13.7 C
Serres

Κυρ. Μητσοτάκης: Αναγκαία η αυτοδυναμία στις εκλογές, καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη

Date:

Την βεβαιότητα του για την επίτευξη αυτοδυναμίας στις εκλογές με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό που απηύθυνε στις Βρυξέλλες σε μέλη και στελέχη της ΔΕΕΠ ΝΔ Βελγίου και της Γραμματέας Ελληνισμού της Διασποράς στα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Η χώρα σήμερα -περισσότερο παρά ποτέ- χρειάζεται μία σταθερή κυβέρνηση, που να μπορεί να κρατάει το σκάφος της χώρας, το πηδάλιο της χώρας σταθερό στα φουρτουνιασμένα νερά τα οποία διανύουμε υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επανέλαβε ότι «ο στόχος της αυτοδυναμίας, όμως, θα επιτευχθεί με βεβαιότητα στη δεύτερη κάλπη. Και θα επιτευχθεί όχι ως μία ένδειξη κομματικής αλαζονείας αλλά ως μία συνθήκη συνέχειας και σταθερότητας για τη χώρα.

Και θέλω να σάς ζητήσω και πάλι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να αναλογιστούμε ότι σε αυτήν την κάλπη καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη, γιατί είναι μία πολύ κρίσιμη αναμέτρηση. Θα μου πείτε δεν το λέμε κάθε φορά; Ναι, αλλά αυτή τη φορά έχει ξεχωριστό βάρος αυτή η αναμέτρηση, διότι δεν πρέπει να διακινδυνεύσουμε όλα όσα πετύχαμε αυτά τα τέσσερα χρόνια».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο Ν. Ανδρουλάκης με τις πρόσφατες δηλώσεις του αποκάλυψε την επιδίωξή του να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ .

«’Ακουγα τον κ. Ανδρουλάκη να λέει με απόλυτη σαφήνεια ότι θέλει να στείλει τη Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση για να οικοδομηθεί η προοδευτική διακυβέρνηση. Νομίζω ότι το είπε πολύ καθαρά. Ο άνθρωπος θέλει να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Για να είμαστε ξεκάθαροι εδώ και να το γνωρίζουν αυτό και οι πολίτες οι οποίοι ενδεχομένως θα εμπιστευτούν το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές.

Οι επιλογές λοιπόν έχουν γίνει και αν ο κ. Ανδρουλάκης επιλέγει να είναι παρακολούθημα του κ. Τσίπρα, ας βγει στο κάτω-κάτω να το πει με ειλικρίνεια και με απόλυτη σαφήνεια, αντί να μάς το λέει με μισόλογα», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί εμμέσως πλην σαφώς και στο Qatargate κάνοντας λόγο πως «με τις πρόσφατες εξελίξεις, η αξιοπιστία της πολιτικής πλήττεται και η εμπιστοσύνη στους πολιτικούς -και ειδικά στους ευρωπαϊκούς θεσμούς- βάλλεται με τα πολύ στενάχωρα γεγονότα τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας και τα οποία ελπίζω πολύ γρήγορα η Δικαιοσύνη εδώ στο Βέλγιο να εξιχνιάσει. Δεν θέλω να πω πολλά περισσότερα για το θέμα αυτό. Μια φράση θα πω μόνο: ότι δείχνει και πανικό και μικρότητα το να προσπαθείς να φορτώσεις ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη Νέα Δημοκρατία».

Κατηγόρησε δε και τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως ένας πρώην πρωθυπουργός δεν προσφέρει υπηρεσίες στην χώρα του όταν τη δυσφημεί, αναφερόμενος σε δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι «η Ελλάδα είναι πρωταγωνίστρια στο να εξάγει διαφθορά».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρισκόμαστε ξανά σήμερα στις Βρυξέλλες. Δεν μπορούσα να πω όχι στην πρόσκλησή σας να έρθω να μοιραστώ μαζί σας λίγες σκέψεις, να σας σφίξω το χέρι, να σας ευχηθώ καλές γιορτές, καθώς πια μπαίνουμε σε μία χρονιά η οποία είναι προεκλογική, το 2023 θα έχουμε εκλογές.

Βλέπω διάφορους δημοσιογράφους στην παρέα μας που σίγουρα θα προσπαθήσουν να εκμαιεύσουν κάτι περισσότερο σχετικά με το χρόνο των εκλογών, μάλλον θα τους απογοητεύσω -για ακόμα μία φορά- λέγοντάς τους ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους.

