8.1 C
Serres

Λουτρά Ελευθερών Καβάλας- Τα νερά αναζωογόνησης φτάνουν σε θερμοκρασία 37 έως 41,5 βαθμούς Κελσίου

Date:

Τα Λουτρά της Ιαματικής Πηγής των Ελευθερών, μιας , βρίσκονται 45 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Καβάλας στην παραλιακή εθνική οδό προς Θεσσαλονίκη, σε μια στρατηγική θέση με εύκολη πρόσβαση, καθώς βρίσκεται κοντά σε δύο αεροδρόμια Θεσσαλονίκης και Καβάλας.

Πολύ κοντά στον κόμβο της Εγνατίας οδού, και κοντά στο Δέλτα του Στρυμόνα ποταμού, τα λουτρά Ελευθερών είναι μια επένδυσή αιχμής, καθώς μπορεί να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κέντρο ιαματικού τουρισμού αναζωογόνησης και ευεξίας με προδιαγραφές που θα το καταστήσουν ανταγωνιστικό για τα επόμενα 40 με 50 χρόνια.

loytra eleytheron1

Αποτελούνται από ακίνητο 780 στρεμμάτων περίπου, σε δασώδη περιοχή και είναι σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την θάλασσα. Στην κατάφυτη κοιλάδα, που την διαρρέει ο ποταμός Μαρμαράς, έχουν ήδη αποχαρακτηριστεί από 21 δασικά στρέμματα περίπου, έκταση ικανή για ανοικοδόμηση ενός νέου υπερσύγχρονου θεραπευτηρίου, όπως και εγκαταστάσεων διαμονής και εστίασης συνολικής δυναμικότητας 400 περίπου κλινών.


Η βασική σύνθεση του νερού είναι χλωριονατριούχα παρουσία υδρόθειου. Η συνολική επιφανειακή παροχή αυτή τη στιγμή είναι περίπου 267 κυβικά μέτρα την ώρα ενώ προβλέπεται με κατάλληλη καλλιέργεια κάποιων αναβλύσεων η παροχή αυτή να αυξηθεί.
Η θερμοκρασία του νερού κυμαίνεται από 37 έως 41,5 βαθμούς Κελσίου.
Τα ιαματικά αυτά νερά θεραπεύουν πολλές παθήσεις ακόμη και χρόνιες. Οι θειούχες πηγές είναι ιδανικές για μυοσκελετικές παθήσεις, δερματοπάθειες στο κυκλοφορικό, εισπνευσιοθεραπεία σε άσθμα κλπ.

Το ρεπορτάζ που κάναμε το wind-up team

Και όλα αυτά τα οικονομικά οφέλη η κυβέρνηση αυτή και οι προηγούμενες τα έχουν για το καλάθι των αχρήστων.
Σε ρεπορτάζ που κάναμε εφέτος, σε ιδιώτες που ερχόντουσαν εκεί σχεδον κάθε χρόνο και κάποιες ημέρες της εβδομάδας, μάθαμε ότι μετα το video που ανεβάσαμε πέρση από το ίδιο σημείο και την αναστάτωση που παρατηρήθηκε μέσα από τον σχολιασμό φίλων του καναλιού, κάποιοι φορείς ευαισθητοποιηθήκαν και ξεκίνησαν τις ενέργειες για να γίνει ανανέωση των εγκαταστάσεων και επαναλειτουργία των λουτρών.
Τι είδαμε;
Χωρίς να έχουν καμία οριστική απόφαση από οπουδήποτε κάποιοι κρατικοί φορείς πήγαν και έκλεισαν την κεντρική πύλη και εκτός αυτού έριξαν και κορμούς για να μην υπάρχει προσπέλαση αυτοκινήτων, γιατί με τα πόδια πηγαίνεις στις κολυμπήθρες. Στο video θα τα δείτε.
Δεν ξέρω πως να χαρακτηρίσω αυτήν την κίνηση. Από ηλίθια μέχρι επιεικώς εκδικητική.
Στο ρεπορτάζ μάθαμε ότι ενώ υπήρχαν οικονομικές εισηγήσεις με κάποια ποσά, το κράτος κώφευσε άλλη μια φορά. Κατά τα αλλά η πράσινη ανάπτυξη είναι σημαία της σημερνής Κυβέρνησης.
Η μόνη σωτηρία είναι όπως πάντα ιδιωτική πρωτοβουλία. Μάλλον το κράτος έχει γεμάτα ταμεία και δεν θέλει αλλά έσοδα, προβολή, τουριστική και οικονομική ανάπτυξη.
Ευχόμαστε και εφέτος η ευαισθησία του καναλιού μας να πιάσει επιτέλους τόπο και αυτός ο παράδεισος να αναστηθεί και να λειτουργήσει ξανά. –wind-up team

website: https://www.wind-up.gr

ΕλλάδαΛουτρά Ελευθερών Καβάλας- Τα νερά αναζωογόνησης φτάνουν σε θερμοκρασία 37 έως 41,5...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Η δολοφονία, ο Κορκονέας, η Αθήνα στις φλόγες

Ήταν Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, λίγο πριν τις 9 το...

Γυναικοκτονία στην Σαλαμίνα: Την σκότωσε και μετά πήγε σε καφετέρια στο Κερατσίνι – Τι είπε γείτονας της 43χρονης

Αμετανόητος και κυνικός εμφανίστηκε ο 71χρονος που δολοφόνησε την...

Σαλαμίνα: Ομολόγησε ο 71χρονος τη δολοφονία της 43χρονης συντρόφου του

Ο 71χρονος, που συνελήφθη στο Κερατσίνι ως ύποπτος για...

Σαλαμίνα: Συνελήφθη ο ύποπτος για τη δολοφονία της 43χρονης

Εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 71χρονος σύντροφος της 43χρονης γυναίκας,...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα