Ο θρύλος του Λευτέρη Πετρούνια γιγαντώνεται! Ο κορυφαίος Έλληνας γυμναστής όλων των εποχών, κατέκτησε στον τελικό της Λειψίας το όγδοο χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης.  Ο «άρχοντας των κρίκων» ... Περισσότερα

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 8η φορά στους κρίκους

Epiloges Press

Epiloges Press

Ο θρύλος του Λευτέρη Πετρούνια γιγαντώνεται! Ο κορυφαίος Έλληνας γυμναστής όλων των εποχών, κατέκτησε στον τελικό της Λειψίας το όγδοο χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης. 

Ο «άρχοντας των κρίκων» ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με τον Τούρκο Αντέμ Ασίλ με 14.400 βαθμούς και μεγάλωσε την πλούσια συλλογή του, η οποία αποτελείται πλέον από τρία Ολυμπιακά μετάλλια συμπεριλαμβανομένου του χρυσού το 2016 στο Ρίο, τρεις παγκόσμιους τίτλους και τον αριθμό-ρεκόρ των οκτώ ευρωπαϊκών τίτλων.

Advertisement
MEGA

Παράλληλα, ο Πετρούνιας έγινε ο μοναδικός σπεσιαλίστας σε ολόκληρη την Ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Ενόργανης Γυμναστικής που έχει κατακτήσει δέκα μετάλλια στο ίδιο αγώνισμα!
 
Στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση του Ολυμπιακού κύκλου 2025-2028 και με ένα καινούργιο πρόγραμμα που είναι προσαρμοσμένο στον νέο Κώδικα Βαθμολογίας, ο «άρχοντας των κρίκων» έδειξε ότι η κορυφή εξακολουθεί να του ανήκει: Αγωνιζόμενος 3ος κατά σειρά μεταξύ των οκτώ φιναλίστ, συγκέντρωσε 14.400 βαθμούς (βαθμός δυσκολίας: 5,700, βαθμός εκτέλεσης: 8,700) και πήρε τη νίκη, παρότι ένα βήμα στην έξοδό του δεν του επέτρεψε να φτάσει σε ακόμα υψηλότερη συγκομιδή.
 
Μαζί με τον Πετρούνια, το χρυσό μετάλλιο μοιράστηκε ο αιγυπτιακής καταγωγής Τούρκος Άντεμ Ασίλ, ο οποίος ισοβάθμησε στην κορυφή, αφού είχε επίσης 14.400 βαθμούς με όμοιο βαθμό εκτέλεσης και δυσκολίας.
Την τριάδα των μεταλλίων κατέκτησε ο Αρμένιος Αρτούρ Αβετισιάν με 14.366 βαθμούς, στον πιο ισορροπημένο τελικό από όλους, καθώς η 1η από την 6η θέση απείχαν μόλις 0,067β.
 
Ο Έλληνας υπερπρωταθλητής, που ήταν ο κορυφαίος όλων και στον προκριματικό της Τρίτης (27/05) με 14.700 βαθμούς, μετρά πλέον οκτώ ευρωπαϊκούς τίτλους, αφού είχαν προηγηθεί οι αντίστοιχοι θρίαμβοι σε Μονπελιέ 2015, Βέρνη 2016, Κλουζ 2017, Γλασκόβη 2018, Βασιλεία 2021, Μόναχο 2022 και Ρίμινι 2024, ενώ η συλλογή του περιλαμβάνει και δύο χάλκινα μετάλλια (Βερολίνο 2011, Αττάλεια 2023).
 
Χάρη στο νέο κατόρθωμά του, ο Πετρούνιας έγινε ο μοναδικός σπεσιαλίστας με οκτώ χρυσά μετάλλια, αλλά και ο πρώτος αθλητής στα 70 χρόνια Ιστορίας του θεσμού από το 1955 μέχρι σήμερα, ο οποίος φτάνει σε διψήφιο αριθμό μεταλλίων στο ίδιο αγώνισμα!

Με το δέκατο ευρωπαϊκό μετάλλιό του στους κρίκους, αφήνει πίσω τον Ούγγρο Κρίστιαν Μπέρκι που είχε κερδίσει 9 μετάλλια στον πλάγιο ίππο μεταξύ 2004 και 2017 (6 χρυσά – 2 ασημένια – 1 χάλκινο) και τον Σλοβένο Μίτγια Πέτκοβσεκ με 9 μετάλλια στο δίζυγο μεταξύ 1998 και 2012 (4-3-2). Στην σχετική λίστα ακολουθεί ένας άλλος Έλληνας πρωταθλητής, ο Βλάσης Μάρας, με 8 μετάλλια στο μονόζυγο μεταξύ 2002 και 2015 (5-1-2).
 
