Το τραγικό συμβάν συνέβη στις 23 Δεκεμβρίου σε κατάστημα ρούχων στο βόρειο Χόλιγουντ – Το άτυχο κορίτσι είχε πάει να ψωνίσει με τη μητέρα του και βρισκόταν στο δοκιμαστήριο, πίσω ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Το τραγικό συμβάν συνέβη στις 23 Δεκεμβρίου σε κατάστημα ρούχων στο βόρειο Χόλιγουντ – Το άτυχο κορίτσι είχε πάει να ψωνίσει με τη μητέρα του και βρισκόταν στο δοκιμαστήριο, πίσω από τον ύποπτο που επιτέθηκε σε γυναίκα


Βίντεο που καταγράφει την τραγική στιγμή κατά την οποία αστυνομικοί πυροβολούν ύποπτο σε κατάστημα ρούχων, σκοτώνοντας άθελά τους μια 14χρονη κοπέλα που βρισκόταν στο δοκιμαστήριο από πίσω του, έδωσε στη δημοσιότητα το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες.

 
Το περιστατικό, που έχει προκαλέσει σάλο στην αμερικανική κοινή γνώμη και για το οποίο διεξάγεται έρευνα, συνέβη στις 23 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την αστυνομία, αστυνομικοί πήγαν σε ένα κατάστημα ενδυμάτων στο Βόρειο Χόλιγουντ, κοντά στο Λος Άντζελες, όπου ήταν σε εξέλιξη μια «ένοπλη ληστεία». Φτάνοντας εκεί, είδαν μια αιμόφυρτη γυναίκα, που έφερε πολλά τραύματα, σε μικρή απόσταση από έναν ύποπτο. Άνοιξαν πυρ εναντίον του άνδρα αυτού και τον σκότωσαν επί τόπου.

«Εν αγνοία των αστυνομικών, ένα κορίτσι 14 ετών, η Βαλεντίνα Ορεγιάνα-Περάλτα βρισκόταν στο δοκιμαστήριο, στην άλλη πλευρά ενός τοίχου, ακριβώς πίσω από τον ύποπτο», έγραφε η ανακοίνωση της αστυνομίας. Μόνο αφού εξουδετέρωσαν τον άνδρα αντιλήφθηκαν ότι η έφηβη είχε χτυπηθεί θανάσιμα από μια σφαίρα.

Σύμφωνα με την Independent, η αστυνομία πυροβόλησε τρεις φορές ενάντια του 24χρονου υπόπτου, Ντάνιελ Ελενα-Λόπεζ, ο οποίος φέρεται να είχε μπει στο κατάστημα της αλυσίδας Μπέρλινγκτον με ένα σορτς και φανελάκι, μαζί με το ποδήλατό του. Μετά από λίγη ώρα στο κατάστημα, ο νεαρός άνδρας (που φερόταν πολύ παράξενα σύμφωνα με μαρτυρίες) έγινε επιθετικός και άρχισε να πετάει αντικείμενα στους άλλους πελάτες, και να κραδαίνει το λουκέτο του ποδηλάτου του, τραυματίζοντας μερικές γυναίκες που πέρασαν από κοντά του.

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα βλέπουμε τους αστυνομικούς να σπεύδουν στο σημείο όπου βρίσκεται πεσμένη κάτω μια γυναίκα, την οποία είχε τραυματίσει προηγουμένως ο Ελένα-Λόπεζ. Η φωνή ενός αστυνομικού ακούγεται να λέει «Πάρτε την από ‘δω» ενός ένας άλλος φωνάζει «τη χτυπάει τώρα στη δεξιά πλευρα» και «αιμορραγεί».

Ο ύποπτος εμφανίζεται να στέκεται μερικά μέτρα μακριά από την τραυματισμένη γυναίκα, που είναι πεσμένη κάτω. Αφού τον πλησιάζει ένας αστυνομικός, πυροβολεί τρεις φορές προς τη μεριά του, τραυματίζοντας θανάσιμα τον ύποπτο και σκοτώνοντας την άτυχη έφηβη που βρισκόταν στο δοκιμαστήριο, ακριβώς από πίσω του.

