Κυριάκος Ασίκογλου: Μια πολυεπίπεδη προσωπικότητα για την Περιφέρεια (video)

Ο Κυριάκος Ασίκογλου είναι υποψήφιος στις Περιφερειακές εκλογές του Μαΐου στο πλευρό του Απόστολου Τζιτζικώστα. Αξιολογεί θετικά το έργο του περιφερειάρχη και εμφανίζεται βέβαιος για την επικράτηση του στις εκλογές.

 

 

 

Γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου στον Δραβίσκο Σερρών. Έχει αποκτήσει 2 πτυχία : Είναι Διπλωματούχος (Magistr) της Σχολής Ψυχολογίας Πανεπιστημίου ‘Κλίμεντ Όχριντσκι’ Σόφιας, Βουλγαρίας και Οργανωτικής – Εργασιακής & Κοινωνικής πολιτικο-ψυχολογίας

 

Στις σπουδές, στην πρακτική και στις διάφορες θέσεις εργασίας που κατείχε, έδειξε φιλομάθεια και θέληση για δουλειά και από το 2002 εξασκεί το επάγγελμα του Ψυχολόγου με ευχαρίστηση, τόσο ως οργανωτικός-εργασιακός & κοινωνικός-πολιτικοΨυχολόγος, όσο και ως Σύμβουλος -Ψυχοθεραπευτής στο γραφείο που διατηρεί στην οδό
Πλ. Εμπορίου 15 στις Σέρρες.

 

Επίσης εδώ και 4 χρόνια λειτουργεί το τμήμα ¨Πυξίδα¨ που ασχολείται μόνο με τον Επαγγελματικό προσανατολισμό.

 

Ως άτομο είναι αισιόδοξο, κοινωνικό, φιλομαθές , ευπροσάρμοστο σε ένα νέο περιβάλλον κάνοντας εύκολα παρέες και φυσικά είναι ανοιχτός σε νέες ιδέες και εξελίξεις.

 

 

 

 

Επαγγελματική εμπειρία

 

1996- 2000 Πρακτική για επιλογή προσωπικού , οργάνωση της στρατηγικής για την δραστηριότητα μάρκετινγκ, συμβουλευτική και επίλυση των διαφόρων προβλημάτων στις επιχειρήσεις (ΣΕΝΚΕΡ– Βουλγαρία), (ΗΤΑ – Βουλγαρία)– ΒΙΝΤΕΟ ΜΠΕΤΣ) & (ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ – ΜΠΑΣ) και επίσης στο Επιστημονικό κέντρο εφαρμοσμένης ψυχολογίας του υπουργείου Μεταφορών και Συγκοινωνιών της Βουλγαρίας, υπό την επίβλεψη του βοηθού καθηγητή 3ου βαθμού του Πανεπιστημίου της Σόφιας ‘Κλίμεντ Όχριντσκι’ Νάιντεν Νικόλωφ εμπειρογνώμονα και πρόεδρο της κεντρικής ψυχολογικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Μεταφορών και Συγκοινωνιών.

1998 Δημοτικές Εκλογές: ως υπεύθυνος & σύμβουλος επικοινωνίας της προεκλογικής εκστρατείας & σύμβουλος επικοινωνίας του συνδυασμού ‘Φυλλίδα Νέα πορεία’ με αρχηγό και υποψήφιο για Δήμαρχο του Δήμου Νέας Ζίχνης Σερέτη Θωμά.

 

2000 – 2002 Υπηρέτησε στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στο σώμα Υγειονομικού με την ειδικότητα του Ψυχολόγου. Επίσης συμμετείχα στα παρακάτω σεμινάρια: 12 Δεκ. 2000 στο ΣΝΕΝ 414 με θέμα η ‘’Η λειτουργία του θεσμού ψυχοκοινωνικής μέριμνας’’ & 14 με 17 Μαρ.2001 Συνέδριο του Ο.ΚΑ.ΝΑ με θέμα η ‘’Η καταπολέμηση και πρόληψη των ναρκωτικών στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οργάνωση ημερίδων σε χαμηλόβαθμα στελέχη με θέμα ‘’Διδακτική και Επικοινωνία προς τους στρατιώτες’’. Από τις 19 Οκτ. 2000 ως τις 22 Απρ. 2001 στο Β ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ και από τις 24 Απρ. 2001 ως τις 24 Ιαν. 2002 στην 12η Μ/Κ Μεραρχία Πεζικού, ήμουν μέλος των ομάδων ψυχοκοινωνικής μέριμνας των σχηματισμών αυτών.