Παράλληλα, ο 34χρονος έφτασε σε άθροισμα τα δεκατρία χρυσά μετάλλια σε κορυφαίες διοργανώσεις, συνυπολογίζοντας τους θριάμβους του σε τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα (2015, 2017, 2018), στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2015 και φυσικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ρίο 2016».
 
Ο Πετρούνιας θα επιστρέψει μεθαύριο, Κυριακή (01/06), με την πτήση 823 της AEGEAN AIRLINES από το Βερολίνο, με προγραμματισμένη ώρα άφιξης στο «Ελ. Βενιζέλος» στις 00:25 μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής (01/06).


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα δωρεάν προγράμματα πρόληψης, για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και τη νεφρική δυσλειτουργία

01/02/26 9:07 μμ

Νέα δωρεάν προγράμματα πρόληψης, για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και τη νεφρική δυσλειτουργία

Akylas για Eurovision 2026: «Η μητέρα μου έκλαιγε στις Σέρρες δύο μέρες όταν άκουσε το "Ferto" »

01/02/26 8:56 μμ

Akylas για Eurovision 2026: «Η μητέρα μου έκλαιγε στις Σέρρες δύο μέρες όταν άκουσε το “Ferto” »

Κατερίνη: Ληστεία με λεία κοσμήματα αξίας χιλιάδων ευρώ

01/02/26 8:37 μμ

Κατερίνη: Ληστεία με λεία κοσμήματα αξίας χιλιάδων ευρώ

Συζήτηση Πιερρακάκη-Σαντέλ για την οικονομία, τις ανισότητες, την αξιοκρατία και τις ψηφιακές προκλήσεις

01/02/26 8:31 μμ

Συζήτηση Πιερρακάκη-Σαντέλ για την οικονομία, τις ανισότητες, την αξιοκρατία και τις ψηφιακές προκλήσεις

Σέρρες: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 39χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο – Συνελήφθη ο οδηγός

01/02/26 8:18 μμ

Σέρρες: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 39χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο – Συνελήφθη ο οδηγός

Φεβρουάριος ή Φλεβάρης: Από πού πήρε το όνομά του - Γιατί έχει 28 ημέρες

01/02/26 8:10 μμ

Φεβρουάριος ή Φλεβάρης: Από πού πήρε το όνομά του – Γιατί έχει 28 ημέρες

Λαϊλιάς Σερρών: Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα στο χιονοδρομικό - Δεν είχαν βάλει αντιολισθητικές αλυσίδες

01/02/26 8:09 μμ

Λαϊλιάς Σερρών: Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα στο χιονοδρομικό – Δεν είχαν βάλει αντιολισθητικές αλυσίδες

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

01/02/26 4:16 μμ

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

01/02/26 4:11 μμ

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

01/02/26 3:58 μμ

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

Στη συνάντηση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ παρευρέθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο περιθώριο των εργασιών, ο Πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, τον Γερμανό Καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Σάιμον Χάρρις και τον επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος GERB της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Σε όλες τις συναντήσεις παρών ήταν ο κ. Χατζηβασιλείου. Κατά τις συνομιλίες, συζητήθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία βρίσκεται στην ατζέντα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα δημογραφικού, στέγασης και ευνοϊκής φορολόγησης νέων, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν ενδιαφέρον για τα μέτρα που ανέλαβε σχετικά η ελληνική κυβέρνηση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη σημασία του Κάθετου Διαδρόμου, με τον Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μπορίσοφ, ότι «πρόκειται για μια σημαντική και στρατηγική επένδυση για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, καθώς επιδιώκουμε να απομακρυνθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο». Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αναβάθμισης της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης «Θεσσαλονίκη - Σόφια - Βουκουρέστι», έργο που αφορά άμεσα και την Π.Ε. Σερρών.

01/02/26 3:54 μμ

Στο Ζάγκρεμπ για την συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ ο Χατζηβασιλείου, συνόδευσε τον Πρωθυπουργό

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση 

01/02/26 3:47 μμ

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση -Δείτε βίντεο