Εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να λυθεί το ζήτημα, αλλά και να παρέχουν λεπτομερή ενημέρωση για το τι συνέβη σχετικά με το περιστατικό εντολής απομάκρυνσης μαθήτριας από την τάξη της στη ... Περισσότερα

Κυρ. Πιερρακάκης: Όπου προκύπτουν προβλήματα τα αντιμετωπίζουμε ένα-ένα

Συντάκτης: Epilogestv

Συντάκτης: Epilogestv

Εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να λυθεί το ζήτημα, αλλά και να παρέχουν λεπτομερή ενημέρωση για το τι συνέβη σχετικά με το περιστατικό εντολής απομάκρυνσης μαθήτριας από την τάξη της στη Χαλκιδική επειδή ήταν υπεράριθμο το τμήμα της, έχει ζητήσει ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Αυτό ανέφερε, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, μετά από προβολή ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πρότεινε στη διευθύντρια του σχολείου να καλέσει την αστυνομία για να απομακρύνει από την τάξη μία 10χρονη μαθήτρια, επειδή ήταν τo 26o παιδί στο τμήμα της. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η αστυνομία και η διευθύντρια του σχολείου αρνήθηκαν να προχωρήσουν στην απομάκρυνση του παιδιού από το σχολείο και εν τέλει αυτό έφυγε με τον πατέρα του.

«Για να φτάνουμε να συζητάμε προφανώς η διαχείριση δεν είναι η πρέπουσα», σχολίασε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Τέτοιες περιπτώσειες, όπου προκύπτουν, θα τις θεραπεύουμε μία-μία».

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά την εφαρμογή νέων κανόνων στα σχολεία, ειδικότερα σχετικά με τη χρήση κινητών από τους μαθητές, ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι ο νέος κανονισμός εφαρμόζεται και μάλιστα, σχολιάζοντας περιστατικό που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Πάτρα για αποβολή σε μαθητή προ ολίγων ημερών, τόνισε: «Δεν είναι η πρώτη αποβολή για κινητό, είναι η πρώτη που πήρε δημοσιότητα».

Advertisement
ΔΕΗ

Συμπλήρωσε, δε, ότι ο βασικός λόγος για την απαγόρευση εμφανούς κατοχής και χρήσης κινητών από τους μαθητές στα σχολεία σχετίζεται κυρίως με την προσπάθεια καταπολέμησης των περιστατικών bullying στα σχολεία.

Αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων, ο υπουργός Παιδείας είπε ότι φέτος η σχολική χρονιά ξεκίνησε με 6.000 περισσότερους εκπαιδευτικούς, ενώ για τις συγχωνεύσεις τμημάτων επεσήμανε: «Υπάρχουν 71.000 τμήματα στα σχολεία και σε λιγότερα από 1.000 έπρεπε να εξορθολογίσουμε την κατάσταση για να μην υπάρχουν πολλά κενά. Έχουμε εύηκοα ώτα για περιπτώσεις παιδιών που έχουν πρόβλημα ή καλούνται να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις και τα αντιμετωπίζουμε».

Τέλος, σχετικά με τη λειτουργία του Ψηφιακού Φροντιστηρίου, ο κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε ότι κατά τις δύο πρώτες ημέρες λειτουργίας του υπάρχουν 4.000 μαθητές που παρακολούθησαν ζωντανά τα μαθήματα.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα δίδυμα πάντα του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου γιορτάζουν τα πρώτα τους γενέθλια

24/08/25 1:44 μμ

Τα δίδυμα πάντα του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου γιορτάζουν τα πρώτα τους γενέθλια

Πόρτο Κουφό: Ο κρυμμένος παράδεισος της Σιθωνίας - video

24/08/25 1:32 μμ

Πόρτο Κουφό: Ο κρυμμένος παράδεισος της Σιθωνίας – video

Δημήτρης Κωνσταντάρας: Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος σε ηλικία 79 ετών

24/08/25 1:38 μμ

Δημήτρης Κωνσταντάρας: Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος

Η ιστορία πίσω από τη «μπλούζα souvenir»

24/08/25 1:18 μμ

Η ιστορία πίσω από τη «μπλούζα souvenir»

Στις φυλακές Κομοτηνής ο Βούλγαρος οδηγός του τραγικού δυστυχήματος στην Εγνατία οδό

24/08/25 12:47 μμ

Στις φυλακές Κομοτηνής ο Βούλγαρος οδηγός του τραγικού δυστυχήματος στην Εγνατία οδό

Κολοκυθόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο

24/08/25 12:39 μμ

Κολοκυθόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο

24/08/25 12:27 μμ

Οι παλιές ονομασίες των χωριών του νομού Σερρών – Ονόματα

24/08/25 11:43 πμ

Αλεξάνδρα Νικολαΐδου: Η τελευταία ανάρτησή της στο Instagram έξι μήνες πριν φύγει από τη ζωή

Feng Shui: 2 αντικείμενα που πρέπει να βάλεις στο σαλόνι για να φέρεις ειρήνη κι ευτυχία στη ζωή σου

24/08/25 11:30 πμ

Feng Shui: 2 αντικείμενα που πρέπει να βάλεις στο σαλόνι για να φέρεις ειρήνη κι ευτυχία στη ζωή σου

Φανουρόπιτα με μέλι και σταφίδες

24/08/25 11:19 πμ

Φανουρόπιτα με μέλι και σταφίδες

Απέπλευσε το «Blue Star Mykonos» μετά την άρση της απαγόρευσης απόπλου

24/08/25 11:15 πμ

Απέπλευσε το «Blue Star Mykonos» μετά την άρση της απαγόρευσης απόπλου

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 38χρονος την ώρα που έκλεβε μεταλλικά υποστυλώματα και οικοδομικά υλικά από εργοτάξιο οικοδομής

24/08/25 11:10 πμ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 38χρονος την ώρα που έκλεβε μεταλλικά υποστυλώματα και οικοδομικά υλικά από εργοτάξιο οικοδομής