Η Λίβερπουλ φέτος μοιάζει… πανέτοιμη για κούπα. Ήδη η απόδοση της σχετικής αγοράς έχει πάρει την κάτω βόλτα στις στοιχηματικές ιστοσελίδες.   Βέβαια, ο νικητής της Πρέμιερ Λιγκ δεν είναι ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Η Λίβερπουλ φέτος μοιάζει… πανέτοιμη για κούπα. Ήδη η απόδοση της σχετικής αγοράς έχει πάρει την κάτω βόλτα στις στοιχηματικές ιστοσελίδες.

 

Βέβαια, ο νικητής της Πρέμιερ Λιγκ δεν είναι το μόνο ενδιαφέρον στους online bookmakers. Για παράδειγμα, τα αγαπημένα σας παιχνίδια εντοπίζονται για αξέχαστη εμπειρία στο ανανεωμένο Bwin Casino!Και μέσω κινητού!

 

Επιστρέφοντας στο ποδόσφαιρο, πλέον είναι ξεκάθαρο ότι έχει έρθει η ώρα για τη Λίβερπουλ να αποδείξει αν αντέχει την πίεση του πρωταθλητισμού ή έχει περάσει στο… πετσί της η ήττα. Πρόπερσι είχε δικαιολογία, ακόμα και στην προηγούμενη χρονιά μπορεί να πει κανείς ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε τα στραβά μάτια. Όμως φέτος, έχει ήδη 9 βαθμούς διαφορά από την 4η Μάντσεστερ Σίτι. Και 8 βαθμούς από τις δεύτερες Τσέλσι και Λέστερ, οπότε η συγκυρία μοιάζει να είναι πιο ιδανική από ποτέ για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Ο οποίος – σημειωτέον – είχε πει ότι θα χρειαστεί πέντε χρόνια για να αναδομήσει πλήρως την ομάδα και να κερδίσει επιτέλους το πρωτάθλημα.

Μπορεί λοιπόν η Λίβερπουλ να σπάσει την ανομβρία και αναμονή 30 ετών; Ή θα τα κάνει μαντάρα όπως στις προηγούμενες περιπτώσεις στις οποίες έφτασε κοντά στην πηγή; Αυτό είναι άλλωστε και το μεγάλο στοιχημα. Πάμε να δούμε όμως πως είχαν αντιδράσει οι «κόκκινοι» σε αυτές τις φορές που όλα έδειχναν ότι… μπορεί. Αυτή είναι η Τρίτη περίπτωση που μοιάζει να βλέπει ανοιχτά το στόχο μπροστά της. Ας θυμηθούμε όμως τι συνέβη στις προηγούμενες δύο περιπτώσεις.

 

 

Από το +7 στην καταστροφή

Δεν θα μπορούσαμε να μην ξεκινήσουμε από την πιο κοντινή περίπτωση. Πέρσι ομολογουμένως η Λίβερπουλ έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Άλλωστε το απέδειξε και με άλλον, πιο επιβλητικό τρόπο. Με την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Τότεναμ και με όλη την πορεία της στην περσινή σεζόν. Το θέμα όμως είναι ότι μάζεψε 97 βαθμούς και όμως δεν μπόρεσε να πάρει το πρωτάθλημα. Δεν το βλέπεις συχνά να συμβαίνει κάτι τέτοιο… Και το χειρότερο; Με την εκκίνηση του 2019 είχε 7 βαθμούς διαφορά από τη Σίτι, διαφορά την οποία έφτιαξε δύο φορές. Τη δεύτερη με νίκη επί των Σίτιζενς.

Advertisement
Family Kitchen

Δύο όμως ήταν τα… κακά για την ομάδα από το Μέρσεϊσαϊντ. Πρώτον και σημαντικότερο, το ότι φοβήθηκε περισσότερο από όσο θα έπρεπε σε κάποιες περιπτώσεις, με αποτέλεσμα να αφήσει βαθμούς. Το έκανε με την – χειρότερη από εκείνη – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εις διπλούν, αλλά και με την Έβερτον εκτός έδρας. Όλα αυτά τα ματς έμειναν στην ισοπαλία, κυρίως λόγω κακών επιλογών του Κλοπ, αλλά και του γεγονότος ότι… έτρεμαν τα πόδια των παικτών.

Και η δεύτερη συγκυρία είχε να κάνει με τη Μάντσεστερ Σίτι. Έμοιαζε ασταμάτητη και πολύ απλά έκανε το παιχνίδι της, έπαιρνε ότι ματς ερχόταν μπροστά της από εκείνη την ήττα με τη Λίβερπουλ και μετά, μάζεψε 98 βαθμούς και… άφησε τη Λίβερπουλ με το «θέλω».

Το… γλίστρημα του αρχηγού

Και σε αυτήν την περίπτωση, η Μάντσεστερ Σίτι ήταν εκείνη η οποία επωφελήθηκε από την αδυναμία της Λίβερπουλ να πάρει τον τίτλο. Η συγκομιδή βαθμών αυτή τη φορά ήταν στους 84 βαθμούς για τους «κόκκινους» και στον πάγκο τους αντί του Γιούργκεν Κλοπ βρισκόταν ο Μπρένταν Ρότζερς, νυν προπονητής της Λέστερ. Όχι ότι δεν υπήρχαν «γκέλες» από τη Λίβερπουλ σε εκείνη τη σεζόν. Αλλωστε, είχε 6 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες σε 38 ματς. Εκείνο που έχει μείνει όμως, είναι η αναμέτρηση με την Τσέλσι, στις 27 Απριλίου 2014, για την 36η αγωνιστική της Premier League.