Αλλά, είναι βέβαιο πια ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία και στην προσπάθεια αυτή που κάνουμε ως κόμμα να κινητοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις προφανώς και όλοι οι Έλληνες οι οποίοι ζουν στο εξωτερικό έχουν να παίξουν τον δικό τους ξεχωριστό ρόλο.

Ξέρετε, όπως σας είπε και ο Νίκος (Θεοδωρόπουλος), ότι για πρώτη φορά έχουμε τη δυνατότητα να μπορούμε να ψηφίζουμε από τον μόνιμο τόπο διαμονής μας. Μέχρι στιγμής, για να είμαστε ειλικρινείς, η προσέλευση και οι εγγραφές στην πλατφόρμα είναι πολύ περιορισμένες, σε ένα βαθμό διότι, δυστυχώς, μας επιβλήθηκε και μία γραφειοκρατία την οποία δεν επιλέξαμε εμείς αλλά ήταν το αναγκαίο τίμημα το οποίο έπρεπε να καταβάλουμε για να φτάσουμε στους 200 βουλευτές που το Σύνταγμα απαιτεί για να σάς δοθεί η δυνατότητα να ψηφίσετε από τον μόνιμο τόπο διαμονής σας.

Σε κάθε περίπτωση σάς ζητώ να γραφτείτε. Πάντα έχετε εκ των υστέρων την επιλογή να έρθετε και να ψηφίσετε στην πατρίδα, εκτός αν είστε 100% σίγουροι -το τονίζω- 100% σίγουροι, ότι θα έρθετε να ψηφίσετε και στις δύο εκλογές. Και αναφέρομαι στις δύο εκλογές διότι για εμάς οι δύο εκλογές ουσιαστικά συνιστούν μία εκλογική αναμέτρηση σε δύο γύρους.

Διότι η πρώτη εκλογή είναι πολύ πιθανόν, με τον εκλογικό νόμο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, να μη μάς δώσει τη δυνατότητα να σχηματίσουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση Ο στόχος της αυτοδυναμίας, όμως, θα επιτευχθεί με βεβαιότητα στη δεύτερη κάλπη. Και θα επιτευχθεί όχι ως μία ένδειξη κομματικής αλαζονείας αλλά ως μία συνθήκη συνέχειας και σταθερότητας για τη χώρα.

Η χώρα σήμερα -περισσότερο παρά ποτέ- χρειάζεται μία σταθερή κυβέρνηση, που να μπορεί να κρατάει το σκάφος της χώρας, το πηδάλιο της χώρας σταθερό στα φουρτουνιασμένα νερά τα οποία διανύουμε. Κι έχουμε αποδείξει, πιστεύω, 3,5 χρόνια ως κυβέρνηση ότι μπορούμε να διαχειριζόμαστε μεγάλες κρίσεις με επάρκεια και ενίοτε να μετατρέπουμε και τις κρίσεις σε ευκαιρίες, να επιταχύνουμε ακόμα περισσότερο τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που υλοποιούμε και που θέλουμε να συνεχίσουμε να υλοποιούμε.

Εκτός, όμως, από όλα όσα μας έτυχαν και όπως ξέρετε δεν ήταν και λίγα, ξεκινώντας με τη μεταναστευτική εισβολή του Μαρτίου του 2020, αμέσως μετά ακολούθησε η πανδημία, διαρκείς αναταράξεις δυστυχώς με τον γείτονά μας εξ ανατολών και τώρα μια πρωτοφανής ενεργειακή κρίση, απότοκο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, παρά τη διαχείριση όλων αυτών των κρίσεων που απαιτούσε πολύ συχνά αναπροσαρμογή στις τακτικές μας κινήσεις, παραμείναμε συνεπείς στις στρατηγικές μας επιλογές.

Και σήμερα, κάνοντας τον απολογισμό μετά από 3,5 χρόνια ευθύνης της διακυβέρνησης της χώρας, μπορούμε να πούμε ότι «ναι, ήμασταν συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις». Σάς είχα πει προεκλογικά ότι θα μειώσουμε τους φόρους. Μειώσαμε τους φόρους. Σάς είχαμε πει ότι θα φέρουμε επενδύσεις και θα δημιουργήσουμε πολλές νέες δουλειές. Το κάναμε. Φέρνουμε κάθε χρόνο περισσότερες επενδύσεις από τον προηγούμενο χρόνο στην πατρίδα μας και η ανεργία έχει πέσει ήδη κατά 5,5 ποσοστιαίες μονάδες. Και εκτιμώ ότι θα πέσει πολύ περισσότερο ακόμα τα επόμενα χρόνια.

