Μία από τις μεγαλύτερες βραδιές στην ευρωπαϊκή ιστορία των ελληνικών ομάδων, γράφτηκε στην Μπάτσκα Τοπόλα της Σερβίας. Ο Ολυμπιακός διέλυσε 6-1 την τυπικά γηπεδούχο Μακάμπι Τελ Αβίβ στην παράταση και ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Μία από τις μεγαλύτερες βραδιές στην ευρωπαϊκή ιστορία των ελληνικών ομάδων, γράφτηκε στην Μπάτσκα Τοπόλα της Σερβίας.

Ο Ολυμπιακός διέλυσε 6-1 την τυπικά γηπεδούχο Μακάμπι Τελ Αβίβ στην παράταση και έγινε η πρώτη ομάδα στα χρονικά των ευρωπαϊκών κυπέλλων που ανατρέπει διαφορά τριών γκολ εντός έδρας ήττας, αφού είχε χάσει 4-1 στο «Καραϊσκάκης». Έτσι, η ελληνική ομάδα προκρίθηκε στους «8» του Europa Conference League.

Τα γκολ των θριαμβευτών πέτυχαν οι Ποντένσε (10΄), Φορτούνης (36΄), Ελ Κααμπί (45+3΄, 65΄), Γιόβετιτς (93΄), Ελ Αραμπί (104΄) ενώ για τους Ισραηλινούς σκόραρε με πέναλτι ο Ζαχάβι στο 57΄. Ένα πρώτο ημίχρονο βγαλμένο απο τα πιο τρελά όνειρα των φίλων του Ολυμπιακού!

Οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κατάφεραν μέσα σε 45 λεπτά να διαγράψουν το 1-4 του πρώτου αγώνα και να αρχίσουν να ονειρεύονται τη μεγαλύτερη ανατροπή στην Ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Στο 10΄ ο Ποντένσε με σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα «δοκάρι και μέσα» δίνοντας το έναυσμα για το μεγάλο «μπαμ»!

Στο 25΄ ο Ελ Κααμπί έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μισπάτι να πραγματοποιεί εκπληκτική επέμβαση. Στο 36΄ ο Ποντένσε έκλεψε τη μπάλα και έβγαλε μπαλιά «πάρε-βάλε» στον Κώστα Φορτούνη ο οποίος έγραψε το 0-2. Και στις καθυστερήσεις (45+3΄) ο Ελ Κααμπί με κεφαλιά μετά από σέντρα ακριβείας του Ποντένσε έφερε το ζευγάρι στα ίσια. 

Έμενε ακόμα ένα ημίχρονο, ενώ η Μακάμπι έμοιαζε εντελώς αποσυντονισμένη. Το σοκ ήταν απίστευτο για τους Ισραηλινούς που πίστεψαν ότι η ρεβάνς θα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Στο 57΄ ο Κανιτσόβσκι βρέθηκε σε θέση βολής και ο Ρέτσος τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή.

Ο Ζαχάβι ανέλαβε την εκτέλεση μειώνοντας σε 3-1. Στο 65΄ από σέντρα του Ορτέγκα, ο Ελ Κααμπί με εκπληκτικό «ψαλίδι» πέτυχε το γκολ της βραδιάς, ισοφαρίζοντας ξανά το σκορ του πρώτου αγώνα. Τα πάντα πλέον κρέμονταν σε μία κλωστή και στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γιόβετιτς βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το πλασέ του έφυγε ελάχιστα άουτ. 

Έτσι, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί, με το «καλησπέρα» (93΄) ο Γιόβετιτς έγραψε από κοντά το 1-5 μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη και πλέον ο «Θρύλος» κρατούσε την πρόκριση στα χέρια του. Τη σιγούρεψε στην εκπνοή του ημιχρόνου της παράτασης (104΄) με τον Μασούρα να δέχεται εκπληκτική κάθετη του Έσε και στη συνέχεια να περνάει στον Ελ Αραμπί ο οποίος απλώς την «έσπρωξε» στα δίχτυα.

Advertisement
ktimatologio

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία και θα είναι παρών το μεσημέρι (15:00) στην κλήρωση των προημιτελικών και των ημιτελικών, πριν από το μεγάλο ραντεβού της 29ης Μαϊου στην OPAP Arena.

Διαιτητής: Μαουρίτσιο Μαριάνι (Ιταλία)
Κίτρινες: Νταβίντα, Νταβιτζάτζα – Φορτούνης, Ποντένσε

Οι συνθέσεις:

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Ρόμπι Κιν): Μισπάτι, Σαχάρ (91΄ Αβ. Κοέν), Ναχμίας, Σαμπορίτ, Ρεβίβο (113΄ Νταβιτζάτζα), Πέρετζ, φαν Όβερεεμ (74΄ Τούργκεμαν), Κανιτσόβσκι, Ντάβιντα, Μίλσον (16΄λ.τρ. Μπίτον, 108΄ Μποντόσο), Ζαχάβι (108΄ Γιον. Κοέν).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουϊς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι (106΄ Κίνι), Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο, Όρτα (82΄ Γιόβετιτς), Φορτούνης (95΄ Μασούρας), Ποντένσε (103΄ Ιμπόρα), Ελ Κααμπί (88΄ Ελ Αραμπί)

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα Δημοσιογραφικά Βραβεία του ΠΣΑΤ και οι απονομές

18/03/26 3:16 μμ

Τα Δημοσιογραφικά Βραβεία ΠΣΑΤ και οι απονομές

ΥΠΠΟ: Μνημόνιο Συνεργασίας και Προγραμματική Σύμβαση για τον ψηφιακό πολιτισμό και την Τεχνητή Νοημοσύνη με το ΕΜΠ

18/03/26 3:10 μμ

ΥΠΠΟ: Μνημόνιο Συνεργασίας και Προγραμματική Σύμβαση για τον ψηφιακό πολιτισμό και την Τεχνητή Νοημοσύνη με το ΕΜΠ

Θεσμός στον Δήμο Τρικκαίων το έθιμο των Λαζαρίνων - Αναβιώνει και φέτος

18/03/26 3:09 μμ

Θεσμός στον Δήμο Τρικκαίων το έθιμο των Λαζαρίνων – Αναβιώνει και φέτος

Τάκης Θεοδωρικάκος: Προετοιμασμένη για όλα, από την αρχή της κρίσης στο Ιράν, η κυβέρνηση

18/03/26 3:07 μμ

Τάκης Θεοδωρικάκος: Προετοιμασμένη για όλα, από την αρχή της κρίσης στο Ιράν, η κυβέρνηση

Νέος σταθμός φόρτισης και 160 ηλεκτρικά λεωφορεία έως το φθινόπωρο για τον ΟΑΣΘ

18/03/26 3:04 μμ

Νέος σταθμός φόρτισης και 160 ηλεκτρικά λεωφορεία έως το φθινόπωρο για τον ΟΑΣΘ

Το ΥΓΕΙΑ πρωτοπορεί στη σύγχρονη καρδιολογία – 15 Χρόνια του Τμήματος Διαδερμικών Βαλβίδων ΥΓΕΙΑ

18/03/26 3:03 μμ

Το ΥΓΕΙΑ πρωτοπορεί στη σύγχρονη καρδιολογία – 15 Χρόνια του Τμήματος Διαδερμικών Βαλβίδων ΥΓΕΙΑ

Ξάνθη: Άνοιξη στα Στενά του Νέστου και στην ξεχασμένη πόλη δίπλα στο ποτάμι

18/03/26 2:58 μμ

Ξάνθη: Άνοιξη στα Στενά του Νέστου και στην ξεχασμένη πόλη δίπλα στο ποτάμι

Κιβωτός του Κόσμου: Για τις 7 Μαΐου διακόπηκε η δίκη του ιδρυτή της για σεξουαλικές πράξεις σε βάρος ανηλίκων

18/03/26 12:44 μμ

Κιβωτός του Κόσμου: Για τις 7 Μαΐου διακόπηκε η δίκη του ιδρυτή της για σεξουαλικές πράξεις σε βάρος ανηλίκων

Θεραπεία RNA θα μπορούσε να βοηθήσει την καρδιά να επιδιορθωθεί μόνη της

18/03/26 12:47 μμ

Θεραπεία RNA θα μπορούσε να βοηθήσει την καρδιά να επιδιορθωθεί μόνη της

Βουλή: Κατατέθηκε το ν/σ για τη δραστική μείωση των διοικητικών βαρών και την ενίσχυση της διαφάνειας

18/03/26 12:46 μμ

Βουλή: Κατατέθηκε το ν/σ για τη δραστική μείωση των διοικητικών βαρών και την ενίσχυση της διαφάνειας

Σέρρες: O Βλάχος επιστρέφει, aπό τον παππού στο εγγονό - φωτο

18/03/26 12:37 μμ

Σέρρες: O Βλάχος επιστρέφει, από τον παππού στο εγγονό – φωτο

Βρετανία: Είκοσι τα ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα της επιδημίας μηνιγγίτιδας

18/03/26 12:26 μμ

Βρετανία: Είκοσι τα ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα της επιδημίας μηνιγγίτιδας