Με νίκη η Λίβερπουλ θα έφτανε τους 83 βαθμούς και ένα τρίποντο στα επόμενα δυο ματς θα ήταν αρκετή. Η Τσέλσι ήταν και εκείνη κοντά και διεκδικούσε, έστω και με λιγότερες ελπίδες τον τίτλο. Και η Μάντσεστερ Σίτι είχε 77 βαθμούς και ένα ματς λιγότερο. Όλα όμως διαλύθηκαν στο τέλος του πρώτου μέρους. Λίγο πίσω από το κέντρο, ο Σακό κάνει μια παράλληλη και ουσιαστικά ακίνδυνη πάσα στον Τζέραρντ. Ο τελευταίος γλιστράει, ο Ντεμπα Μπα βρίσκει την ευκαιρία και «κλέβει» την μπάλα, σκοράρει για το 1-0 υπέρ της Τσέλσι. Ότι και αν έκανε στο δεύτερο μέρος η Λίβερπουλ, όσο και αν προσπάθησε, δεν κατάφερε να αλλάξει την κατάσταση. Δέχθηκε και δεύτερο τέρμα και κάπου εκεί τελείωσαν όλα…

Και τώρα;

Με τη διαφορά που έχει χτίσει αυτή τη στιγμή η Λίβερπουλ, όλα δείχνουν ότι έχει τον πρώτο λόγο. Το λένε και οι αποδόσεις στις στοιχηματικες ιστοσελίδες άλλωστε. Η κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ από τη Λίβερπουλ παίζεται στο 1.45 με 1.50, εκείνη από την Σίτι βρίσκεται στο 3.00. Θα αντέξει φέτος λοιπόν η ομάδα του Κλοπ ή θα δούμε το κακό να τριτώνει..;

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί ο κόσμος κάνει λιγότερα παιδιά – Η σιωπηλή κρίση της υπογεννητικότητας

13/01/26 12:18 μμ

Γιατί ο κόσμος κάνει λιγότερα παιδιά – Η σιωπηλή κρίση της υπογεννητικότητας

Απάντηση Οικουμενικού Πατριαρχείου σε Ρωσία: Ευφάνταστα σενάρια και ψευδείς ειδήσεις όσα αναφέρουν ρωσικές υπηρεσίες

13/01/26 11:59 πμ

Απάντηση Οικουμενικού Πατριαρχείου σε Ρωσία: Ευφάνταστα σενάρια και ψευδείς ειδήσεις όσα αναφέρουν ρωσικές υπηρεσίες

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Ειρήνη Κατσινοπούλου: «Πηγή του κακού» η ενίσχυση της κατοχής γης και όχι της παραγωγής

13/01/26 11:54 πμ

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ – Ειρήνη Κατσινοπούλου: «Πηγή του κακού» η ενίσχυση της κατοχής γης και όχι της παραγωγής

Άννα Βίσση: «Μου άρεσε που ο Καπουτζίδης έγραψε στο reunion του “Παρά Πέντε” ότι η Βίσση είναι για πάντα»

13/01/26 11:05 πμ

Άννα Βίσση: «Μου άρεσε που ο Καπουτζίδης έγραψε στο reunion του “Παρά Πέντε” ότι η Βίσση είναι για πάντα»

Στέλιος Ρόκκος: Θεωρώ ότι το πιο επικίνδυνο είδος ανθρώπου είναι ο βλάκας

13/01/26 10:59 πμ

Στέλιος Ρόκκος: Θεωρώ ότι το πιο επικίνδυνο είδος ανθρώπου είναι ο βλάκας

Πολύωροι αποκλεισμοί σήμερα στα τελωνεία Προμαχώνα, Ευζώνων και Νίκης

13/01/26 10:51 πμ

Πολύωροι αποκλεισμοί σήμερα στα τελωνεία Προμαχώνα, Ευζώνων και Νίκης

Πανελλαδική 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο στα ταξί

13/01/26 10:46 πμ

Πανελλαδική 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο στα ταξί

Παπασταύρου: Η δυναμική της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας - Σαουδικής Αραβίας παραμένει ισχυρή και πολυεπίπεδη

13/01/26 9:31 πμ

Παπασταύρου: Η δυναμική της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας παραμένει ισχυρή και πολυεπίπεδη

Κόντρα του Συλλόγου των θυμάτων των Τεμπών με την Καρυστιανού: «Όφειλε να παραιτηθεί» - «Θα φύγω αν μου το ζητήσει η συνέλευση»

13/01/26 9:26 πμ

Κόντρα του Συλλόγου των θυμάτων των Τεμπών με την Καρυστιανού: «Όφειλε να παραιτηθεί» – «Θα φύγω αν μου το ζητήσει η συνέλευση»

Εκτός συνάντησης με τον πρωθυπουργό οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας

13/01/26 9:19 πμ

Εκτός συνάντησης με τον πρωθυπουργό οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας

Φορολογικό «διαζύγιο»: Έως 2 Μαρτίου οι αιτήσεις για χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων

13/01/26 8:43 πμ

Φορολογικό «διαζύγιο»: Έως 2 Μαρτίου οι αιτήσεις για χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων

 Πετρέλαιο: Σε λειτουργία μετά από 13 χρόνια ο αγωγός Θεσσαλονίκης - Σκοπίων

13/01/26 8:38 πμ

 Πετρέλαιο: Σε λειτουργία μετά από 13 χρόνια ο αγωγός Θεσσαλονίκης – Σκοπίων