Advertisement
MEGA

 
Η Βαλεντίνα ψώνιζε μαζί με τη μητέρα της ενόψει της γιορτής των γενεθλίων της. Θα έκλεινε τα 15, μια ηλικία πολύ σημαντική για τους Λατινοαμερικάνους και τους ισπανόφωνους των ΗΠΑ. Η γιορτή, την οποία αποκαλούν «κινσεάνερα», είναι ουσιαστικά μια τελετή ενηλικίωσης για τα νεαρά κορίτσια.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Λος Άντζελες Μάικλ Μουρ έκανε λόγο για ένα «χαοτικό συμβάν» που κατέληξε στον θάνατο «ενός αθώου παιδιού». Ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια και δεσμεύτηκε ότι θα ρίξει φως στις συνθήκες που οδήγησαν σε αυτήν την τραγωδία. Για τον σκοπό αυτόν θα δοθούν στη δημοσιότητα οι τηλεφωνικές κλήσεις στην αστυνομία, οι συνομιλίες των αστυνομικών στον ασύρματο και τα βίντεο από τις ασύρματες κάμερες των αστυνομικών αλλά και από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, δεν βρέθηκε κανένα όπλο πάνω στον ύποπτο. Μια από τις σημαντικότερες οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των ισπανόφωνων, η Lulac, επέκρινε τους αστυνομικούς για τον τρόπο με τον οποίο έδρασαν. «Είναι απαράδεκτο οι αστυνομικοί του Λος Άντζελες να ανοίγουν πυρ μέσα σε ένα γεμάτο κατάστημα, εν μέσω των χριστουγεννιάτικων αγορών, χωρίς να ξέρουν μετά βεβαιότητας αν ο ύποπτος ήταν οπλισμένος», σχολίασε ο πρόεδρος της Lulac, Ντομίνγκο Γκαρσία.

Πηγή protothema.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πλοίο της SOS Méditerranée ξαναρχίζει επιχειρήσεις διάσωσης στη θάλασσα

03/02/26 1:58 μμ

Το πλοίο της SOS Méditerranée ξαναρχίζει επιχειρήσεις διάσωσης στη θάλασσα

Εξαφάνιση 16χρονης από την Πάτρα: Επιβεβαιώθηκε ότι ταξίδεψε αεροπορικώς στη Γερμανία

03/02/26 1:57 μμ

Εξαφάνιση 16χρονης από την Πάτρα: Επιβεβαιώθηκε ότι ταξίδεψε αεροπορικώς στη Γερμανία

Χατζηβασιλείου: Η Ελλάδα δεν φοβάται ούτε να ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα ούτε να συζητά με την Τουρκία

03/02/26 1:40 μμ

Χατζηβασιλείου: Η Ελλάδα δεν φοβάται ούτε να ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα ούτε να συζητά με την Τουρκία

Βρασνά: Αθωώθηκαν 17 άτομα για επεισόδια, με αφορμή τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχεία της περιοχής

03/02/26 1:44 μμ

Ν.Βρασνά: Αθωώθηκαν 17 άτομα για επεισόδια, με αφορμή τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχεία της περιοχής

Στη φυλακή 24χρονος που καταγγέλθηκε ότι ξυλοκόπησε την έγκυο σύζυγό του

03/02/26 1:54 μμ

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 24χρονος που καταγγέλθηκε ότι ξυλοκόπησε την έγκυο σύζυγό του

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Ο καρκίνος παραμένει η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου

03/02/26 1:53 μμ

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Ο καρκίνος παραμένει η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου

Μια επιγραφή που ταξίδεψε στον χρόνο είναι το «Έκθεμα του Μήνα» στο ΑΜΘ

03/02/26 1:52 μμ

Μια επιγραφή που ταξίδεψε στον χρόνο είναι το «Έκθεμα του Μήνα» στο ΑΜΘ

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ κέρδισε το πρώτο βραβείο Grammy και εισήλθε στο «κλαμπ EGOT»

03/02/26 1:50 μμ

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ κέρδισε το πρώτο βραβείο Grammy και εισήλθε στο «κλαμπ EGOT»

Συνελήφθη 54χρονη με την κατηγορία ότι επιχείρησε να κάψει σταθμευμένο όχημα

03/02/26 1:49 μμ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 54χρονη με την κατηγορία ότι επιχείρησε να κάψει σταθμευμένο όχημα

Δ. Μιχαηλίδου: Επεκτείνουμε το Πρόγραμμα Μετεγκατάστασης σε Κοζάνη και Γρεβενά

03/02/26 1:22 μμ

Δ. Μιχαηλίδου: Επεκτείνουμε το Πρόγραμμα Μετεγκατάστασης σε Κοζάνη και Γρεβενά

Φυλακές Νιγρίτας: Προσπάθησαν να «περάσουν» ναρκωτικά μέσα σε ρούχα

03/02/26 1:12 μμ

Φυλακές Νιγρίτας: Προσπάθησαν να «περάσουν» ναρκωτικά μέσα σε ρούχα

Ελεύθεροι οι 4 συλληφθέντες μετά από πορεία στο κέντρο της πόλης

03/02/26 1:48 μμ

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι 4 συλληφθέντες μετά από πορεία στο κέντρο της πόλης