Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του αναφέρεται στα πρώτα αποτελέσματα της αξιολόγησης του ΕΣΥ από τους πολίτες.

Κυρ. Μητσοτάκης: Το ΕΣΥ αλλάζει, γίνεται πιο ανθρώπινο και αποτελεσματικό - Αυτό διαπιστώνουν και οι ίδιοι οι πολίτες

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρεται στα πρώτα αποτελέσματα της αξιολόγησης του ΕΣΥ από τους πολίτες.

«Το ΕΣΥ, λοιπόν, αλλάζει. Βήμα-βήμα γίνεται ακόμη πιο ανθρώπινο και αποτελεσματικό. Αυτό διαπιστώνουν και οι ίδιοι οι πολίτες που για πρώτη φορά είχαν την ευκαιρία να βαθμολογήσουν τις ιατρικές υπηρεσίες. Έτσι, στάλθηκαν 15.586 SMS με ερωτήσεις σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε 92 νοσοκομεία και 447 κλινικές. Το 30% απ’ αυτούς ήδη απάντησε και τα σχόλια είναι ενδεικτικά: Το 93% βρήκε τους γιατρούς με την ειδικότητα που χρειαζόταν. Tο 88% δήλωσε ότι συνάντησε ευγένεια και σεβασμό. Ενώ το 75% εμφανίζεται συνολικά ικανοποιημένο από την περίθαλψη που έλαβε» σημειώνει ο πρωθυπουργός.

«Στα επείγοντα περιστατικά παρά τη μεγάλη πίεση που όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει, η εικόνα δείχνει επίσης ενθαρρυντική: για το 66% η παραμονή δεν ξεπέρασε τις 4 ώρες. Μάλιστα για το 42% εξ αυτών ήταν κάτω από μία ώρα. Κάτι που αποδεικνύει ότι το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» το οποίο ξεκίνησε στις εφημερίες 10 νοσοκομείων και σταδιακά επεκτείνεται, φέρνει αποτελέσματα. Το ίδιο, ασφαλώς, και η γνώμη των πολιτών που θα βοηθά την πολιτεία να εντοπίζει και να λύνει προβλήματα» προσθέτει.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του πρωθυπουργού:

«Το 2023 είχα δεσμευτεί ότι από τους πρώτους στόχους μας θα είναι ένα νέο, δυναμικό ΕΣΥ. Και, πράγματι, σήμερα, ανακαινίζονται νοσοκομεία και κέντρα υγείας σε όλη τη χώρα. Κάθε πολίτης έχει εύκολη πρόσβαση σε δωρεάν προληπτικές εξετάσεις. Γίνονται προσλήψεις και αναβαθμίζονται οι αμοιβές γιατρών και νοσηλευτών. Ενώ ξεκίνησαν τα απογευματινά χειρουργεία, περιορίζοντας τις λίστες αναμονής. Το ΕΣΥ, λοιπόν, αλλάζει. Βήμα-βήμα γίνεται ακόμη πιο ανθρώπινο και αποτελεσματικό.

Αυτό διαπιστώνουν και οι ίδιοι οι πολίτες που για πρώτη φορά είχαν την ευκαιρία να βαθμολογήσουν τις ιατρικές υπηρεσίες. Έτσι, στάλθηκαν 15.586 SMS με ερωτήσεις σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε 92 νοσοκομεία και 447 κλινικές. Το 30% απ’ αυτούς ήδη απάντησε και τα σχόλια είναι ενδεικτικά: Το 93% βρήκε τους γιατρούς με την ειδικότητα που χρειαζόταν. Tο 88% δήλωσε ότι συνάντησε ευγένεια και σεβασμό. Ενώ το 75% εμφανίζεται συνολικά ικανοποιημένο από την περίθαλψη που έλαβε.

Advertisement
Family Kitchen

Στα Επείγοντα Περιστατικά παρά τη μεγάλη πίεση που όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει, η εικόνα δείχνει επίσης ενθαρρυντική: για το 66% η παραμονή δεν ξεπέρασε τις 4 ώρες. Μάλιστα για το 42% εξ αυτών ήταν κάτω από μία ώρα. Κάτι που αποδεικνύει ότι το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» το οποίο ξεκίνησε στις εφημερίες 10 νοσοκομείων και σταδιακά επεκτείνεται, φέρνει αποτελέσματα. Το ίδιο, ασφαλώς, και η γνώμη των πολιτών που θα βοηθά την πολιτεία να εντοπίζει και να λύνει προβλήματα.

Όσο το δείγμα των απαντήσεων θα μεγαλώνει, θα αποκτούμε ακόμα πιο σαφή εικόνα για κάθε νοσοκομείο και κλινική του κέντρου και της περιφέρειας. Σύντομα, μάλιστα, στην αξιολόγηση θα ενταχθούν και ειδικές κατηγορίες όπως οι ογκολογικές δομές. Είναι, συνεπώς, πολύ σημαντική η συμπλήρωση του ερωτηματολόγιου που πλέον λαμβάνουν σε SMS όσοι ολοκληρώνουν τη νοσηλεία τους. Οι απαντήσεις τους θέλουν μόνο λίγα λεπτά. Βοηθούν, όμως, να διορθωθούν αδυναμίες πολλών δεκαετιών.

Συνεχίζουμε!».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΔΥΠΑ: Τελειώνει η προθεσμία για τα δωρεάν βιβλία - video

18/08/25 8:32 μμ

ΔΥΠΑ: Τελειώνει η προθεσμία για τα δωρεάν βιβλία – video

Προσωπικός αριθμός - Λήγει η προθεσμία, από 5 Σεπτεμβρίου θα εκδίδεται αυτόματα - video

18/08/25 8:24 μμ

Προσωπικός αριθμός – Λήγει η προθεσμία, από 5 Σεπτεμβρίου θα εκδίδεται αυτόματα – video

Ν.Κουφοτόλης για πρόγραμμα 55+: "Με βάση την κατανομή δικαιούμασταν 22 με 25 εργαζόμενους" - video

18/08/25 8:18 μμ

Ν.Κουφοτόλης για πρόγραμμα 55+: “Με βάση την κατανομή θα δικαιούμασταν 22 με 25 εργαζόμενους” – video

Σέρρες: Αυξημένη η κίνηση για την εύρεση φοιτητικής κατοικίας - "Υπάρχουν σπίτια για όλα τα βαλάντια" - video

18/08/25 8:00 μμ

Σέρρες: Αυξημένη η κίνηση για την εύρεση φοιτητικής κατοικίας – “Υπάρχουν σπίτια για όλα τα βαλάντια” – video

Κάλεσμα του ΕΕΣ για συλλογή τροφίμων για τους πυρόπληκτους: Μεγάλη η ανταπόκριση των Σερραίων - video

18/08/25 7:50 μμ

Κάλεσμα του ΕΕΣ για συλλογή τροφίμων για τους πυρόπληκτους: Μεγάλη η ανταπόκριση των Σερραίων – video

Αντάμωμα Νεοσουλιωτών: Πλημμύρισε κόσμο η πλατεία του χωριού - video

18/08/25 7:28 μμ

Αντάμωμα Νεοσουλιωτών: Πλημμύρισε κόσμο η πλατεία του χωριού – video

Τροχαίο με τρεις νεκρούς στην Εγνατία Οδό: Σταματημένα για τα διόδια τα δύο αυτοκίνητα και έπεσε πίσω τους το φορτηγό

18/08/25 7:20 μμ

Τροχαίο με τρεις νεκρούς στην Εγνατία Οδό: Σταματημένα για τα διόδια τα δύο αυτοκίνητα και έπεσε πίσω τους το φορτηγό

«Che Guevara Club» για απόφαση ΑΟ Καβάλας: "Την πληρώνουν πάντα οι οπαδοί" - video

18/08/25 7:09 μμ

«Che Guevara Club» για απόφαση ΑΟ Καβάλας: “Την πληρώνουν πάντα οι οπαδοί” – video

Σέρρες: Έφυγε από τη ζωή η 49χρονη Χρυσούλα Ραφαηλίδου

18/08/25 6:57 μμ

Σέρρες: Έφυγε από τη ζωή η 49χρονη Χρυσούλα Ραφαηλίδου

Πέθανε ο καθηγητής του ΑΠΘ Χρυσόστομος Σταμούλης

18/08/25 8:30 μμ

Πέθανε ο καθηγητής του ΑΠΘ Χρυσόστομος Σταμούλης

Σέρρες: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην oδό Βενιζέλου λόγω εργασιών

18/08/25 6:38 μμ

Σέρρες: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην oδό Βενιζέλου λόγω εργασιών

Παράπονα για το δράστη είχε κάνει τον περασμένο Μάρτιο η 47χρονη που δολοφονήθηκε στο Χαλάνδρι

18/08/25 6:29 μμ

Παράπονα για το δράστη είχε κάνει τον περασμένο Μάρτιο η 47χρονη που δολοφονήθηκε στο Χαλάνδρι

Σχολιάστε

δεκαεπτά − έντεκα =