10.8 C
Serres

Λοιμωξιολόγος ΑΧΕΠΑ: Αναμένεται και δεύτερο μεγαλύτερο κύμα του κορονοϊού

Date:

Τα εργαλεία που έχουμε αναπτύξει αυτήν τη στιγμή, η επικοινωνία, τα μέτρα υγιεινής και κοινωνικής απόστασης, μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο, υποστηρίζει ο Σίμος Μεταλλίδης

Ο λοιμωξιολόγος του ΑΧΕΠΑ, Σίμος Μεταλλίδης, που ήταν ο πρώτος γιατρός που αντιμετώπισε κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα, μίλησε στο ethnos.gr τονίζοντας ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξει ένα δεύτερο κύμα του ιού και αναφέρονται πως στην περίπτωση της ισπανικής γρίπης ήταν ακόμη πιο δυνατό.

Υποστηρίζει ότι τα εργαλεία που έχουμε αναπτύξει αυτήν τη στιγμή, η επικοινωνία, τα μέτρα υγιεινής και κοινωνικής απόστασης, μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο σε μία ενδεχόμενη επιστροφή του ιού το φθινόπωρο «και να ανακόψουμε το κύμα, να μην είναι τόσο μεγάλο».

Ο κ. Μεταλλίδης τοποθετείται και στο θέμα της ανοσίας της αγέλης, αναφέροντας ότι η στρατηγική που ακολουθεί η Ελλάδα έχει ως σκοπό να περιορίσει την εμφάνιση του ιού στην κοινωνία μέχρι να υπάρξει ένα εμβόλιο αντιμετώπισής του. Όπως αναφέρει ο κ. Μεταλλίδης αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε στοιχεία για το ποσοστό της κοινωνίας που έχει προσβληθεί από τον ιό, σε καμία χώρα.

 

Δείτε το σχετικό βίντεο

 





 

Ο Σ. Μεταλλίδης ήταν αυτός που κλήθηκε να αντιμετωπίσει στις 26 Φεβρουαρίου το πρώτο κρούσμα κορονοϊού, την «ασθενή μηδέν», την 38χρονη επιχειρηματία από τη Θεσσαλονίκη που ταξίδεψε στο Μιλάνο και λίγες μέρες αργότερα τον 10χρονο γιο της.

«Εκείνα τα πρώτα περιστατικά είχαν να αντιμετωπίσουν μόνο την απομόνωση, καθώς νόσησαν ελαφρά. Δέχτηκαν να σπάσει το ιατρικό απόρρητο και βοήθησαν στην ιχνηλάτηση, ένιωσαν μια μεγάλη ευθύνη για την ασθένειά τους. Οι πρώτοι μας ασθενείς ήταν επιδημιολογικά, οι πιο ιδανικοί, σήμερα, ενδεχομένως και να το περνούσαν όλο αυτό στο σπίτι τους», αναφέρει.

 

 

 

Επιστήμη- ΤεχνολογίαΛοιμωξιολόγος ΑΧΕΠΑ: Αναμένεται και δεύτερο μεγαλύτερο κύμα του κορονοϊού

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Υπουργείο Υγείας: Η προκήρυξη για προσλήψεις 324 γιατρών στα Κέντρα Υγείας

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του ιατρικού προσωπικού στα Κέντρα...

Ινομυώματα: Πότε και πώς πρέπει να αφαιρούνται;

Μειωμένη πιθανότητα επιπλοκών έχουν οι γυναίκες με ινομυώματα που...

Ερευνητές δημιουργούν τον πρώτο Άτλαντα Ανθρώπινων Κυττάρων

Μια σειρά ερευνών-ορόσημο για την κατανόηση του ανθρώπινου σώματος...

Λοιμώξεις του ουροποιητικού: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από λοιμώξεις...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα