Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του αναφέρεται στα πρώτα αποτελέσματα της αξιολόγησης του ΕΣΥ από τους πολίτες.

Κυρ. Μητσοτάκης: Το ΕΣΥ αλλάζει, γίνεται πιο ανθρώπινο και αποτελεσματικό - Αυτό διαπιστώνουν και οι ίδιοι οι πολίτες

Epiloges Press

Epiloges Press

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρεται στα πρώτα αποτελέσματα της αξιολόγησης του ΕΣΥ από τους πολίτες.

«Το ΕΣΥ, λοιπόν, αλλάζει. Βήμα-βήμα γίνεται ακόμη πιο ανθρώπινο και αποτελεσματικό. Αυτό διαπιστώνουν και οι ίδιοι οι πολίτες που για πρώτη φορά είχαν την ευκαιρία να βαθμολογήσουν τις ιατρικές υπηρεσίες. Έτσι, στάλθηκαν 15.586 SMS με ερωτήσεις σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε 92 νοσοκομεία και 447 κλινικές. Το 30% απ’ αυτούς ήδη απάντησε και τα σχόλια είναι ενδεικτικά: Το 93% βρήκε τους γιατρούς με την ειδικότητα που χρειαζόταν. Tο 88% δήλωσε ότι συνάντησε ευγένεια και σεβασμό. Ενώ το 75% εμφανίζεται συνολικά ικανοποιημένο από την περίθαλψη που έλαβε» σημειώνει ο πρωθυπουργός.

«Στα επείγοντα περιστατικά παρά τη μεγάλη πίεση που όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει, η εικόνα δείχνει επίσης ενθαρρυντική: για το 66% η παραμονή δεν ξεπέρασε τις 4 ώρες. Μάλιστα για το 42% εξ αυτών ήταν κάτω από μία ώρα. Κάτι που αποδεικνύει ότι το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» το οποίο ξεκίνησε στις εφημερίες 10 νοσοκομείων και σταδιακά επεκτείνεται, φέρνει αποτελέσματα. Το ίδιο, ασφαλώς, και η γνώμη των πολιτών που θα βοηθά την πολιτεία να εντοπίζει και να λύνει προβλήματα» προσθέτει.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του πρωθυπουργού:

«Το 2023 είχα δεσμευτεί ότι από τους πρώτους στόχους μας θα είναι ένα νέο, δυναμικό ΕΣΥ. Και, πράγματι, σήμερα, ανακαινίζονται νοσοκομεία και κέντρα υγείας σε όλη τη χώρα. Κάθε πολίτης έχει εύκολη πρόσβαση σε δωρεάν προληπτικές εξετάσεις. Γίνονται προσλήψεις και αναβαθμίζονται οι αμοιβές γιατρών και νοσηλευτών. Ενώ ξεκίνησαν τα απογευματινά χειρουργεία, περιορίζοντας τις λίστες αναμονής. Το ΕΣΥ, λοιπόν, αλλάζει. Βήμα-βήμα γίνεται ακόμη πιο ανθρώπινο και αποτελεσματικό.

Αυτό διαπιστώνουν και οι ίδιοι οι πολίτες που για πρώτη φορά είχαν την ευκαιρία να βαθμολογήσουν τις ιατρικές υπηρεσίες. Έτσι, στάλθηκαν 15.586 SMS με ερωτήσεις σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε 92 νοσοκομεία και 447 κλινικές. Το 30% απ’ αυτούς ήδη απάντησε και τα σχόλια είναι ενδεικτικά: Το 93% βρήκε τους γιατρούς με την ειδικότητα που χρειαζόταν. Tο 88% δήλωσε ότι συνάντησε ευγένεια και σεβασμό. Ενώ το 75% εμφανίζεται συνολικά ικανοποιημένο από την περίθαλψη που έλαβε.

Στα Επείγοντα Περιστατικά παρά τη μεγάλη πίεση που όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει, η εικόνα δείχνει επίσης ενθαρρυντική: για το 66% η παραμονή δεν ξεπέρασε τις 4 ώρες. Μάλιστα για το 42% εξ αυτών ήταν κάτω από μία ώρα. Κάτι που αποδεικνύει ότι το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» το οποίο ξεκίνησε στις εφημερίες 10 νοσοκομείων και σταδιακά επεκτείνεται, φέρνει αποτελέσματα. Το ίδιο, ασφαλώς, και η γνώμη των πολιτών που θα βοηθά την πολιτεία να εντοπίζει και να λύνει προβλήματα.

