Κύκλωμα ελληνοποίησης αλλοδαπών- Ελληνίδες παντρεύονταν μετανάστες έναντι αμοιβής
Date:
Η «ταρίφα» κυμαινόταν από 2.000 έως 3.000 ευρώ για κάθε γάμο με αλλοδαπό- Ελληνίδες παντρεύονταν παράνομους μετανάστες έναντι αμοιβής – Στο στόχαστρο της έρευνας και μία δικηγόρος
Μία δικηγόρος της Ρόδου, βρίσκεται στο στόχαστρο των αρμοδίων αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών, καθώς μετά από πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών αρχών, αποκαλύφθηκε δραστηριότητα κυκλώματος το οποίο ελληνοποιούσε στη Ρόδο παράνομους αλλοδαπούς, συνάπτοντας σύμφωνο συμβίωσης με γυναίκες που διαμένουν στο νησί.
Στην υπόθεση η οποία σύμφωνα με πληροφορίες της “Ροδιακής“ ξεκινά από το 2019 έως και σήμερα, εμπλέκεται και μία δικηγόρος της Ρόδου η οποία φαίνεται ότι ήταν ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα μέλη του κυκλώματος.
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία εξιχνιάστηκαν 6 υποθέσεις, ενώ προκύπτει ότι τα ποσά που καταβάλλονταν ήταν της τάξης των 2.000 έως 3.000 ευρώ για τους εικονικούς αυτούς γάμους.
Η πλειοψηφία των αλλοδαπών που εμπλέκονται ήταν Αιγύπτιοι που εργάζονταν ως αλιεργάτες στην περιοχή μας
Σύμφωνα με την αστυνομία, σε βάρος των εμπλεκόμενων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα από κοινού υφαρπαγής ψευδής βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση, απόπειρα απάτης και παράβαση του Κώδικας Μετανάστευσης
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου διακριβώθηκε, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, η δράση κυκλώματος που έναντι αμοιβής προέβαινε στη σύναψη εικονικών σύμφωνων συμβίωσης μεταξύ αλλοδαπών ανδρών και ελληνίδων γυναικών προκειμένου να εξασφαλίσουν τη χορήγηση άδειας διαμονής στους αλλοδαπούς
Για την υπόθεση αυτή, στην οποία έχει εξακριβωθεί η εμπλοκή δεκαπέντε ατόμων, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απόπειρα από κοινού υφαρπαγής ψευδής βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση, απόπειρα απάτης και παράβαση του Κώδικας Μετανάστευσης.
Ειδικότερα όπως προέκυψε, το κύκλωμα αρχικά εντόπιζε αλλοδαπούς που δεν πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για νόμιμη διαμονή στη χώρα μας ή δεν δικαιούνταν ανανέωση της άδεια διαμονής τους και παράλληλα προσέγγιζε ελληνίδες τις οποίες έπειθε να συνάπτουν εικονικά σύμφωνα συμβίωσης.
Ακολούθως επιχειρούσαν να προβούν στην έκδοση άδειας διαμονής για τους αλλοδαπούς ως σύζυγοι ελλήνων πολιτών, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά.
Από τη διερεύνηση της υπόθεσης έχουν εξιχνιαστεί συνολικά έξι περιπτώσεις στις οποίες οι δράστες επιχείρησαν να εκδώσουν άδειες διαμονής με δικαιολογητικά στα οποία εμπεριέχονται εικονικά σύμφωνα συμβίωσης.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε σήμερα (Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.
Πηγή: rodiaki.gr