Λεωνίδας Βόσδου: Το ποδόσφαιρο των Σερρών και ο Τζο Μπάιντεν

Για τις αναμνήσεις του από το ποδόσφαιρο στις Σέρρες και τον Πανσερραϊκό αλλά και για την τυχαία συνάντηση του με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών ο Λεωνίδας Βόσδου.

 

Ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής του Άρη, της Παναχαϊκής και της Νάουσας, ως εκπαιδευτικός στην Αμερική, είχε τον Μάρτιο του 2019 την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τον Τζο Μπάιντεν σε ένα καφέ της περιοχής που κατοικούσε: «Ήμουν γείτονας με τον Μπάιντεν. Το σπίτι μου από το σπίτι του Μπάιντεν είχαν απόσταση 800 μέτρα. Μια μέρα με έναν φίλο μου ήμασταν σε ένα κατάστημα γνωστής αλυσίδας καφέ όταν μπήκε ένας κύριος με τη σύζυγο του. Ο φίλος μου μου είπε ότι είναι ο Μπάιντεν. Δεν ήταν εύκολο να το πιστέψω γιατί ήταν χωρίς συνοδεία και περίμενε στη σειρά να πάρει τον καφέ του. Τον πλησίασα και του είπα ότι είμαστε Έλληνες δάσκαλοι. Ο Μπάιντεν με αγκάλιασε και μου είπε «αγαπώ την Ελλάδα, αγαπώ τους Έλληνες και λέγομαι Μπαϊντενόπουλος».

 

με Μπάιντεν e1604958597995



Babis

Σε δέκα λεπτά είχε μάθει τα πάντα για εμάς και χάρηκε όταν έμαθε ότι είμαστε γείτονες. Του ζητήσαμε να βγούμε φωτογραφία και με χαρά δέχθηκε λέγοντας μας «όχι μία, όσες θέλετε». Γνωρίσαμε έναν απλό άνθρωπο με χιούμορ που το διατηρεί αν και είχε δύσκολες καταστάσεις στη ζωή του».

Για τις αναμνήσεις του από το Σερραϊκό ποδόσφαιρο και τον Πανσερραϊκό ο Λεωνίδας Βόσδου είπε:

«Έχω αγαπημένους φίλους και κουμπάρους στις Σέρρες. Είχα παίξει με την Φλώρινα κόντρα στον Παμβλαχικό στις Σέρρες και το παιχνίδι είναι χαραγμένο στο μυαλό μου γιατί ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκα σε χόρτο. Ο προπονητής του Παμβλαχιακού τότε, ο Αλέξης Γκράτζιος είναι πλέον «αδελφός» μου ενώ κουμπάρος μου είναι ο Γιώργος Παπαδόπουλος. Ο Πανσερραϊκός ήταν πολύ δυνατός με κόσμο στο πλευρό του και με παικταράδες που ήταν όλοι τους καλά παιδιά. Το γήπεδο των Σερρών ήταν καταπληκτικό και πάντα γεμάτο από φιλάθλους. Μου λείπουν εκείνα τα χρόνια του Ελληνικού ποδόσφαιρο. Τότε που έπαιζαν πολλοί Έλληνες παίκτες και λίγοι ξένοι που έκαναν τη διαφορά».

πηγή ΕΡΤ

Βασίλης Αναστασιάδης

ΑθλητικάΛεωνίδας Βόσδου: Το ποδόσφαιρο των Σερρών και ο Τζο Μπάιντεν

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών: EXTREME TRACKDAYS | 2-3-4 Μαΐου 2025

Η διοργάνωση EXTREME TRACKDAYS ανακοινώνει με χαρά την πρώτη...

Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών | 24–27 Απριλίου 2025: Τέσσερις Ημέρες Απόλυτης Οδηγικής Δράσης

Το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, ο μεγαλύτερος και πλέον σύγχρονος χώρος...

Λύγισε στο Βόλο ο Πανσερραϊκός: 3-0

Με το τρίτο σερί τρίποντό του, αυτή τη φορά...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης στις Σέρρες – video

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης είναι μια κορυφαία αθλητική  διοργάνωση...

Τελευταία Νέα