Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
14.3 C
Serres

Μ. Βορίδης: Εξαιρούνται τα ελληνικά τυριά από τους αμερικανικούς δασμούς

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης πραγματοποίησε την Πέμπτη 13 Αυγούστου τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

 

 

Στο επίκεντρο της συνομιλίας των δύο ανδρών βρέθηκε η, ιδιαιτέρως θετική για τα ελληνικά συμφέροντα, απόφαση των ΗΠΑ να προχωρήσουν στην εξαίρεση των ελληνικών τυριών από τους δασμούς που έχουν επιβάλει σε γεωργικά προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Βορίδης εξέφρασε στον Αμερικανό Πρέσβη την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για αυτή την απόφαση και υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία που ενέχει η ελληνοαμερικανική συνεργασία και σε αυτόν τον τομέα.



Babis

Ο κ. Πάιατ χαιρέτισε από την πλευρά του την εξαίρεση των ελληνικών προϊόντων από τη λίστα των δασμών, χαρακτηρίζοντας την απόφαση αυτή μία ακόμη απόδειξη της δέσμευσης των ΗΠΑ στις στρατηγικές σχέσεις της με την Ελλάδα και τους εμπορικούς και επενδυτικούς δεσμούς που διατηρούν οι δύο χώρες.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί επιστέγασμα των συντονισμένων και συνεχών προσπαθειών που καταβάλουν από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας τόσο ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο ΥπΑΑΤ, κ. Βορίδης στην κατεύθυνση εξαίρεσης του συνόλου των ελληνικών προϊόντων από την επιβολή επιπρόσθετων εμπορικών κυρώσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι της σημερινής εξέλιξης έχει προηγηθεί η εξαίρεση του ελαιολάδου και της βρώσιμης ελιάς, καθώς και του ελληνικού κρασιού από τους αμερικανικούς δασμούς, γεγονός που δημιουργεί ένα εξαιρετικό συγκριτικό πλεονέκτημα υπέρ των εξαγόμενων ελληνικών προϊόντων στην ιδιαιτέρως σημαντική αμερικανική αγορά.

Σε δήλωσή του ο κ. Βορίδης επισημαίνει ότι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο θα συνεχίσουν με αμείωτη ένταση την προσπάθεια να εξαιρεθούν όλα τα ελληνικά προϊόντα από δασμούς, με στόχο να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των Ελλήνων παραγωγών και των ελληνικών εταιρειών και να αναδειχθούν διεθνώς τα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά προϊόντα.

ΠολιτικήΜ. Βορίδης: Εξαιρούνται τα ελληνικά τυριά από τους αμερικανικούς δασμούς

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ν. Ανδρουλάκης: Το Π.Δ. 194/2025 οδηγεί σε περαιτέρω απαξίωση την ελληνική περιφέρεια

«Tο Π.Δ. 194/2025, που αφορά στην οριοθέτηση των οικισμών...

Βουλή: Ανακοινώθηκε η παραλαβή της δικογραφίας για τυχόν ευθύνες Κ. Αχ. Καραμανλή και Χρ. Σπίρτζη

Ανακοινώθηκε και επισήμως από τον πρόεδρο της Βουλής, Νικήτα...

ΥΦΥΠΕΞ Χατζηβασιλείου στο Συνέδριο του ΕΛΚ: Η στρατηγική αυτονομία της ΕΕ είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα

«Η στρατηγική αυτονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει καταστεί αδιαπραγμάτευτη...

Σ. Φάμελλος: «Η κυβέρνηση αφήνει τον πολίτη και τον επιχειρηματία να είναι θύμα της αισχροκέρδειας»

Συνάντηση με εκπροσώπους των συνεταιριστικών φορέων ΕΘ.Ε.Α.Σ. (Εθνική Ένωση...

Τελευταία Νέα