Μία από τις μεγαλύτερες βραδιές στην ευρωπαϊκή ιστορία των ελληνικών ομάδων, γράφτηκε στην Μπάτσκα Τοπόλα της Σερβίας.Advertisement   Ο Ολυμπιακός διέλυσε 6-1 την τυπικά γηπεδούχο Μακάμπι Τελ Αβίβ στην παράταση ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Μία από τις μεγαλύτερες βραδιές στην ευρωπαϊκή ιστορία των ελληνικών ομάδων, γράφτηκε στην Μπάτσκα Τοπόλα της Σερβίας.

Advertisement
 

Ο Ολυμπιακός διέλυσε 6-1 την τυπικά γηπεδούχο Μακάμπι Τελ Αβίβ στην παράταση και έγινε η πρώτη ομάδα στα χρονικά των ευρωπαϊκών κυπέλλων που ανατρέπει διαφορά τριών γκολ εντός έδρας ήττας, αφού είχε χάσει 4-1 στο «Καραϊσκάκης». Έτσι, η ελληνική ομάδα προκρίθηκε στους «8» του Europa Conference League.

Τα γκολ των θριαμβευτών πέτυχαν οι Ποντένσε (10΄), Φορτούνης (36΄), Ελ Κααμπί (45+3΄, 65΄), Γιόβετιτς (93΄), Ελ Αραμπί (104΄) ενώ για τους Ισραηλινούς σκόραρε με πέναλτι ο Ζαχάβι στο 57΄. Ένα πρώτο ημίχρονο βγαλμένο απο τα πιο τρελά όνειρα των φίλων του Ολυμπιακού!

Οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κατάφεραν μέσα σε 45 λεπτά να διαγράψουν το 1-4 του πρώτου αγώνα και να αρχίσουν να ονειρεύονται τη μεγαλύτερη ανατροπή στην Ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Στο 10΄ ο Ποντένσε με σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα «δοκάρι και μέσα» δίνοντας το έναυσμα για το μεγάλο «μπαμ»!

Στο 25΄ ο Ελ Κααμπί έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μισπάτι να πραγματοποιεί εκπληκτική επέμβαση. Στο 36΄ ο Ποντένσε έκλεψε τη μπάλα και έβγαλε μπαλιά «πάρε-βάλε» στον Κώστα Φορτούνη ο οποίος έγραψε το 0-2. Και στις καθυστερήσεις (45+3΄) ο Ελ Κααμπί με κεφαλιά μετά από σέντρα ακριβείας του Ποντένσε έφερε το ζευγάρι στα ίσια. 

Έμενε ακόμα ένα ημίχρονο, ενώ η Μακάμπι έμοιαζε εντελώς αποσυντονισμένη. Το σοκ ήταν απίστευτο για τους Ισραηλινούς που πίστεψαν ότι η ρεβάνς θα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Στο 57΄ ο Κανιτσόβσκι βρέθηκε σε θέση βολής και ο Ρέτσος τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή.

Ο Ζαχάβι ανέλαβε την εκτέλεση μειώνοντας σε 3-1. Στο 65΄ από σέντρα του Ορτέγκα, ο Ελ Κααμπί με εκπληκτικό «ψαλίδι» πέτυχε το γκολ της βραδιάς, ισοφαρίζοντας ξανά το σκορ του πρώτου αγώνα. Τα πάντα πλέον κρέμονταν σε μία κλωστή και στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γιόβετιτς βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το πλασέ του έφυγε ελάχιστα άουτ. 

Advertisement
Babis

Έτσι, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί, με το «καλησπέρα» (93΄) ο Γιόβετιτς έγραψε από κοντά το 1-5 μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη και πλέον ο «Θρύλος» κρατούσε την πρόκριση στα χέρια του. Τη σιγούρεψε στην εκπνοή του ημιχρόνου της παράτασης (104΄) με τον Μασούρα να δέχεται εκπληκτική κάθετη του Έσε και στη συνέχεια να περνάει στον Ελ Αραμπί ο οποίος απλώς την «έσπρωξε» στα δίχτυα.

