Θεσσαλονίκη και Ντουμπάι, όσο και αν μοιάζει απίστευτο, έχουν κάτι κοινό κι αυτό δεν είναι η ηλιοφάνεια, ούτε η υγρασία, αλλά το γεγονός πως σαρώνουν σε πωλήσεις … Οι λαμπάδες ... Περισσότερα

Λαμπάδες «Μετρό Θεσσαλονίκης» και «σοκολάτα Ντουμπάι» κάνουν θραύση

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Θεσσαλονίκη και Ντουμπάι, όσο και αν μοιάζει απίστευτο, έχουν κάτι κοινό κι αυτό δεν είναι η ηλιοφάνεια, ούτε η υγρασία, αλλά το γεγονός πως σαρώνουν σε πωλήσεις …

Οι λαμπάδες «Μετρό Θεσσαλονίκης» και τη «σοκολάτα Ντουμπάι» κερδίζουν φέτος τα περισσότερα…ανάμματα στο σκληρό ανταγωνισμό για την θέση της κορυφής στις προτιμήσεις του κόσμου.

Όπως δηλώνει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Αλέξης Γεράκης, που μαζί με τον αδερφό του κατασκευάζουν χειροποίητες λαμπάδες σε εκατοντάδες θέματα και σχήματα, φέτος τα γούστα των Θεσσαλονικέων έχουν σε πρώτο πλάνο το νέο μέσο μαζική μεταφοράς της πόλης, το Μετρό, που «ναι» έγινε και λαμπάδα.

«Έχουμε ήδη διαθέσει πάρα πολλές λαμπάδες Μετρό και άλλες τόσες έχουμε σε παραγγελίες και κρατήσεις. Η λειτουργία και η είσοδός του στην καθημερινότητά μας μάλλον έχει αφήσει καλό αποτύπωμα κι έτσι μας τις ζητούν ξανά και ξανά, ενώ η μόδα Ντουμπάι που πάει σχεδόν παντού, από γλυκά μέχρι φαγητά και τσουρέκια, δεν μας άφησε απ’ έξω», λέει ο κ.Γεράκης.

Από τα χέρια τους παίρνουν κάθε χρόνο χιλιάδες λαμπάδες και όλο και περισσότερα σχέδια προστίθενται με την επικαιρότητα να δίνει αρκετές φορές την ιδέα όπως στην περίπτωση του Μετρό Θεσσαλονίκης μιας και θα είναι και το πρώτο Πάσχα που θα χρησιμοποιηθεί από τους πολίτες.

Το 1988 στην πρώτη χρονιά παραγωγής με λίγες λαμπάδες μόνο για φίλους και συγγενείς ο πατέρας τους ξεκίνησε διστακτικά την επιχείρηση και σήμερα τα δυο αδέρφια ετοιμάζουν σχεδόν όλο το χρόνο λαμπάδες για να προλάβουν τις παραγγελίες επιστρατεύοντας τη φαντασία τους και την εμπειρία στον επαγγελματικό τους χώρο μαζί με την τεχνική. Έχουν μάλιστα φτάσει σε σημείο οι λαμπάδες τους από τη Θεσσαλονίκη να κάνουν υπερατλαντικό ταξίδι και να φτάνουν μέχρι και την Αυστραλία.

«Καλοκαιρινές διακοπές εσείς, λαμπάδες εμείς, Χριστούγεννα ο κόσμος όλος και εμείς κάνουμε πασχαλινή σεζόν για να προλάβουμε τις παραγγελίες . Στο εξωτερικό κάνουν θραύση κυρίως όσες λαμπάδες έχουν πιο έντονο το ελληνικό στοιχείο όπως το σουβλάκι με απ’ όλα μέχρι και τζατζίκι, το ουζάκι ,το μπουζούκι , η ποντιακή λύρα και το κλαρίνο αλλά και λαμπάδες που αποτυπώνουν τα φίλαθλα συναισθήματα του κόσμου», λέει ο κ.Γεράκης.

