Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
11.5 C
Serres

Κρούσματα κορονοϊού σε γηροκομείο στη Λέσβο: Δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα οι 15 φιλοξενούμενοι που βρέθηκαν θετικοί

Στο σύνολο των ασθενών του ιδρύματος που ασθένησαν είχε γίνει η πρώτη δόση του εμβολίου και σε κάποιους από αυτούς και η δεύτερη δόση

Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί στο χωριό Αγία Παρασκευή της κεντρικής Λέσβου στο οποίο τις τελευταίες μέρες έχουν εντοπισθεί 37 κρούσματα κορονοϊού. Από αυτά τα 22 έχουν να κάνουν με τη «Ζαχάρειο» Μονάδα Φροντίδα Ηλικιωμένων, εκ των οποίων τα 15 αφορούν τροφίμους του ιδρύματος και επτά εργαζομένους.

Ας σημειωθεί ότι το σύνολο των ηλικιωμένων φιλοξενούμενων που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό είναι πολύ καλά στην υγεία τους και μόνο τρεις από αυτούς μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο επειδή είναι πολύ μεγάλης ηλικίας, από το οποίο και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο πολύ σύντομα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιδρύματος, Στέφανο Αποστόλου και όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, στο σύνολο των ασθενών του ιδρύματος που ασθένησαν είχε γίνει η πρώτη δόση του εμβολίου και σε κάποιους από αυτούς και η δεύτερη δόση. «Οι γιατροί αναφέρουν ότι το γεγονός ότι έχουν εμβολιαστεί θα τους βοηθήσει ώστε τα συμπτώματα της ασθένειας να είναι ήπια» καταλήγει ο κ. Αποστόλου.


Babis


Την ίδια ώρα στην κοινότητα της Αγίας Παρασκευής των 1.800 περίπου κατοίκων, έχουν εντοπισθεί 15 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού. Το γεγονός προκαλεί ανησυχία αφού σε αυτούς περιλαμβάνονται τρεις εργαζόμενες του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Πηγή ΑΠΕ

ΕλλάδαΚρούσματα κορονοϊού σε γηροκομείο στη Λέσβο: Δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα οι 15 φιλοξενούμενοι...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Φάρσα το μήνυμα για τοποθέτηση βόμβας στη Βουλή

Φάρσα αποδείχθηκε τελικά το μήνυμα για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού,...

Τηλεφώνημα για βόμβα στη Βουλή

Τηλεφώνημα για βόμβα στη Βουλή έγινε το βράδυ της...

Έφυγε από τη ζωή ο σεισμολόγος Χρήστος Παπαϊωάννου

Έφυγε από τη ζωή ο σεισμολόγος, διευθυντής ερευνών της...

Τελευταία Νέα