8:49 πμ

ΑΕΚ-Πανσερραϊκός 2-0

Θάσος: Υπογράφουμε για το μνημείο μας

25/08/25 8:35 πμ

Θάσος: Υπογράφουμε για το μνημείο μας, το Μεταλλευτικό Συγκρότημα Θάσου

Ο Άγιος Φανούριος …των χαμένων ανθρώπων & πραγμάτων - Η Παράδοση, το έθιμο, συνταγή για φανουρόπιτα

24/08/25 11:22 πμ

Ο Άγιος Φανούριος …των χαμένων ανθρώπων & πραγμάτων – Η Παράδοση, το έθιμο, συνταγή για φανουρόπιτα

Τα δίδυμα πάντα του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου γιορτάζουν τα πρώτα τους γενέθλια

24/08/25 1:44 μμ

Τα δίδυμα πάντα του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου γιορτάζουν τα πρώτα τους γενέθλια