Advertisement
MEGA

Όσο το δείγμα των απαντήσεων θα μεγαλώνει, θα αποκτούμε ακόμα πιο σαφή εικόνα για κάθε νοσοκομείο και κλινική του κέντρου και της περιφέρειας. Σύντομα, μάλιστα, στην αξιολόγηση θα ενταχθούν και ειδικές κατηγορίες όπως οι ογκολογικές δομές. Είναι, συνεπώς, πολύ σημαντική η συμπλήρωση του ερωτηματολόγιου που πλέον λαμβάνουν σε SMS όσοι ολοκληρώνουν τη νοσηλεία τους. Οι απαντήσεις τους θέλουν μόνο λίγα λεπτά. Βοηθούν, όμως, να διορθωθούν αδυναμίες πολλών δεκαετιών.

Συνεχίζουμε!».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΕΕ προετοιμάζεται για παρατεταμένη ενεργειακή πίεση - Οι συστάσεις στα κράτη-μέλη για μέτρα εξοικονόμησης

01/04/26 12:03 πμ

Η ΕΕ προετοιμάζεται για παρατεταμένη ενεργειακή πίεση – Οι συστάσεις στα κράτη-μέλη για μέτρα εξοικονόμησης

H πρωταπριλιάτικη φάρσα με τη συγκομιδή σπαγγέτι που έμεινε στην ιστορία - video

31/03/26 11:50 μμ

H πρωταπριλιάτικη φάρσα με τη συγκομιδή σπαγγέτι που έμεινε στην ιστορία – video

Πρωταπριλιά: Γιατί λέμε ψέματα, πώς ξεκίνησε το έθιμο

31/03/26 11:45 μμ

Πρωταπριλιά: Γιατί λέμε ψέματα, πώς ξεκίνησε το έθιμο

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 1 Απριλίου

31/03/26 11:43 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στη 1 Απριλίου

Δίκη για τα Τέμπη: Η διάταξη της προέδρου της Έδρας για τον καταμερισμό των θέσεων και την είσοδο στην αίθουσα

31/03/26 11:21 μμ

Δίκη για τα Τέμπη: Η διάταξη της προέδρου της Έδρας για τον καταμερισμό των θέσεων και την είσοδο στην αίθουσα

Ο e-ΕΦΚΑ παρουσίασε το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα - Ψηφιακή αναβάθμιση για πολίτες και επιχειρήσεις

31/03/26 11:14 μμ

Ο e-ΕΦΚΑ παρουσίασε το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα – Ψηφιακή αναβάθμιση για πολίτες και επιχειρήσεις

Βουλή: Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τη δημόσια διοίκηση - Την Πέμπτη η ψήφισή του στην ολομέλεια

31/03/26 11:11 μμ

Βουλή: Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τη δημόσια διοίκηση – Την Πέμπτη η ψήφισή του στην ολομέλεια

Θεσσαλονίκη: Έκαναν μαστεκτομή σε γυναίκα χωρίς να έχει καρκίνο

31/03/26 10:53 μμ

Θεσσαλονίκη: Έκαναν μαστεκτομή σε γυναίκα χωρίς να έχει καρκίνο

Γιατί η εβδομάδα που διανύουμε λέγεται «βουβή» ή «κουφή» εβδομάδα

31/03/26 10:39 μμ

Γιατί η εβδομάδα που διανύουμε λέγεται «βουβή» ή «κουφή» εβδομάδα

Πεζεσκιάν: Η Τεχεράνη έχει τη βούληση να βάλει τέλος στον πόλεμο αλλά ζητά εγγυήσεις

31/03/26 10:35 μμ

Πεζεσκιάν: Η Τεχεράνη έχει τη βούληση να βάλει τέλος στον πόλεμο αλλά ζητά εγγυήσεις

Κάθειρξη σε αστυνομικούς για αρχαιότητες, εικονικές θεωρήσεις διαβατηρίων και λαθρεμπόριο καπνού

31/03/26 10:30 μμ

Κάθειρξη σε αστυνομικούς για αρχαιότητες, εικονικές θεωρήσεις διαβατηρίων και λαθρεμπόριο καπνού

Κοσμήματα να τα πιεις στο ποτήρι: Σκουλαρίκι ...ξινόμαυρο και δαχτυλίδι μαλαγουζιά

31/03/26 10:19 μμ

Κοσμήματα να τα πιεις στο ποτήρι: Σκουλαρίκι …ξινόμαυρο και δαχτυλίδι μαλαγουζιά

Σχολιάστε

έντεκα + δυο =