Συμπληρώνει πως τα τελευταία 20 χρόνια έχουν κατασκευαστεί πάνω από 2000 σχέδια και με τον αδελφό του συνεχίζουν ακάθεκτοι ενώ είναι ανοιχτοί σε προτάσεις που μπορεί να προκύψουν από φίλους, το οικογενειακό τους περιβάλλον και τη μεγάλη οθόνη .

«Οι μισές λαμπάδες(με σχήματα) μας προέκυψαν από ιδέες των πελατών μας. Εξάλλου, είναι προτεραιότητα μας ο πελάτης και μας κάνει χαρούμενους όταν βλέπουμε τις δημιουργίες μας σε πολλές φωτογραφίες στα social media και σε δεκάδες βίντεο στο tik tok όπως γίνεται ήδη με την λαμπάδα Μετρό», καταλήγει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Τις φωτογραφίες παραχώρησε ο κ Αλέξης Γεράκης

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψητές πιπεριές σε βάζα

17/09/25 11:56 μμ

Ψητές πιπεριές σε βάζα για να έχετε όλο τον χρόνο

Είναι πραγματικά κακό να τρώμε μπροστά στην τηλεόραση;

17/09/25 11:53 μμ

Είναι πραγματικά κακό να τρώμε μπροστά στην τηλεόραση;

Πώς να πλύνετε σωστά τα αθλητικά παπούτσια στο πλυντήριο

17/09/25 11:47 μμ

Πώς να πλύνετε σωστά τα αθλητικά παπούτσια στο πλυντήριο

Φενγκ Σούι: Αυτά είναι τα πιο γρουσούζικα πράγματα που έχετε στο σπίτι σας!

17/09/25 11:45 μμ

Φενγκ Σούι: Αυτά είναι τα πιο γρουσούζικα πράγματα που έχετε στο σπίτι σας!

Ο Τζόκοβιτς ενθουσιάστηκε με Ελληνίδα που του μίλησε σερβικά – Η βιντεοκλήση με τον σύζυγό της που έγινε viral

17/09/25 11:37 μμ

Ο Τζόκοβιτς ενθουσιάστηκε με Ελληνίδα που του μίλησε σερβικά – Η βιντεοκλήση με τον σύζυγό της που έγινε viral

Χρυσό βραχιόλι Φαραώ 3.000 ετών έκανε φτερά από το Αιγυπτιακό Μουσείο

17/09/25 11:12 μμ

Χρυσό βραχιόλι Φαραώ 3.000 ετών έκανε φτερά από το Αιγυπτιακό Μουσείο

Μήλα: 6 οφέλη για την υγεία και δυνητικοί κίνδυνοι

17/09/25 11:08 μμ

Μήλα: 6 οφέλη για την υγεία και δυνητικοί κίνδυνοι

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 18 Σεπτεμβρίου

17/09/25 10:49 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 18 Σεπτεμβρίου

Επικό ματς χωρίς νικητή για ΑΕΚ και Φενέρ στη Sunel Arena, δεν έπαιξαν τη 2η παράταση

17/09/25 10:52 μμ

ΑΕΚ Μπάσκετ: Επικό ματς χωρίς νικητή με τη Φενέρ στη Sunel Arena

Νέα Βρασνά: Νεκρή ανασύρθηκε 72χρονη από την παραλία

17/09/25 10:38 μμ

Νέα Βρασνά: Νεκρή ανασύρθηκε 72χρονη από την παραλία

Ταυτοποιήθηκε και η δεύτερη σορός που είχε εντοπιστεί στον Θερμαϊκό

17/09/25 10:47 μμ

Ταυτοποιήθηκε και η δεύτερη σορός που είχε εντοπιστεί στον Θερμαϊκό

«Η χώρα πρέπει να γυρίσει σελίδα»: Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τη συνέντευξη Μητσοτάκη

17/09/25 10:32 μμ

«Η χώρα πρέπει να γυρίσει σελίδα»: Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τη συνέντευξη Μητσοτάκη