33.3 C
Serres

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Ευρώπη πρέπει να στρέψει την προσοχή της στους νέους αγρότες (φωτο)

Date:

«Κατά τη διαπραγμάτευση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου και της χρηματοδότησης της ΚΑΠ, η Ελλάδα πέτυχε και για την επόμενη επταετία να μην υπάρχει καμία μείωση στις επιδοτήσεις που παίρνουν οι Έλληνες αγρότες. Το θεωρώ μια κομβική επιτυχία». Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, απαντώντας μαζί με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτη Σχοινά σε ερωτήσεις νέων αγροτών στο πλαίσιο του «Διαδικτυακού Συνεδρίου για τους Νέους με θέμα την Απασχόληση, την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα στον Αγροτικό Τομέα», που πραγματοποίησε στη Λάρισα η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Η αξιοποίηση των αγροτικών ενισχύσεων, είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης, θα συνοδεύεται από έργα αναμόρφωσης του γεωργικού τομέα στο πλαίσιο των στόχων της Πράσινης Συμφωνίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού, «κάτι που αντανακλά και την αγωνία μεγάλου μέρους των Ευρωπαίων Πολιτών όπως εκφράζεται από τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, για τρόφιμα οικολογικά, υψηλής διατροφικής αξίας, με χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα, συσκευασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε ο καταναλωτής να έχει πλήρη γνώση για τον τρόπο παραγωγής τους». «Πρέπει, λοιπόν, να διαμορφωθούν τα προγράμματα έτσι, ώστε να εκμεταλλευτούμε την ελληνική γεωγραφία και τις ελληνικές ιδιαιτερότητες. Ο κάμπος της Θεσσαλίας είναι ο μεγάλος παραγωγός και από εκεί περιμένουμε τις πραγματικές ενέργειες μετασχηματισμού της παραγωγής μας», πρόσθεσε.

Όπως επισημαίνεται επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι με την Πράσινη Συμφωνία και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό «η Ευρώπη στρέφει την προσοχή της στους νέους για να αισθανθούν ότι υπάρχει μέλλον για αυτούς στην Ευρώπη και ότι το μέλλον είναι δικό τους». Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης έχουν πολλαπλασιαστεί τα κονδύλια για το πρόγραμμα Erasmus+.

Απαντώντας σε προβληματισμούς νέων αγροτών για την ενέργεια, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι «χρειάζεται η Ευρώπη να μη βρίσκεται στη μέγγενη των αγορών ή των γεωπολιτικών πιέσεων και για να μην μπούμε στο ψευτοδίλημμα πράσινη ή φθηνή ενέργεια πρέπει να αξιοποιήσουμε το φυσικό αέριο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου». Παράλληλα, τονίζεται ότι διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δώσει τη μάχη της ακρίβειας, έχει ξοδέψει κατά κεφαλή τα περισσότερα χρήματα από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες για την εξομάλυνση των τιμών και κάνει ό,τι είναι απαραίτητο ώστε η χώρα μας να προμηθεύεται φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα, μέσω της διασύνδεσης με άλλα ηλεκτρικά δίκτυα και την ενίσχυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μίγμα.

Μ. Σχοινάς: “Με ενισχυμένους πόρους για ποιοτική γεωργία και τρόφιμα, πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, η Ελλάδα αλλάζει, η Ευρώπη στηρίζει”

“Με ενισχυμένους πόρους για ποιοτική γεωργία και τρόφιμα, πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, η Ελλάδα αλλάζει, η Ευρώπη στηρίζει”, τόνισε με ανάρτησή του στο twitter o αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς με αφορμή τη διαδικτυακή συζήτηση που διοργανώθηκε με νέους αγρότες της Λάρισας.

Η συζήτηση αφορούσε το μέλλον της γεωργίας στη Θεσσαλία και την Κοινή Αγροτική Πολιτική.


Όπως σημείωσε ο κ. Σχοινάς, η συζήτηση αυτή στόχο έχει να συζητηθούν θέματα που αφορούν την Γεωργία όχι σε ένα πολιτικό κενό, αλλά να γίνεται επικεντρωμένη σε εκείνες τις κοινοτικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν τόσο στο παρελθόν, αλλά και θα εφαρμοστούν στο μέλλον.

Η συζήτηση για το Μέλλον της Ευρώπης πρέπει να γίνει έξω από τις Βρυξέλλες, είπε ο κ. Σχοινάς και τόνισε πως η Κοινή μας Αγροτική Πολιτική και η Θεσσαλία είναι στο επίκεντρο της ψηφιακής και πράσινης ανάκαμψης. Υπογράμμισε ακόμη πως η γεωργία και η ΚΑΠ αφορούν κυρίως την Θεσσαλία αλλά δεν είναι το μόνα θέματα διότι έχει πολλές αναπτυξιακές δυνατότητες στην βιομηχανία, στα logistics και μπορεί να γίνει κόμβος μεταφορών αν δεν είναι ήδη κόμβος μεταφορών.

Πηγή ΑΠΕ

ΠολιτικήΜ. Βαρβιτσιώτης: Η Ευρώπη πρέπει να στρέψει την προσοχή της στους νέους...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Επιστολή της Ελλάδας στον ΟΗΕ που αποδομεί τις ανυπόστατες αιτιάσεις της Τουρκίας για τα νησιά του Αιγαίου

Επιστολή στον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών επέδωσε...

Γ. Οικονόμου για ομιλία Αλ.Τσίπρα: Λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμος ατάκτως ερριμμένα

«Λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμος ατάκτως ερριμμένα»...

Ν. Δένδιας: Η ελληνική οικονομική διπλωματία σχεδιάζεται με μακρόπνοο ορίζοντα και σαφή στόχευση

Την ανάγκη η ελληνική οικονομική διπλωματία να σχεδιάζεται με...