 

2002 Δημοτικές Εκλογές : ως υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας & σύμβουλος επικοινωνίας του συνδυασμού ¨Ενωτική Πορεία Κώστας Σαμαρτζάς¨με αρχηγό και υποψήφιο Δήμαρχο του Δήμου Ν.Ζίχνης Σαμαρτζά Κωνσταντίνο. Επιτυχόντα με ποσοστό 66,83%.

2002 Νομαρχιακές Εκλογές : ως υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας & σύμβουλος επικοινωνίας του συνδυασμού ¨Ανάπτυξη Τώρα Κώστας Παπαπαναγιώτου¨με αρχηγό και υποψήφιο Νομάρχη Σερρών Παπαπαναγιώτου Κωνσταντίνο. Επιτυχόντα με ποσοστό 58%.

 

2004 μέχρι σήμερα. Ιδιοκτήτης & Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων & σύμβουλος επικοινωνίας του Ράδιο ¨noize radio 93.5 Serres¨.

 

2002 – 2013 Ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή υψίστης τηλεθέασης κοινωνικού προβληματισμού & θεμάτων Ψυχικής Υγείας, στον τηλεοπτικό σταθμό ¨Τ.V.S.¨ , στον τηλεοπτικό σταθμό πανελλήνιας εμβέλειας Μακεδονία T.V. και στους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς του ν. Σερρών, συμμετέχει καλεσμένος σε διάφορες εκπομπές ψυχοκοινωνικού περιεχομένου .

 

2003 52 ώρες εργάστηκε σε πρόγραμμα ΣΥΥ της ΔΕΠΚΑ Σερρών ως Ψυχολόγος (Δήμος Σερρών) ¨Οικογενειακή & Ατομική Συμβουλευτική σε ομάδες κοινωνικού αποκλεισμού¨ (Αθίγγανους, Ελληνοπόντιους)

 

2004 Κοινοβουλευτικές Εκλογές: Σύμβουλος επικοινωνίας του Βουλευτή Σερρών Ευγένιου Χαϊτίδη αποσπάζοντας τον μεγάλο αριθμό των 32902 ψήφων και διεκδικώντας έτσι την 1η θέση στην κατάταξη των βουλευτών.

 

2004 έως Σήμερα Ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή υψίστης ακροαματικότιτος κοινωνικού προβληματισμού & θεμάτων Ψυχικής Υγείας, στον ραδιοφωνικό σταθμό ¨ΡΑΔΙΟ ΚΙΒΩΤΟΣ¨ της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών & Νιγρίτης κάθε Παρασκευή στις 19:30 το βράδυ, απαντώντας σε ερωτήματα ακροατών.

 

26/01/2004 έως Σήμερα Εργάζεται στην θέση του ψυχολόγου με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου στην Κοινωνική Μέριμνα του Δήμου Ν. Ζίχνης

 

23/11/2004 – 30/06/2005 Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Γονέων Ν. Σερρών στο πρόγραμμα Συμβουλευτική Γονέων ιι του Υπουργείου παιδείας και Θρησκευμάτων από το (Ι.Δ.ΕΚ.Ε) Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

 

Επίσης συμμετείχε σε εκπαιδευτικό σεμινάριο 4 ημερών ¨Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών και Στελεχών Συμβουλευτικής Γονέων¨ που πραγματοποιήθηκε στη Θεσ/νίκη από 3 έως 6 Φεβρουαρίου 2005 συνολικής διάρκειας 30 ωρών στο πλαίσιο του Έργου ¨Συμβουλευτική Γονέων ιι¨ του Υπουργείου παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

18/03/2005 έως σήμερα Σύμβουλος στην Αναπτυξιακή Εταιρία Σερρών Α.Ε ( ΑΝ.Ε.ΣΕΡ.) στα πλαίσια της δράσης ¨Συμβουλευτικής¨ του προγράμματος ¨Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας στο Νομό Σερρών¨

 