Advertisement

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία και θα είναι παρών το μεσημέρι (15:00) στην κλήρωση των προημιτελικών και των ημιτελικών, πριν από το μεγάλο ραντεβού της 29ης Μαϊου στην OPAP Arena.

Διαιτητής: Μαουρίτσιο Μαριάνι (Ιταλία)
Κίτρινες: Νταβίντα, Νταβιτζάτζα – Φορτούνης, Ποντένσε

Οι συνθέσεις:

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Ρόμπι Κιν): Μισπάτι, Σαχάρ (91΄ Αβ. Κοέν), Ναχμίας, Σαμπορίτ, Ρεβίβο (113΄ Νταβιτζάτζα), Πέρετζ, φαν Όβερεεμ (74΄ Τούργκεμαν), Κανιτσόβσκι, Ντάβιντα, Μίλσον (16΄λ.τρ. Μπίτον, 108΄ Μποντόσο), Ζαχάβι (108΄ Γιον. Κοέν).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουϊς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι (106΄ Κίνι), Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο, Όρτα (82΄ Γιόβετιτς), Φορτούνης (95΄ Μασούρας), Ποντένσε (103΄ Ιμπόρα), Ελ Κααμπί (88΄ Ελ Αραμπί)

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ανάχωμα» στο κύμα της ακρίβειας τα μέτρα της ΔΕΘ

05/10/25 1:46 μμ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ανάχωμα» στο κύμα της ακρίβειας τα μέτρα της ΔΕΘ

Βραδιά του Ερευνητή: Η επιστήμη και η καινοτομία συναντούν την κοινωνία

05/10/25 1:44 μμ

Βραδιά του Ερευνητή: Η επιστήμη και η καινοτομία συναντούν την κοινωνία

Euro Cup ανδρών -«Αγκαλιά» με την πρόκριση η Βουλιαγμένη με νίκη θρίλερ στα πέναλτι επί της Τριέστε

05/10/25 1:42 μμ

Euro Cup ανδρών -«Αγκαλιά» με την πρόκριση η Βουλιαγμένη με νίκη θρίλερ στα πέναλτι επί της Τριέστε

Η Νάξος στο επίκεντρο του χάρτη της διεθνούς γαστρονομίας

05/10/25 1:40 μμ

Η Νάξος στο επίκεντρο του χάρτη της διεθνούς γαστρονομίας

ΠΑΟΚ: Το ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα του 1999 στα Τέμπη

05/10/25 1:38 μμ

ΠΑΟΚ: Το ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα του 1999 στα Τέμπη

Κύκλωμα με απάτες ΦΠΑ -Στη φυλακή οι πρώτοι κατηγορούμενοι

05/10/25 12:13 μμ

Κύκλωμα με απάτες ΦΠΑ – Στη φυλακή οι πρώτοι κατηγορούμενοι

«Δικό μας χρέος είναι να εξασφαλίσουμε ότι οι περιορισμοί της νομοθεσίας, που ισχύουν στο Αιγαίο, θα ισχύουν για όλους»

05/10/25 12:08 μμ

Μητσοτάκης: Με το πρόγραμμα «Αμοργόραμα» προστατεύεται η θάλασσα και υποστηρίζεται η αλιεία

Η Λευκή Νύχτα επιστρέφει στις Σέρρες!

05/10/25 11:32 πμ

Η Λευκή Νύχτα επιστρέφει στις Σέρρες!

5 βότανα που δεν πρέπει ποτέ να φυτεύονται μαζί

05/10/25 11:31 πμ

5 βότανα που δεν πρέπει ποτέ να φυτεύονται μαζί

Μαρμελάδα σύκο

05/10/25 9:57 πμ

Μαρμελάδα σύκο

Μοντέλο «βάτραχος» ή «χταπόδι»; Τα πιθανά σενάρια για το μέλλον της καινοτομίας στην ΠΚΜ

05/10/25 11:20 πμ

Μοντέλο «βάτραχος» ή «χταπόδι»; Τα πιθανά σενάρια για το μέλλον της καινοτομίας στην ΠΚΜ

Αντετοκούνμπο: «Θα είμαι έτοιμος στην πρεμιέρα»

05/10/25 11:18 πμ

Αντετοκούνμπο: «Θα είμαι έτοιμος στην πρεμιέρα»