Κυρ. Μητσοτάκης: Το ΟΑΚΑ γίνεται σημείο αναφοράς και τόπος συνάντησης του πρωταθλητισμού με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό

Το Ολυμπιακό Προπονητήριο του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών, στο οποίο υλοποιούνται έργα αναβάθμισης, στο πλαίσιο των ευρύτερων παρεμβάσεων άνω των 62 εκατομμυρίων ευρώ που γίνονται στο ΟΑΚΑ, επισκέφτηκε το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, ξεναγήθηκε στους χώρους και ενημερώθηκε από τον γενικό διευθυντή του ΟΑΚΑ ,Κωνσταντίνο Χαλιορή, για τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί ή βρίσκονται στο στάδιο υλοποίησης, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αθλητές που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και με τους προπονητές τους.

Advertisement

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη συνολική προσπάθεια που γίνεται για την αναβάθμιση όλων των αθλητικών υποδομών, 20 χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς του 2004. Είναι πολύ ενθαρρυντικό να βλέπουμε τους πρωταθλητές μας να εκφράζουν ικανοποίηση για τη βελτίωση των συνθηκών προπόνησης. Έχουμε και άλλα πράγματα να κάνουμε», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ακούμε πάντα τις υποδείξεις των πρωταθλητών μας σχετικά με τις προδιαγραφές των εγκαταστάσεων και έτσι όπως πρέπει να γίνουν. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ΟΑΚΑ είναι βασικά ένας χώρος μαζικής άθλησης. Θέλουμε ακόμα περισσότερο κόσμο. Μου λέγατε 18.000 με 20.000 την ημέρα. Όταν, με το καλό, μπορέσουμε να επισκευάσουμε και τα ανοιχτά γήπεδα και διαμορφώσουμε και τον όλο χώρο πιστεύω ότι η επισκεψιμότητα αυτή θα ανέβει κι άλλο», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Advertisement
Babis

Και πρόσθεσε: «Και θα κάνουμε πράξη αυτό που ήταν το αρχικό όραμα, το οποίο δυστυχώς κάπου χάθηκε τα χρόνια της κρίσης: το ΟΑΚΑ να είναι πραγματικά το σημείο αναφοράς και ο τόπος συνάντησης του πρωταθλητισμού με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Και βέβαια, και οι κινήσεις οι υπόλοιπες που έχουν γίνει, η παραχώρηση του κλειστού στον Παναθηναϊκό, οι επενδύσεις που γίνονται στα γήπεδα τένις -καθώς τα σπορ ρακέτας τώρα γνωρίζουν μεγάλη άνθηση-, οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο κολυμβητήριο, πολύ σημαντικές, και βέβαια, οι υπόλοιπες επενδύσεις οι οποίες θα δρομολογηθούν, νομίζω ότι θα μετατρέψουν το ΟΑΚΑ σε αυτό το οποίο πάντα όλοι μας -και χρησιμοποιώ πρώτο πληθυντικό ως αθλητής- ονειρευόμασταν. Οπότε συγχαρητήρια».

Στο ΟΑΚΑ έχουν ολοκληρωθεί ή είναι σε φάση υλοποίησης έργα άνω των 62 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος προέρχεται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Στις παρεμβάσεις περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η ανακατασκευή του Ολυμπιακού Προπονητηρίου με βάση τις προδιαγραφές Ολυμπιακών αθλημάτων, η ενεργειακή αναβάθμιση του ΟΑΚΑ, στοχευμένες αποκαταστάσεις σε κτιριακές εγκαταστάσεις, η κατασκευή Πολυδύναμου Αθλητικού Κέντρου και τοίχων αναρρίχησης με συνοδευτικές υποδομές, η αντικατάσταση των ταρτάν στο κεντρικό στάδιο, στα βοηθητικά γήπεδα και στο κλειστό Ολυμπιακό Προπονητήριο, καθώς και η αναμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου. Ταυτόχρονα, ολοκληρώνεται η κατάρτιση στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδίου και η εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας του ΟΑΚΑ, με στόχο την αξιοποίηση και ανάπτυξη του Ολυμπιακού συγκροτήματος ώστε να λειτουργεί βιώσιμα και να αναδειχθεί σε έναν σύγχρονο αστικό προορισμό αθλητισμού, πολιτισμού και ψυχαγωγίας.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
“Γεφυρουδιανά”: Μία γιορτή ειρήνης και πολιτισμού που συμπληρώνει σχεδόν μισό αιώνα ζωής

06/08/25 2:45 μμ

“Γεφυρουδιανά”: Γιορτή ειρήνης και πολιτισμού που συμπληρώνει σχεδόν μισό αιώνα ζωής

Θεσσαλονίκη: Το Flyover από ψηλά - Πλάνα των εργασιών από Drone

06/08/25 2:37 μμ

Θεσσαλονίκη: Το Flyover από ψηλά – Πλάνα των εργασιών από Drone

Δείτε το βίντεο: Ανακαλύπτοντας τις ομορφιές των Σερρών!

06/08/25 2:17 μμ

Δείτε το βίντεο: Ανακαλύπτοντας τις ομορφιές των Σερρών!

Ένας νεκρός σε πυρκαγιά στη νότια Γαλλία - Κάηκαν 80.000 στρέμματα βλάστησης

06/08/25 12:48 μμ

Ένας νεκρός σε πυρκαγιά στη νότια Γαλλία – Κάηκαν 80.000 στρέμματα βλάστησης

Σέρρες- τώρα: Φωτιά σε διαμέρισμα στην 29ης Ιουνίου

06/08/25 2:46 μμ

Σέρρες- τώρα: Φωτιά σε διαμέρισμα στην 29ης Ιουνίου

Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος: Μια «γυναικεία» αυτοάνοση πάθηση

06/08/25 12:04 μμ

Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος: Μια «γυναικεία» αυτοάνοση πάθηση

Η Ελλάδα καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της Λιβύης για τη μέση γραμμή - Η ρηματική διακοίνωση που κατατέθηκε στον ΟΗΕ

06/08/25 11:54 πμ

Η Ελλάδα καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της Λιβύης για τη μέση γραμμή – Η ρηματική διακοίνωση που κατατέθηκε στον ΟΗΕ

Οι Περσείδες συναρπάζουν και φέτος: Τι είναι το φαινόμενο, από που προέρχονται; Tι λέει ο μύθος; Πότε θα κορυφωθεί;

06/08/25 11:47 πμ

Οι Περσείδες συναρπάζουν και φέτος: Τι είναι το φαινόμενο, από που προέρχονται; Tι λέει ο μύθος; Πότε θα κορυφωθεί;

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 28χρονο για παράνομη μεταφορά μεταναστών – Είχαν πληρώσει 3.000 ευρώ έκαστος σε κύκλωμα στην Τουρκία

06/08/25 11:27 πμ

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 28χρονο για παράνομη μεταφορά μεταναστών – Είχαν πληρώσει 3.000 ευρώ έκαστος σε κύκλωμα στην Τουρκία

06/08/25 11:22 πμ

Στα δικαστήρια οδηγήθηκε η 32χρονη Αλγερινή για να απολογηθεί για τη δολοφονία της 3χρονης κόρης της

Καβάλα: Εορτασμός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα ΚΑΑΥ Ν. Περάμου

06/08/25 11:18 πμ

Καβάλα: Εορτασμός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα ΚΑΑΥ Ν. Περάμου

Το πολιτικό κεφάλαιο Χατζηβασιλείου

06/08/25 11:34 πμ

Το πολιτικό κεφάλαιο Χατζηβασιλείου