Δεσμευτήκαμε, επίσης, για μια Ελλάδα ισχυρή και ασφαλή. Και δεν το αμφισβητεί κανείς ότι σήμερα η Ελλάδα είναι γεωπολιτικά πολύ πιο ισχυρή από ό,τι ήταν πριν από 3,5 χρόνια.

Ταυτόχρονα, υλοποιήσαμε μία σειρά από σημαντικές μεταρρυθμίσεις σε πολλά διαφορετικά πεδία πολιτικής, από το κοινωνικό κράτος μέχρι την παιδεία. Ενδεικτικά, να αναφέρω -τους περισσότερους από εσάς δεν σάς αφορά αυτό αλλά αφορά πολλούς συμπολίτες μας- το γεγονός ότι αντιμετωπίσαμε τη χρόνια παθογένεια -για να μην χρησιμοποιήσω μια πιο βαριά έκφραση- των εκκρεμών συντάξεων.

Σκεφτείτε τι είναι να βγαίνει κάποιος στη σύνταξη και να παίρνει τη σύνταξή του μετά από δύο ή τρία χρόνια. Λύθηκε αυτό το πρόβλημα και τώρα ο κάθε συνταξιούχος παίρνει τη σύνταξή του μέσα σε δύο μήνες. Χρειάστηκε πολύ συστηματική δουλειά, με πολύ μεγάλη επιμονή για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα ζητήματα.

Στην εκπαίδευση έχει γίνει μια μικρή επανάσταση. Όχι μόνο από τις παρεμβάσεις που έχουμε κάνει στο σχολείο, από το νηπιαγωγείο από τα τέσσερα έτη, από την εκμάθηση των αγγλικών, τα εργαστήρια δεξιοτήτων που δίνουν τη δυνατότητα πια στα παιδιά να εξοικειώνονται με άλλα γνωστικά αντικείμενα, μέχρι το πανεπιστήμιο. Πια, τα πανεπιστήμια μας ανοίγονται στον κόσμο. Κάνουν διεθνείς συμμαχίες, αποκτούν επιτέλους εξωστρέφεια και γίνονται πολύ πιο ανταγωνιστικά. Και βέβαια η μεγάλη έμφαση που δίνουμε και στην τεχνική εκπαίδευση, στις δεξιότητες, στη δυνατότητά μας να μπορέσουμε να ευθυγραμμίσουμε τις ανάγκες της αγοράς εργασίας με το ανθρώπινο δυναμικό το οποίο έχουμε στη χώρα μας.

Θα μπορούσα να σάς μιλώ πάρα πολύ ώρα για να κάνω έναν συνολικό απολογισμό. Δεν είναι αυτός ο σκοπός μου προφανώς σήμερα. Αλλά αυτό το οποίο θέλω να συγκρατήσετε είναι η πυκνότητα του κυβερνητικού έργου μέσα σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, εν μέσω πολλαπλών κρίσεων.

Σκεφτείτε πόσα περισσότερα θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει αν δεν αντιμετωπίζαμε όλες αυτές τις κρίσεις. Και θα σας ζητήσω, νομίζω ότι αξίζει τον κόπο, ίσως κάποιοι από εσάς να το κάνετε, να διαβάζετε -το αναρτώ στο Facebook πια κάθε εβδομάδα- τον εβδομαδιαίο απολογισμό μας. Να δείτε τι πετυχαίνουμε κάθε εβδομάδα και να καταλάβετε τι έχουμε πετύχει συνολικά όλο αυτό το διάστημα που οι Έλληνες πολίτες μάς εμπιστεύτηκαν την πολύ μεγάλη ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας.

Και το λέω αυτό διότι σε κάθε εκλογική αναμέτρηση συγκρίνουμε αυτά τα οποία έχουμε πετύχει με αυτά τα οποία πέτυχαν κάποιοι άλλοι, οι οποίοι και αυτοί διεκδικούν με τη σειρά τους το δικαίωμα να κυβερνήσουν τον τόπο. Και εδώ η επιλογή είναι πάρα πολύ καθαρή.