02/11/2005 έως σήμερα Εκπαιδευτής στη Σχολή Γονέων Ν.Σερρών στα πρόγραμμα Συμβουλευτική Γονέων ιιι & Συμβουλευτικής Υποστήριξης & Αγωγής Υγείας Γονέων ΡΟΜΑ, Μουσουλμάνων, Παλιννοστουντων και Μεταναστών του Υπουργείου παιδείας και Θρησκευμάτων από το (Ι.Δ.ΕΚ.Ε) Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

 

Επίσης συμμετείχε σε εκπαιδευτικό σεμινάριο 4 ημερών ¨Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Συμβουλευτικής Γονέων¨ που πραγματοποιήθηκε στη Θεσ/νίκη από 20 έως 23 Οκτωβρίου 2005 συνολικής διάρκειας 30 ωρών στο πλαίσιο του Έργου ¨Συμβουλευτική Γονέων ιιι¨ του Υπουργείου παιδείας και Θρησκευμάτων, σε εκπαιδευτικό σεμινάριο 4 ημερών ¨Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Συμβουλευτικής Υποστήριξης & Αγωγής Υγείας Γονέων ΡΟΜΑ, Μουσουλμάνων, Παλιννοστουντων και Μεταναστών¨ που πραγματοποιήθηκε στη Αθήνα από 22 έως 25 Φεβρουαρίου 2007 συνολικής διάρκειας 30 ωρών στο πλαίσιο του Έργου ¨Συμβουλευτική Γονέων ιιι¨ του Υπουργείου παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

Και σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Επιμόρφωση Στελεχών Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, του έργου ¨Σχεδιασμός και η υλοποίηση προγραμμάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης εκπαιδευτών και στελεχών δια βίου Μάθησης¨ , διάρκειας 25 ωρών το οποίο πραγματοποιήθηκε από το Ι.Δ.ΕΚ.Ε. της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης , στην Θεσσαλονίκη από 26/2/2011 εως 19/3/2011.

 

2007 Κοινοβουλευτικές Εκλογές: Σύμβουλος επικοινωνίας του Βουλευτή Σερρών & πρώην Υπουργού Αχιλλέα Καραμανλή αποσπώντας τον μεγάλο αριθμό των 32902 ψήφων και διεκδικώντας έτσι την 1η θέση στην κατάταξη των βουλευτών.

2007 40 ώρες Σύμβουλος στο Κ.Ε.Κ. της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών στα πλαίσια της δράσης ¨Συμβουλευτικής Ανέργων για την αντιμετώπιση της ανεργίας στο Νομό Σερρών¨

2007 έως Σήμερα ως εξωτερικός συνεργάτης στην ομάδα διαχείρισης κρίσεως CISM της εταιρίας με την επωνυμία «HELLAS EMPLOYEE ASSISTANCE PROGRAMS ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ»

22/07/2008 Συνέντευξη στο Ραδιοφωνικό σταθμό των Αθηνών Flash 96 με θέμα: Παιδί & T.V.

 

Γλώσσες & Χρήση Η/Υ

Άριστη γνώση της Αγγλικής(ΤΟΕFL TEST 507 points) & Βουλγαρικής γλώσσας (λόγω σπουδών).

Πολύ καλή χρήση των προγραμμάτων ¨ windows, internet, word, excel ¨ – ECDL

Δραστηριότητες Διαλέξεις Ομιλίες

Πρόεδρος του Δ.Σ του Αθλητικού Συλλόγου του ¨Μ.Γ.Σ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ¨

Εθελοντική εργασία ως ψυχοθεραπευτής 2 χρόνια περίπου στον Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Σερρών.

Εθελοντική εργασία ως ψυχοθεραπευτής στον Αντικαπνιστικό Σύλλογο Σερρών.

Εθελοντική εργασία ως ψυχοθεραπευτής στο Κέντρο Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών ¨ΟΑΣΙΣ¨ Σερρών.

