Το μοντέλο που ακολουθήθηκε στον εμβολιασμό κατά της covid-19 θα ακολουθήσει το υπουργείο Υγείας και στο ζήτημα των λιστών χειρουργείων, δηλαδή θα γίνει με πλήρη ψηφιοποίηση της διαδικασίας. Advertisement   ... Περισσότερα

Μ. Θεμιστοκλέους: Ψηφιοποίηση σε "ραντεβού και λίστες χειρουργείων"

Epiloges Press

Epiloges Press

Το μοντέλο που ακολουθήθηκε στον εμβολιασμό κατά της covid-19 θα ακολουθήσει το υπουργείο Υγείας και στο ζήτημα των λιστών χειρουργείων, δηλαδή θα γίνει με πλήρη ψηφιοποίηση της διαδικασίας.

Advertisement
 

“Αυτή τη στιγμή έχουμε μία λίστα η οποία δεν έχει εκκαθαριστεί ποτέ στα νοσοκομεία. Υπάρχουν περιστατικά στις λίστες των νοσοκομείων τα οποία είναι 4 – 5 χρόνια και μας δίνουν μία ψευδή εικόνα. Για να μπορέσεις να κάνεις μια ξεκαθάριση, χρειάζεται αυτό που λέμε μεθοδικότητα και επιμονή. Για να μπορέσεις να κάνεις μία εκκαθάριση μιας λίστας πρέπει να την έχεις ψηφιοποιήσει πρώτα και να έχει ένα κεντρικό σύστημα το οποίο να μπορεί να παρακολουθεί και να βλέπει”. Τους επόμενους μήνες περίπου θα έχουμε την πλήρη εικόνα έτσι ώστε να μπορούμε να παρέμβουμε και να μειωθεί η λίστα αναμονής, τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η διάταξη για την ενιαία λίστα χειρουργείων ψηφίστηκε χθες στη Βουλή και όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, “Εμείς έχουμε ένα σχέδιο πολύ συγκεκριμένο, με βήματα τα οποία πρέπει να γίνουν το άμεσο διάστημα…”. Σημείωσε ότι η covid-19 και στη δική μας χώρα, όπως και στις υπόλοιπες χώρες αύξησε κατά 25% περίπου τη λίστα των χειρουργείων. Έχουμε αναμονή γι’ αυτό που ονομάζονται “ψυχρές επεμβάσεις”, πρόσθεσε.

Για την αναδιαμόρφωση του ΕΚΑΒ

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στα πληρώματα του ΕΚΑΒ απέφερε τους δύο – τρεις μήνες που εφαρμόζεται 30% αύξηση στις βάρδιες του ΕΚΑΒ στις περιοχές που εφαρμόζεται το μέτρο και 1.500 διακομιδές.

“Αν δεν υπήρχε αυτό το μέτρο, είτε δεν θα γινόταν η διακομιδή ή θα καθυστερούσε πάρα πολύ”, είπε.

“Με 100 προσλήψεις που έχουν γίνει στην Αττική έχουμε αυξήσει 8 ασθενοφόρα την πρωινή και απογευματινή βάρδια και 5 ασθενοφόρα τη νυχτερινή βάρδια. Και ορισμένες φορές μπορεί αυτά να φαίνονται αριθμοί, αλλά πίσω από τους αριθμούς κρύβονται πολίτες συμπολίτες μας, οι οποίοι μπορεί να κινδυνεύει η ζωή τους εκείνη τη στιγμή. Και για το ΕΚΑΒ είχε παρουσιαστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο από το πώς να ανακαινίζουμε, αναβαθμίζουμε ψηφιακά συστήματα και πώς κάνουμε μια διοικητική αναδιάταξη ενός οργανισμού που κλείνει 40 χρόνια”, είπε.

Advertisement
Family Kitchen

Για την Λειτουργία Νοσοκομείων

Τα νοσοκομεία μας είναι με πεπαλαιωμένες κτιριακές εγκαταστάσεις, είπε ο κ. Θεμιστοικλέους. Το νεότερο νοσοκομείο, πρόσθεσε, που είναι στην Αττική έχει χτιστεί πριν από 20 χρόνια.

Αναφέρθηκε στα έργα ανακαίνισης που έχουν δρομολογηθεί άνω του 1 δις , αλλά και στην καθημερινότητα εντός των νοσοκομείων, τα οποία μπορούν με παρεμβάσεις και αυτό είναι ευθύνη των διοικήσεων να λυθούν, είπε.

“Το ΕΣΥ είναι ένας πάρα πολύ μεγάλος οργανισμός και πολλές φορές κάποιος επικεντρώνεται στα προβλήματα χωρίς να βλέπει την μεγάλη εικόνα. Έχω ξαναπεί ότι το ΕΣΥ συνδιαλλάσσεται με 100.000 κόσμο την ημέρα. 100.000 και το ξαναλέω. 70.000 άτομα επισκέπτονται νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας, 3.500 χειρουργούνται σε καθημερινή βάση, 6.500 νοσηλεύονται σε καθημερινή βάση. Αυτό είναι για μένα ίσως ο πιο παραγωγικός τομέας του ελληνικού κράτους”.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το trailer του "Παρά Πέντε"!

16/12/25 1:03 μμ

Το trailer του “Παρά Πέντε”!

Συμβολικό κλείσιμο των δημαρχείων της χώρας σήμερα Τρίτη 16 Δεκεμβρίου - video

16/12/25 12:37 μμ

Συμβολικό κλείσιμο των δημαρχείων της χώρας σήμερα Τρίτη 16 Δεκεμβρίου – video

Πολιτεία των Ευχών: Άνοιξε τις πύλες του το θεματικό πάρκο στην πλατεία Ελευθερίας - video

16/12/25 12:30 μμ

Πολιτεία των Ευχών: Άνοιξε τις πύλες του το θεματικό πάρκο στην πλατεία Ελευθερίας – video

Συγκρότηση νέας Διοικούσας Επιτροπής Παραρτήματος ΕΜΕ Σερρών 2025

16/12/25 12:22 μμ

Συγκρότηση νέας Διοικούσας Επιτροπής Παραρτήματος ΕΜΕ Σερρών 2025

Η νέα γενιά της ελληνικής άρσης βαρών πέτυχε 16 πανελλήνια ρεκόρ

16/12/25 12:18 μμ

Η νέα γενιά της ελληνικής άρσης βαρών πέτυχε 16 πανελλήνια ρεκόρ

Στ. Παπασταύρου: «Η ενέργεια αποτελεί σημαντικό εργαλείο σε καιρό ειρήνης, μετατρέπεται όμως σε όπλο σε καιρό πολέμου»

16/12/25 12:11 μμ

Στ. Παπασταύρου: «Η ενέργεια αποτελεί σημαντικό εργαλείο σε καιρό ειρήνης, μετατρέπεται όμως σε όπλο σε καιρό πολέμου»

«Αλλάζουμε χρονιά μαζί»: Με εκπλήξεις και πλούσιο πρόγραμμα η γιορτή υποδοχής του νέου έτους στο Νεοχώρι Σιντικής

16/12/25 12:07 μμ

«Αλλάζουμε χρονιά μαζί»: Με εκπλήξεις και πλούσιο πρόγραμμα η γιορτή υποδοχής του νέου έτους στο Νεοχώρι Σιντικής

Κ. Πιερρακάκης: Η ψηφιακή μετάβαση κάνει τη σύγκλιση με την Ευρώπη πράξη

16/12/25 12:02 μμ

Κ. Πιερρακάκης: Η ψηφιακή μετάβαση κάνει τη σύγκλιση με την Ευρώπη πράξη

Πανσερραϊκός: Η Βιβή Διαβολεμένου στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας

16/12/25 11:58 πμ

Πανσερραϊκός: Η Βιβή Διαβολεμένου στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία σήμερα Τρίτη 16 Δεκεμβρίου - video

16/12/25 11:36 πμ

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία σήμερα Τρίτη 16 Δεκεμβρίου – video

Σέρρες – Έκτακτη διακοπή υδροδότησης σήμερα Τρίτη σε περιοχή της πόλης

16/12/25 11:32 πμ

Σέρρες – Έκτακτη διακοπή υδροδότησης σήμερα Τρίτη σε περιοχή της πόλης

16/12/25 11:15 πμ

“Ράδιο Αρβύλα”: Το ξεκαρδιστικό βίντεο με την κατάθεση “Φραπέ” στη Ζ. Κωνσταντοπούλου!