Εμείς κυβερνήσαμε την πατρίδα, θα έχουμε κυβερνήσει 4 χρόνια όταν με το καλό φτάσουμε στο τέλος της τετραετίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κύριος Τσίπρας κυβέρνησαν και αυτοί την Ελλάδα 4 χρόνια. Έχουν το δικό τους έργο, έχουμε το δικό μας έργο και πιστεύω ότι η σύγκριση είναι εύκολο να γίνει από τους πολίτες.






Οι πολίτες θυμούνται τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, δεν τα έχουν ξεχάσει. Θυμούνται τα capital controls, θυμούνται τις περικοπές στις συντάξεις, θυμούνται την επιδρομή των φόρων που τσάκισε τη μεσαία τάξη. Θυμούνται το γεγονός ότι η οικονομία παρέπαιε μέσα σε ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο, σε μια εποχή πολύ ήρεμη για την υπόλοιπη Ευρώπη. Θέλω να θυμίσω ότι η περίοδος 2015-2019 ήταν μια καλή περίοδος για τη διεθνή οικονομία, όπου η ευρωπαϊκή οικονομία αναπτυσσόταν γρήγορα και εμείς ήμασταν καθηλωμένοι στη στασιμότητα.

Τώρα συμβαίνει το ανάποδο. Τώρα εμείς αναπτυσσόμαστε με σχεδόν 6%, διπλάσιο ρυθμό από αυτόν της ευρωζώνης, και τριπλάσιο του χρόνου. ‘Αρα αλλάξαμε τα δεδομένα. Και τολμώ να πω ότι «αλλάξαμε πίστα». Και βέβαια σε κάθε εκλογή δεν συγκρίνεται μόνο το έργο του καθενός, αλλά και το πρόγραμμά μας για το τι θα κάνουμε την επόμενη τετραετία.

Εμείς έχουμε μια πολύ ξεκάθαρη άποψη για το πώς θέλουμε να συνεχίσουμε αυτόν το μεταρρυθμιστικό δρόμο τον οποίο έχουμε χαράξει. Πώς θέλουμε να ενώσουμε στην κομματική κοίτη της Νέας Δημοκρατίας πολιτικές δυνάμεις οι οποίες δεν προέρχονται κατ’ ανάγκη μόνο από τον δικό μας χώρο αλλά οι οποίες πιστεύουν σε έναν υγιή πατριωτισμό και σε έναν ουσιαστικό εκσυγχρονισμό της χώρας.

Είστε εδώ, στις Βρυξέλλες, και ξέρετε πόσο σάς πονάει μερικές φορές να αισθανόμαστε ως Ελλάδα ότι είμαστε ουραγοί, ότι παρακολουθούμε τις ευρωπαϊκές εξελίξεις. Κι όμως αυτό έχουμε καταφέρει να το αλλάξουμε τα τελευταία χρόνια.

Η Ελλάδα όχι μόνο δεν είναι ουραγός, αλλά σε πολλές από τις σημαντικές ευρωπαϊκές εξελίξεις είναι πρωταγωνιστής και πιστεύω ότι αυτό μας κάνει όλους -ειδικά τους Έλληνες που ζουν εκτός Ελλάδας, ειδικά τους Έλληνες των Βρυξελλών- μάς γεμίζει με ικανοποίηση και αυτοπεποίθηση.

Και βέβαια είναι, επίσης, τελείως ξεκάθαρο ότι για τη Νέα Δημοκρατία και εμένα προσωπικά η αυτοδυναμία είναι και μία αναγκαία προϋπόθεση σταθερότητας, επειδή και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις φαίνεται να έχουν κάνει τις επιλογές τους.

‘Ακουγα τον κ. Ανδρουλάκη να λέει με απόλυτη σαφήνεια ότι θέλει να στείλει τη Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση για να οικοδομηθεί η προοδευτική διακυβέρνηση. Νομίζω ότι το είπε πολύ καθαρά. Ο άνθρωπος θέλει να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Για να είμαστε ξεκάθαροι εδώ και να το γνωρίζουν αυτό και οι πολίτες οι οποίοι ενδεχομένως θα εμπιστευτούν το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές.

Οι επιλογές λοιπόν έχουν γίνει και αν ο κ. Ανδρουλάκης επιλέγει να είναι παρακολούθημα του κ. Τσίπρα, ας βγει στο κάτω-κάτω να το πει με ειλικρίνεια και με απόλυτη σαφήνεια, αντί να μάς το λέει με μισόλογα.