Διοργάνωση διαλέξεων και ημερίδων σε γονείς όπως:

α) 28/08/2004 στην Τερπνή Σερρών που διοργανώθηκε από την Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης σε συνεργασία με τον Αρχιμανδρίτη κ. Αυγουστίνο Καραγιάννη με θέμα: ¨Οι Σχέσεις στην Οικογένεια¨ (Διάλεξη)

β) 09/05/2004 στην Σχολή Γονέων του Πολιτιστικού Συλλόγου ¨ΟΜΟΝΟΙΑ¨ Δραβήσκου Σερρών με Θέμα: ¨Ο Ρόλος Των Γονιών¨ (Ημερίδα)

γ) 17/11/2004 στο Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Γυμνάσιο –Λύκειο με Θέμα: ¨ Πώς να βοηθούμε τα παιδιά μας στην Μελέτη τους¨ (Ημερίδα)

δ) 21/11/2004 στην Τερπνή Σερρών που διοργανώνεται από την Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης σε συνεργασία με τον Αρχιμανδρίτη κ. Αυγουστίνο Καραγιάννη με θέμα: ¨ Ο Ρόλος της Γυναίκας στην Σύγχρονη Κοινωνία¨ (Διάλεξη)

ε) 28/11/2004 στον Τράγιλο Σερρών που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Γυναικών Τραγίλου με Θέμα: ¨Τρόποι Συμπεριφοράς προς τα Παιδιά μας και τον Σύζυγο μας¨. (Ημερίδα)

ζ) 23/02/2005 στο Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Γυμνάσιο –Λύκειο με Θέμα: ¨Συμπεριφορά των γονιών στην Εφηβεία των Παιδιών¨ (Ημερίδα)

η) 11/07/2005 στην Κατασκήνωση του Ιερού Ναού Αγ. Δημητρίου Σερρών με θέμα: ¨Οι κοινωνικές Συναναστροφές¨ (Διάλεξη)

 

θ) 21/07/2005 στην Κατασκήνωση του Ιερού Ναού Αγ. Δημητρίου Σερρών με θέμα: ¨Οι Σχέσεις των Δύο Φύλων ¨ (Διάλεξη)

ι) 16/11/2005 στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Σερρων με θέμα : ¨Επαγγελματικός Προσανατολισμός & Παιδιά¨

κ) 08/03/2006 στο Σχολείο 2ης Ευκαιρίας Σερρών με θέμα: ¨Η Κακοποίηση των Γυναικών¨ (Διάλεξη)

λ) 15/12/2006 στο φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης ¨Θεσμός¨ με θέμα: ¨επαγγελματικός προσανατολισμός και οι έφηβοι¨

μ) 17/01/2007 στο σύλλογο γονέων & κηδεμόνων Γυμνασίου & Ε. Λυκείου Σκουτάρεως Σερρών με θέμα: ¨επαγγελματικός προσανατολισμός και οι έφηβοι¨

ν) 20/07/2007 στην Κατασκήνωση του Ιερού Ναού Αγ. Δημητρίου Σερρών με θέμα: ¨Σεξουαλικότητα & σχέσεις ¨ (ομιλία)

ξ) 10/10/2007 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών με θέμα : ¨Επαγγελματικός Προσανατολισμός & Παιδιά¨ (ομιλία)

ο) 31/10/2007 στο Δημοτικό Σχολείο Σουτάρεως Σερρών με θέμα: Σχέσεις Σχολείου – οικογένειας. (ομιλία)

π) 20/01/2008 στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών που διοργανώθηκε από την Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης σε συνεργασία με το Ίδρυμα επικοινωνίας της μητροπόλεως ¨Αγ. Νικήτας¨ με συνομιλητή μου τον πολιτικό επιστήμονα κ. Δημ. Χολέβα, με θέμα της ομιλίας μου: ¨Διαδίκτυο – εξάρτημά ή εξάρτηση¨ . (ομιλία)

ρ) 17/03/2008 & 19/03/2008 στα Κέντρα Ξένων γλωσσών ¨ROZHS¨ με θέμα: “learning styles” & η χρησιμότητα αυτών στην μαθησιακή διαδικασία ( Διημερίδα)

σ) 30/6/2008 στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΙΓΡΙΤΑΣ του προγράμματος ¨Ζεύξη¨ του ¨equal¨ με θέμα της ημερίδας : ¨Συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής: προβλήματα & αντιμετώπιση – απολογισμός λειτουργίας Κέντρου Υποστήριξης Εργαζομένων Γονέων Δήμου Νιγρίτας¨ & με θέμα της ομιλίας μου: Διαχείριση ενδοοικογενειακών προβλημάτων. (ομιλία)

 

Από την συνέντευξη του στο Βραδινό Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Επιλογές Tv και τον Δημήτρη Κώττα στις 12/03/2019

 

 

 

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
 
Exit mobile version