Για τον θάνατο της 14χρονης μαθήτριας από τον Βόλο η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στις αρχές του χρόνου σε κρίσιμη κατάληξη με εισρόφηση και κατέληξε πριν λίγες ημέρες μίλησε ο ... Περισσότερα

Λέων για θάνατο 14χρονης

Epiloges.tv

Epiloges.tv

Για τον θάνατο της 14χρονης μαθήτριας από τον Βόλο η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στις αρχές του χρόνου σε κρίσιμη κατάληξη με εισρόφηση και κατέληξε πριν λίγες ημέρες μίλησε ο πρόεδρος ιατροδικαστών, Γρηγόρης Λέων, στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις».

«Σε μία τέτοια υπόθεση είναι βασικό να γίνεται ιατροδικαστική διερεύνηση. Παρότι ο χρόνος από τη στιγμή του περιστατικού μέχρι την κατάληξη είναι αρκετά μεγάλος και πιθανά να μην έχουμε την πλήρη εικόνα. Παράδειγμα οι εκδορές μπορούν να ανασυρθούν ως στοιχεία μόνο από τον ιατρικό φάκελο και μόνο από καταθέσεις γιατρών. Επίσης είναι σημαντικό εάν υπάρχει ο ισχυρισμός της ηλεκτροπληξίας να δούμε αν υπήρχαν εκείνα τα σημάδια της ηλεκτροπληξίας ή οι χαρακτηριστικές αλλοιώσεις σε όργανα που μπορεί να επιφέρει ένας τέτοιος εξωτερικός παράγοντας όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα. Τέλος πρέπει να δούμε εάν ουσιαστικά η εισρόφηση η οποία αναφέρθηκε έχει προέλθει από μία απώλεια αισθήσεων, εάν αυτή συνδέεται με το τραύμα ή με κάτι άλλο το οποίο μπορεί να συνέβη στο κορίτσι» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λέων.

Υπενθυμίζεται πως στις 4 Ιανουαρίου 2022 οι γονείς της 14χρονης κοπέλας την μετέφεραν στο νοσοκομείο του Βόλου σε σοβαρή κατάσταση. Αυτό που είπαν αρχικά στους γιατρούς είναι πως το άτυχο κορίτσι έκανε μπάνιο, έπαθε ηλεκτροπληξία με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της, να πέσει μέσα στην μπανιέρα με αποτέλεσμα να χτυπήσει. Οι γιατροί, ωστόσο του τμήματος επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Βόλου είχαν διαγνώσει σε εκείνη την αρχική φάση εισρόφηση. Μάλιστα λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της τη διασωλήνωσαν και αμέσως διακομισθεί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου για έξι ολόκληρους μήνες βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση και έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Από τις πρώτες στιγμές είχε γίνει γνωστό ότι η κοπέλα έφερε κάποιες εκδορές στον λαιμό και στο πρόσωπο, όμως δεν δόθηκε άλλη συνέχεια στο θέμα αυτό.
Επιπλέον ο κ. Λέων μεταξύ άλλων τόνισε πως «θα πρέπει να στηριχθούμε στον ιατρικό φάκελο και κυρίως τον ιατρικό φάκελο που δημιουργήθηκε τις πρώτες ώρες ή τις πρώτες λίγες ημέρες. Αυτά είναι τα κρίσιμα σημεία».

Τέλος, αναφερόμενος στην μεταφορά του κοριτσιού στο νοσοκομείο από τους γονείς της με το αυτοκίνητο της οικογένειας και όχι με κάποιο ασθενοφόρο σημείωσε πως ίσως να έγινε λόγω την κατάστασης πανικού από τους γονείς προκειμένου να μεταφερθεί πιο γρήγορα. Βέβαια, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο κ. Λέων «αυτό όμως θα πρέπει να προκύψει και πάλι με μαρτυρίες, δηλαδή αν όντως έγινε έγκαιρα όλη η διαδικασία και αν όντως η χρήση του αυτοκινήτου είχε έναν τέτοιο σκοπό, δηλαδή να γίνει η μεταφορά γρήγορα και να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος. Και αυτό θα φαίνεται από την κατάσταση στην οποία βρήκαν οι γιατροί το κορίτσι».

Advertisement
MEGA

Σημειώνεται πως όταν τελικά η 14χρονη έχασε τη δύσκολη μάχη που έδινε, η Εισαγγελία του Βόλου διέταξε την ενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο την οποίας θα ληφθούν καταθέσεις και από τους οικείους της, δηλαδή όσους βρίσκονταν στο σπίτι τη στιγμή του ατυχήματος και από τους γιατρούς του νοσοκομείου Βόλου και θα εξεταστεί και ο φάκελος της κοπέλας. Οι παππούδες της κοπέλας αρνούνται κατηγορηματικά ότι το κορίτσι έφερε εκδορές, ενώ αρνούνται ότι είχαν πει και για ηλεκτροπληξία.

Πηγή ertnews.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

31/03/26 3:46 μμ

Το φύλλο αγώνα για τις αποβολές των Ναν και Ντόρσεϊ και το αντιαθλητικό του Ματίας Λεσόρ στο ντέρμπι «αιωνίων»

31/03/26 3:29 μμ

Οκτώ τραυματίες στο κεντρικό Ισραήλ έπειτα από συναγερμό για ιρανικούς πυραύλους

Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες- FossesΕικονογραφημένες ιστορίες αλά γαλλικά - Bande Dessinée ( BD )

31/03/26 3:21 μμ

Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες- Fosses: Εικονογραφημένες ιστορίες αλά γαλλικά – Bande Dessinée ( BD )

Χατζηβασιλείου: Ο Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός που ενίσχυσε την άμυνα της Κύπρου

31/03/26 3:16 μμ

Χατζηβασιλείου: Ο Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός που ενίσχυσε την άμυνα της Κύπρου

"Show" της Ελένης Λουκά στην κηδεία της Μαρινέλλας - Την πήραν... σηκωτή αστυνομικοί!

31/03/26 3:12 μμ

“Show” της Ελένης Λουκά στην κηδεία της Μαρινέλλας – Την πήραν… σηκωτή αστυνομικοί!

Ισραήλ: Θα δημιουργήσει ζώνη ασφαλείας στον νότιο Λίβανο ως τον ποταμό Λιτάνι - "Μοντέλο Ράφα" στα λιβανικά χωριά κοντά στα σύνορα

31/03/26 3:27 μμ

Ισραήλ: Θα δημιουργήσει ζώνη ασφαλείας στον νότιο Λίβανο ως τον ποταμό Λιτάνι – “Μοντέλο Ράφα” στα λιβανικά χωριά κοντά στα σύνορα

Στ. Παπασταύρου από Economist: «Ο Κάθετος Διάδρομος είναι μία αρτηρία ανάπτυξης, ευημερίας και ελευθερίας. Η ασφαλής ενέργεια είναι ισχύς»

31/03/26 3:05 μμ

Στ. Παπασταύρου από Economist: «Ο Κάθετος Διάδρομος είναι μία αρτηρία ανάπτυξης, ευημερίας και ελευθερίας. Η ασφαλής ενέργεια είναι ισχύς»

Σύσκεψη στο Μαξίμου: Εφαρμογή των μέτρων στήριξης και εκατοντάδες έλεγχοι σε αγορά καυσίμων και τροφίμων

31/03/26 3:02 μμ

Σύσκεψη στο Μαξίμου: Εφαρμογή των μέτρων στήριξης και εκατοντάδες έλεγχοι σε αγορά καυσίμων και τροφίμων

ΥΠΠΟ: Ενάλια αρχαιολογική έρευνα σε Κάσο και Κάρπαθο

31/03/26 2:59 μμ

ΥΠΠΟ: Ενάλια αρχαιολογική έρευνα σε Κάσο και Κάρπαθο

31/03/26 2:55 μμ

Ισραηλινός στρατός: Είμαστε προετοιμασμένοι για εβδομάδες ακόμα συγκρούσεων στο Ιράν

Δήμος Σερρών- 39 νέες θέσεις εργασίας για ΑμεΑ μέσω του προγράμματος της ΔΥΠΑ

31/03/26 2:41 μμ

Δήμος Σερρών- 39 νέες θέσεις εργασίας για ΑμεΑ μέσω του προγράμματος της ΔΥΠΑ

Σέρρες: Κατέληξε ο 28χρονος πατέρας του τροχαίου στη διασταύρωση του Λευκώνα

31/03/26 1:13 μμ

Σέρρες: Κατέληξε ο 28χρονος πατέρας του τροχαίου στη διασταύρωση του Λευκώνα