Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Σπήλιος Λιβανός, τόνισε ότι «η αναθεώρηση που συζητάμε σήμερα, σίγουρα δεν είναι μία πλούσια ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Σπήλιος Λιβανός, τόνισε ότι «η αναθεώρηση που συζητάμε σήμερα, σίγουρα δεν είναι μία πλούσια αναθεώρηση. Δεν είναι αυτή που θα θέλαμε να έχουμε. Είναι, όμως, η αναθεώρηση που τελικά μπορούσαμε να έχουμε και σαφώς κινείται στη σωστή δημοκρατική κατεύθυνση και θα ήταν ευτύχημα για το πολιτικό μας σύστημα να τη στηρίξουμε όλοι».

 

 

«Από τις σημαντικές διατάξεις που καλούμαστε να συζητήσουμε σήμερα, απουσιάζουν δύο κορυφαία άρθρα, το 16 και το 24, δύο άρθρα που η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δυστυχώς δεν ψήφισε, με αποτέλεσμα να πρέπει να περιμένουμε περίπου δέκα χρόνια ακόμα», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Και διερωτήθηκε στη συνέχεια: «Γιατί πετάξαμε στο καλάθι των αχρήστων τη δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών ανώτατων ιδρυμάτων; Γιατί χάσαμε την ευκαιρία να καταστήσουμε την πατρίδα μας εκπαιδευτικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής Μεσογείου; Γιατί συνεχίζουμε να επιτρέπουμε αφενός μισό δισεκατομμύριο να φεύγει από τη χώρα μας από τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που επιχειρούν να σπουδάσουν στο εξωτερικό και αφετέρου να στερούμαστε τους χιλιάδες ξένους φοιτητές, που θα ερχόντουσαν να σπουδάσουν στη δική μας χώρα; Γιατί αρνείστε να αντιληφθείτε ότι η ελευθερία επιλογής θα αναβάθμιζε και το δημόσιο πανεπιστήμιο;».

Advertisement
Babis

«Η απάντηση είναι απλή: ιδεοληψίες και προσκόλληση στο παρελθόν», τόνισε ο Σπήλιος Λιβανός, για να προσθέσει, ως προς το άρθρο 24, ότι οι προτάσεις της ΝΔ αφορούσαν την αποτελεσματικότερη προστασία του περιβάλλοντος, τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του μεγάλου κινδύνου από την κλιματική αλλαγή.

Αναφερόμενος στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, υπογράμμισε: «Η Νέα Δημοκρατία, πιστή σε όσα έχει δεσμευθεί, δίνει στους Έλληνες του εξωτερικού δικαίωμα ψήφου σαφώς με υπαναχωρήσεις από αυτό το οποίο θα ήθελε, αλλά η πολιτική είναι τελικά η τέχνη του εφικτού. Ποτέ δεν θέσαμε όμως, σε κίνδυνο την «κόκκινη γραμμή» μας, την ισοτιμία της ψήφου των Ελλήνων του εσωτερικού με του εξωτερικού».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρθηκε και στην αποσύνδεση της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής. «Η πρόταση μας για εκλογή με 151 ψήφους δεν συνιστά ευτελισμό, όπως μας κατηγορούν, του θεσμού. Η Νέα Δημοκρατία ποτέ από το 1975 δεν εργαλειοποίησε την προεδρική εκλογή. Αντιθέτως, δύο φορές οι πολιτικοί της αντίπαλοι χρησιμοποίησαν την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας για να ρίξουν κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, με τα επακόλουθα να είναι γνωστά σε όλους».

Καταληκτικά, ο Σπήλιος Λιβανός επισήμανε: «Η εξέλιξη του κυβερνητικού έργου σε ορίζοντα τετραετίας είναι αναγκαία και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να την προστατέψουμε».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 17 Σεπτεμβρίου

16/09/25 11:04 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 17 Σεπτεμβρίου

Champions League: Με ένα… φυσιολογικό αποτέλεσμα και μία μεγάλη έκπληξη ξεκίνησε η League Phase

16/09/25 11:01 μμ

Champions League: Με ένα… φυσιολογικό αποτέλεσμα και μία μεγάλη έκπληξη ξεκίνησε η League Phase

«Βγάζαμε τα παιδιά διαμελισμένα από τα ερείπια»: Δεκάδες νεκροί, καραβάνια αμάχων και εικόνες απόλυτης καταστροφής στη Γάζα μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

16/09/25 10:59 μμ

«Βγάζαμε τα παιδιά διαμελισμένα από τα ερείπια»: Δεκάδες νεκροί, καραβάνια αμάχων και εικόνες απόλυτης καταστροφής στη Γάζα

IRIS: Τι αλλάζει από το 2026 - Αυξάνονται τα ημερήσια όρια

16/09/25 10:49 μμ

IRIS: Τι αλλάζει από το 2026 – Αυξάνονται τα ημερήσια όρια

Νέος εξοπλισμός πολιτικής προστασίας για τον δήμο Σερρών - 358.000 ευρώ από το ΥΠΕΣ - Video

16/09/25 10:38 μμ

Νέος εξοπλισμός πολιτικής προστασίας για τον δήμο Σερρών – 358.000 ευρώ από το ΥΠΕΣ – Video

Σάμος: Συλλαλητήριο για την υγεία – Ζήτησαν ενίσχυση των δημόσιων δομών

16/09/25 10:57 μμ

Σάμος: Συλλαλητήριο για την υγεία – Ζήτησαν ενίσχυση των δημόσιων δομών

Η γλώσσα στην εποχή της πανδημίας, των social media και των κοινωνικών κρίσεων

16/09/25 10:55 μμ

Η γλώσσα στην εποχή της πανδημίας, των social media και των κοινωνικών κρίσεων

Ηλικιωμένη παγίδευσε 26χρονη που ήθελε να την εξαπατήσει στην Πάτρα

16/09/25 10:51 μμ

Ηλικιωμένη παγίδευσε 26χρονη που ήθελε να την εξαπατήσει στην Πάτρα

Σέρρες: Παραμένει μπαλωμένο με χαλίκια τμήμα της οδού Αθανασίου Αργυρού - video

16/09/25 10:12 μμ

Σέρρες: Παραμένει μπαλωμένο με χαλίκια τμήμα της οδού Αθανασίου Αργυρού – video

ΓΓ ΟΗΕ: Είμαι αποφασισμένος για επανεκκίνηση των συνομιλιών στο Κυπριακό

16/09/25 10:04 μμ

ΓΓ ΟΗΕ: Είμαι αποφασισμένος για επανεκκίνηση των συνομιλιών στο Κυπριακό

SEREXPO 2025: Γυναίκες που ηγούνται - Ιστορίες επιτυχίας και ευκαιρίες για το μέλλον

16/09/25 9:59 μμ

SEREXPO 2025: Γυναίκες που ηγούνται – Ιστορίες επιτυχίας και ευκαιρίες για το μέλλον

Σωκράτης Φάμελλος: Δεν μπορεί να αρνείται η Πολιτεία και η Κυβέρνηση σε έναν γονιό να μάθει την αλήθεια για τον θάνατο του παιδιού του

16/09/25 10:01 μμ

Σωκράτης Φάμελλος: Δεν μπορεί να αρνείται η Πολιτεία και η Κυβέρνηση σε έναν γονιό να μάθει την αλήθεια για τον θάνατο του παιδιού του