Η προοπτική, λοιπόν, της Νέας Δημοκρατίας σήμερα φαντάζει ως η μόνη δύναμη συνέχειας και σταθερότητας για τη χώρα στους δύσκολους καιρούς τους οποίους διανύουμε. Και θέλω να σάς ζητήσω και πάλι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να αναλογιστούμε ότι σε αυτήν την κάλπη καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη, γιατί είναι μία πολύ κρίσιμη αναμέτρηση. Θα μου πείτε δεν το λέμε κάθε φορά; Ναι, αλλά αυτή τη φορά έχει ξεχωριστό βάρος αυτή η αναμέτρηση, διότι δεν πρέπει να διακινδυνεύσουμε όλα όσα πετύχαμε αυτά τα τέσσερα χρόνια.

Γιατί τώρα δεν μιλάμε πια με σκέψεις και με προγράμματα για το τι θα κάνουμε. Το 2019 μας εμπιστεύθηκαν οι συμπολίτες μας με την προσδοκία ότι θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας και από απόλυτη συναίσθηση ότι φτάσαμε στο 40% επειδή μας εμπιστεύθηκαν πολίτες οι οποίοι δεν θα ψήφιζαν παραδοσιακά τη Νέα Δημοκρατία. Ήταν μια μεγάλη υπέρβαση.

Αλλά τότε ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία και Κυριάκο Μητσοτάκη με την ελπίδα ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε αυτά για τα οποία μιλήσαμε. Τώρα τα κάναμε τα πιο πολλά, σχεδόν όλα τολμώ να πω, αλλά τώρα έχουν τη βεβαιότητα οι συμπολίτες μας ότι όταν θα μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα για το τι θέλουμε να κάνουμε τη δεύτερη τετραετία, ότι με την ίδια συνέπεια θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας. Όπως το κάναμε την πρώτη τετραετία.

Θέλω, λοιπόν, να σάς ζητήσω -και να ζητήσω και από τον Νίκο- να υπάρχει μία κινητοποίηση συνολική, είτε ψηφίσετε εδώ -να έχετε την επιλογή, γι’ αυτό και πρέπει να γραφτείτε στην πλατφόρμα- είτε τελικά επιλέξετε να γυρίσετε στην πατρίδα. Και στις δύο εκλογές σάς χρειαζόμαστε κοντά μας και σάς χρειαζόμαστε γιατί η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται κάθε ψήφο -και την τελευταία ψήφο- για να μπορέσουμε να πετύχουμε και να φτάσουμε στον τελικό μας στόχο, ο οποίος -το τονίζω- δεν είναι η αυτοδυναμία για να μπορέσουμε να καταλάβουμε ως Νεοδημοκράτες όλες τις καρέκλες της εξουσίας.

Έχουμε αποδείξει ότι αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη μονοκομματική Νέα Δημοκρατία. Και έχω αποδείξει και εγώ ως Πρωθυπουργός ότι έχω τη δυνατότητα να επιλέγω στελέχη αξιοκρατικά και ενίοτε, όποτε αυτό κρίνω ότι είναι απαραίτητο, να επιστρατεύω με την καλή έννοια και στελέχη εκτός των παραδοσιακών τειχών της παράταξης.

Είναι πάνω απ’ όλα η αξιοκρατία, η εντιμότητα, η ποιότητα. Αυτά πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά των κυβερνητικών στελεχών. Ειδικά σε μία εποχή όπου δυστυχώς, βλέπετε και με τις πρόσφατες εξελίξεις, η αξιοπιστία της πολιτικής πλήττεται και η εμπιστοσύνη στους πολιτικούς -και ειδικά στους ευρωπαϊκούς θεσμούς- βάλλεται με τα πολύ στενάχωρα γεγονότα τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας και τα οποία ελπίζω πολύ γρήγορα η Δικαιοσύνη εδώ στο Βέλγιο να εξιχνιάσει.

Δεν θέλω να πω πολλά περισσότερα για το θέμα αυτό. Μια φράση θα πω μόνο: ότι δείχνει και πανικό και μικρότητα το να προσπαθείς να φορτώσεις ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη Νέα Δημοκρατία. Εν πάση περιπτώσει, επειδή στις Βρυξέλλες φαντάζομαι ότι όλοι γνωρίζεστε και όλοι γνωριζόμαστε, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω πολλά περισσότερα γι’ αυτό το θέμα.

Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του για αυτά τα οποία λέει και για αυτά τα οποία πράττει. Από εκεί και πέρα ας αφήσουμε τις αρχές να κάνουν τη δουλειά τους και να ξεδιαλύνουν αυτή την υπόθεση η οποία -θα το ξαναπώ- τραυματίζει το κύρος της πολιτικής. Τραυματίζει πρωτίστως το κύρος της Ευρώπης και των ευρωπαϊκών θεσμών, σε μια εποχή που ο λαϊκισμός κυριαρχεί και η αμφισβήτηση στη Δημοκρατία συνολικά θα εντείνεται.

Γι’ αυτό έχει τόσο μεγάλη σημασία αυτή η υπόθεση να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατό.

Να πω και κάτι τελευταίο, το οποίο προσωπικά με ενόχλησε γιατί δεν πιστεύω ότι τέτοιες κουβέντες πρέπει να ακούγονται και πρέπει να λέγονται, κυρίως από τέως Πρωθυπουργούς. ‘Ακουσα τον κ. Τσίπρα να λέει ότι η Ελλάδα είναι «πρωταγωνίστρια στο να εξάγει διαφθορά». Η Ελλάδα είναι πρωταγωνίστρια σήμερα στις εξαγωγές προϊόντων και αγαθών. Γιατί ακριβώς έχουμε καταφέρει να πετύχουμε μια οικονομία η οποία είναι εξωστρεφής και να αυξήσουμε το μερίδιο των εξαγωγών στο 40% από το 20% που ήταν πριν από 10 χρόνια.

Δεν νομίζω ότι ένας τέως Πρωθυπουργός προσφέρει υπηρεσίες στη χώρα του όταν τη δυσφημεί εκτός Ελλάδος. Αλλά από εκεί και πέρα, όπως είπα ξανά, ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και κρίνεται για τα λεγόμενά του.

Θέλω, τελειώνοντας, να σάς ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά για τη στήριξή σας στη Νέα Δημοκρατία, να σάς ζητήσω να δώσουμε μαζί αυτόν τον ωραίο αγώνα. Να συγχαρώ, δεν το έκανα εισαγωγικά, το άφησα για το τέλος, τον Θανάση Μπακόλα, τον οποίον έχασα από συνεργάτη αλλά τον κέρδισε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Να ξαναπώ πως η Νέα Δημοκρατία είναι μία δύναμη ισχυρή μέσα στο ΕΛΚ. Είναι σημαντικό αυτό για μας, ότι έχουμε μία ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια, τη μεγάλη Ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά, στην οποία πρωταγωνιστούμε και την οποία βοηθούμε, όπως αυτή μάς βοηθάει όταν χρειαζόμαστε τη στήριξή της.

Και ο Θανάσης και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα γνωρίζει ότι έχει τη στήριξη του δικού μας επιτελείου και ενόψει της κρίσιμης μάχης που θα δώσουμε στις ευρωεκλογές του 2024. Αλλά πριν τις εκλογές του 2024 υπάρχουν οι εκλογές του 2023, οπότε πάμε όλοι μαζί να δώσουμε αυτή τη μάχη, να ξαναβγάλουμε τη Νέα Δημοκρατία αυτοδύναμη.

Να είστε καλά, σας ευχαριστώ πάρα πολύ, καλές γιορτές, καλή χρονιά, με υγεία και επιτυχίες σε προσωπικό και σε κομματικό επίπεδο. Να είστε καλά, ευχαριστώ πάρα πολύ».

Τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ υποδέχτηκαν ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Βελγίου Γιάννης Σαμπατάκος, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΛΚ Θανάσης Μπακόλας, ο Γραμματέας Ελληνισμού της Διασποράς Νίκος Θεοδωρόπουλος, η αναπληρώτρια Γραμματέας Ελληνισμού της Διασποράς Ορσάκη Ρουσσέτου και ο υπεύθυνος Οργανώσεων Εξωτερικού ΟΝΝΕΔ Βασίλης Ψύχας. Παρών ήταν ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και βουλευτής της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου.

ΠολιτικήΚυρ. Μητσοτάκης: Αναγκαία η αυτοδυναμία στις εκλογές, καμία ψήφος δεν πρέπει να...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα