Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Σχιστό για την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση Κτήματος που ανήκει στην Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών της ... Περισσότερα

Κυρ. Μητσοτάκης: Να μπορεί η Εκκλησία να εκμεταλλεύεται την ακίνητη περιουσία της για να στηρίζει το σημαντικό κοινωφελές έργο της

Epiloges Press

Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
MEGA
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Σχιστό για την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση Κτήματος που ανήκει στην Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών της Εκκλησίας (ΕΚΥΟ) παρέστη το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία τού να έχει η Εκκλησία τη δυνατότητα να εκμεταλλεύεται την ακίνητη περιουσία της ώστε να στηρίζει το κοινωφελές έργο της.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, «σήμερα Μακαριότατε, κάνουμε αυτό το σημαντικό πρώτο βήμα προκειμένου να γίνει πράξη ένα όραμα το οποίο είχατε και το οποίο πολλές φορές είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε. Το όραμα αυτό έγκειται στη δυνατότητα της Εκκλησίας να μπορέσει επιτέλους να αξιοποιήσει επ’ ωφελεία ολόκληρου του ελληνικού λαού την ακίνητη περιουσία που της έχει απομείνει».

«Η δε δυνατότητα ανάπτυξης ενός υπερσύγχρονου, φιλικού προς το περιβάλλον, κέντρου logistics, μεταφοράς και διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων και όχι μόνο, φαντάζει ως αυτονόητη ανάγκη, αν λάβει κανείς υπόψη τη μεγάλη σημασία και τη δυναμική η οποία αναπτύσσεται στο λιμάνι του Πειραιά. Δεν θέλω, επίσης, να πω πολλά πράγματα για την πολύ μεγάλη σημασία που αποδίδουμε συνολικά ως κυβέρνηση στην αναπτυξιακή δυναμική της Δυτικής Αττικής», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως «εκτός από την αναπτυξιακή πρωτοβουλία η οποία θα ξεδιπλωθεί σε αυτό τον χώρο, ταυτόχρονα, να μπορέσουμε να φυτέψουμε πολλά καινούργια δέντρα και να αποδώσουμε στις τοπικές κοινωνίες ένα μεγάλο πάρκο σε έναν χώρο ο οποίος σήμερα δεν είναι χώρος ο οποίος είναι επισκέψιμος».

Σημείωσε ακόμη πως η Εκκλησία πρέπει «να έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλεύεται την ακίνητη περιουσία της και μέσα από τα έσοδα από αυτήν την ακίνητη περιουσία, να μπορεί να στηρίζει το εξαιρετικά πλούσιο και σημαντικό κοινωφελές της έργο».

Δυο λόγια για το έργο στο Σχιστό

Advertisement
MEGA

Η Εκκλησία της Ελλάδος μέσω της ανώνυμης εταιρείας «ΣΧΙΣΤΟ Α.Ε.», την οποία έχει ήδη συστήσει, επιδιώκει την ολιστική αξιοποίηση της συγκεκριμένης ιδιόκτητης έκτασης, περίπου 3.000 στρεμμάτων, που βρίσκεται σε κομβική θέση καθώς συνορεύει νοτιοανατολικά με τον Πειραιά, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και βόρεια με την περιοχή του Σκαραμαγκά. Στη νέα προτεινόμενη χωροθέτηση, το Περιβαλλοντικό Πάρκο Αναψυχής θα έχει διπλάσια έκταση σε σχέση με την υπάρχουσα.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους της Εκκλησίας της Ελλάδος και η διάρκεια υλοποίησής του μέχρι και την ολοκλήρωσή του και την έναρξη της λειτουργίας του είναι περίπου τέσσερα χρόνια.

Το ΤΑΙΠΕΔ θα συνεργαστεί με τον δικαιούχο του έργου για την ωρίμανση και τη διενέργεια των διαγωνιστικών διαδικασιών και την παρακολούθηση της εκτέλεσης των συμβάσεων.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΔΕΥΑ Σερρών: Υπογραφή σύμβασης για την εγκατάσταση φίλτρων αντίστροφης ώσμωσης που θα λύσει το πρόβλημα με το ουράνιο στο νερό

31/03/26 8:00 μμ

ΔΕΥΑ Σερρών: Υπογραφή σύμβασης για την εγκατάσταση φίλτρων αντίστροφης όσμωσης που θα λύσει το πρόβλημα με το ουράνιο στο νερό

Σταύρος Παπασταύρου: «Να ληφθούν προσωρινά και στοχευμένα μέτρα για τη στήριξη των πολιτών - να εξαιρεθούν, ως εφάπαξ παρεμβάσεις, από τον δημοσιονομικό δείκτη καθαρών δαπανών»

31/03/26 7:41 μμ

Σταύρος Παπασταύρου: «Να ληφθούν προσωρινά και στοχευμένα μέτρα για τη στήριξη των πολιτών – να εξαιρεθούν, ως εφάπαξ παρεμβάσεις, από τον δημοσιονομικό δείκτη καθαρών δαπανών»

Ρονάλντο: «Η Βραζιλία είναι πάντα το φαβορί, έχουμε ακόμη τους καλύτερους παίκτες»

31/03/26 7:09 μμ

Ρονάλντο: «Η Βραζιλία είναι πάντα το φαβορί, έχουμε ακόμη τους καλύτερους παίκτες»

31/03/26 7:07 μμ

Το φύλλο αγώνα για τις αποβολές των Ναν και Ντόρσεϊ και το αντιαθλητικό του Ματίας Λεσόρ στο ντέρμπι «αιωνίων»

Οκτώ τραυματίες στο κεντρικό Ισραήλ έπειτα από συναγερμό για ιρανικούς πυραύλους

31/03/26 7:05 μμ

Οκτώ τραυματίες στο κεντρικό Ισραήλ έπειτα από συναγερμό για ιρανικούς πυραύλους

Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες- FossesΕικονογραφημένες ιστορίες αλά γαλλικά - Bande Dessinée ( BD )

31/03/26 3:21 μμ

Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες- Fosses: Εικονογραφημένες ιστορίες αλά γαλλικά – Bande Dessinée ( BD )

Χατζηβασιλείου: Ο Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός που ενίσχυσε την άμυνα της Κύπρου

31/03/26 3:16 μμ

Χατζηβασιλείου: Ο Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός που ενίσχυσε την άμυνα της Κύπρου

"Show" της Ελένης Λουκά στην κηδεία της Μαρινέλλας - Την πήραν... σηκωτή αστυνομικοί!

31/03/26 3:12 μμ

“Show” της Ελένης Λουκά στην κηδεία της Μαρινέλλας – Την πήραν… σηκωτή αστυνομικοί!

Ισραήλ: Θα δημιουργήσει ζώνη ασφαλείας στον νότιο Λίβανο ως τον ποταμό Λιτάνι - "Μοντέλο Ράφα" στα λιβανικά χωριά κοντά στα σύνορα

31/03/26 3:27 μμ

Ισραήλ: Θα δημιουργήσει ζώνη ασφαλείας στον νότιο Λίβανο ως τον ποταμό Λιτάνι – “Μοντέλο Ράφα” στα λιβανικά χωριά κοντά στα σύνορα

Στ. Παπασταύρου από Economist: «Ο Κάθετος Διάδρομος είναι μία αρτηρία ανάπτυξης, ευημερίας και ελευθερίας. Η ασφαλής ενέργεια είναι ισχύς»

31/03/26 3:05 μμ

Στ. Παπασταύρου από Economist: «Ο Κάθετος Διάδρομος είναι μία αρτηρία ανάπτυξης, ευημερίας και ελευθερίας. Η ασφαλής ενέργεια είναι ισχύς»

Σύσκεψη στο Μαξίμου: Εφαρμογή των μέτρων στήριξης και εκατοντάδες έλεγχοι σε αγορά καυσίμων και τροφίμων

31/03/26 3:02 μμ

Σύσκεψη στο Μαξίμου: Εφαρμογή των μέτρων στήριξης και εκατοντάδες έλεγχοι σε αγορά καυσίμων και τροφίμων

ΥΠΠΟ: Ενάλια αρχαιολογική έρευνα σε Κάσο και Κάρπαθο

31/03/26 2:59 μμ

ΥΠΠΟ: Ενάλια αρχαιολογική έρευνα σε Κάσο και Κάρπαθο