Ένα σύγχρονο ασθενοφόρο μεταφοράς νεογνών και παίδων απέκτησε το “Χαμόγελο του Παιδιού”, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου ΙΝΤΕRSYC II, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο το ΕΘνικο Σύστημα Υγείας. Η Νέα ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Ένα σύγχρονο ασθενοφόρο μεταφοράς νεογνών και παίδων απέκτησε το “Χαμόγελο του Παιδιού”, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου ΙΝΤΕRSYC II, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο το ΕΘνικο Σύστημα Υγείας. Η Νέα Κινητή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και Παίδων παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο του “Χαμόγελου του Παιδιού”, Κώστα Γιαννόπουλο στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, τον δήμαρχο Θεσσαλονικης, Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη.Το παρών έδωσαν και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου αλλά και οι διοικητές της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Μακεδονίας και Θράκης, Παναγιώτης Μπογιατζίδης και Δημήτρης Τσαλικάκης αντίστοιχα.

Advertisement
 

Για «μια ιδιαίτερη ημέρα αλλά και μια σημαντική μονάδα για τα νεογνά σε όλη τη βόρεια Ελλάδα» έκανε λόγο ο κ. Γιαννόπουλος τονίζοντας πως «σε συνδυασμό με τις άλλες μονάδες προσπαθούμε να μην κινδυνεύσει κανένα μωρό ειδικότερα όταν θα πρέπει να ταξιδέψει από και προς την Αθήνα για εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες» και συμπλήρωσε πως «ειδικά ένα διασωληνωμένο μωρό και μάλιστα πρόωρο είναι πολύ σημαντικό να έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό προκειμένου να το κρατήσει στη ζωή μέχρι να το αναλάβουν οι γιατροί και να το σώσουν».

Ο κ. Καλαφάτης εξήγησε με τη σειρά του ότι για τη συγκεκριμένη μονάδα «αξιοποιήθηκαν το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικοί πόροι. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στο “Χαμόγελο του Παιδιού” γιατί με αυτή τη φράση θωρακίζει την υγεία των παιδιών μας και αξίζει να είμαστε όλοι μαζί σε αυτές τις προσπάθειες».

Για να «παραλάβει» την υπερσύγχρονη κινητή μονάδα διακομιδής νεογνών βρέθηκε στο σημείο και ο κ. Παπαευσταθίου ο οποίος ανέφερε πως η μονάδα θα «μεταφέρει παιδιά και νεογνά ταχύτατα και με ασφάλεια από τα σημεία που βρίσκονται μέχρι τους υγειονομικούς σχηματισμούς» ενώ παράλληλα ανέδειξε την πολυετή συνεργασία του ΕΚΑΒ με το “Χαμόγελο του Παιδιού”.

Ο κ. Ζέρβας, επισήμανε πως «είναι εξαιρετικά σημαντικό για την Κεντρική Μακεδονία και την πόλη μας ότι με την πρωτοβουλία του “Χαμόγελου του Παιδιού” εξοπλίζεται μία τέτοια μονάδα για νεογνά. Μία μονάδα που δεν υπήρχε μέχρι σήμερα. Ο δήμος Θεσσαλονίκης συνεργάζεται με το “Χαμόγελο του Παιδιού” και είχαμε μία εξαιρετική κοινή δράση πριν από λίγο καιρό όταν είχε χαθεί ένα παιδί. Άρα είναι πολύ σημαντικό όταν ενώνουμε τις δυνάμεις να έχουμε τις υπηρεσίες που χρειάζονται για την πόλη μας, για την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών.»

Τέλος, ο κ. Τζιτζικώστας έδωσε συγχαρητήρια στο “Χαμόγελο του Παιδιού” για το πολυετές έργο του και σημείωσε πως «ως ΠΚΜ έχουμε συνεργαστεί με το “Χαμόγελο του Παιδιού” στο κοινωνικό και υπέυθυνο έργο που κάνει. Το επόμενο διάστημα ετοιμάζουμε μία σειρά από πρωτοβουλίες για τη στήριξη όλων των παιδιών που μπορεί να έχουν ανάγκη».

Φωτογραφίες και βίντεο εδώ makthes.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Επιτυχημένες οι «Βυζαντινές Σέρρες»

03/12/25 9:24 πμ

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Επιτυχημένες οι «Βυζαντινές Σέρρες»

Σερρών Θεολόγος: «Το έργο της Εκκλησίας μας θέλει ‘’ψυχή’’, στοργή, προσευχή, σοβαρότητα και υπευθυνότητα»

03/12/25 9:18 πμ

Σερρών Θεολόγος: «Το έργο της Εκκλησίας μας θέλει ‘’ψυχή’’, στοργή, προσευχή, σοβαρότητα και υπευθυνότητα»

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Ενεργή στήριξη στους αγώνες των αγροτών και κτηνοτρόφων του Νομού

03/12/25 9:12 πμ

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Ενεργή στήριξη στους αγώνες των αγροτών και κτηνοτρόφων του Νομού

Εκλογές για την ανάδειξη της νέας Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σερρών - Αποτελέσματα

03/12/25 9:10 πμ

Εκλογές για την ανάδειξη της νέας Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σερρών – Αποτελέσματα

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Τα Μυστικά του Πύργου της Μάρως» στη Νιγρίτα Σερρών

03/12/25 9:14 πμ

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Τα Μυστικά του Πύργου της Μάρως» στη Νιγρίτα Σερρών

Ένας στους πέντε θανάτους παιδιών συνδέεται με ανεπαρκή ανάπτυξη

03/12/25 9:00 πμ

Ένας στους πέντε θανάτους παιδιών συνδέεται με ανεπαρκή ανάπτυξη

Ενισχύεται διαρκώς το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια - Κλειστή παραμένει η E.O. Αθηνών - Θεσσαλονίκης

03/12/25 8:55 πμ

Ενισχύεται το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια – Κλειστή παραμένει η E.O. Αθηνών – Θεσσαλονίκης

Το βιβλίο του «Ιθάκη» παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας

03/12/25 8:50 πμ

Το βιβλίο του «Ιθάκη» παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας

Συμφωνία στην ΕΕ για οριστικό τερματισμό των εισαγωγών αερίου από τη Ρωσία το 2027

03/12/25 8:47 πμ

Συμφωνία στην ΕΕ για οριστικό τερματισμό των εισαγωγών αερίου από τη Ρωσία το 2027

Ένα διπλά αναδιπλούμενο κινητό, τρεις οθόνες, τέσσερις χώροι εργασίας

03/12/25 8:43 πμ

Ένα διπλά αναδιπλούμενο κινητό, τρεις οθόνες, τέσσερις χώροι εργασίας

Κυρ. Μητσοτάκης: Παραγωγικότητα χωρίς αξιοποίηση τεχνολογίας δεν μπορεί να υπάρχει σήμερα

03/12/25 8:38 πμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Παραγωγικότητα χωρίς αξιοποίηση τεχνολογίας δεν μπορεί να υπάρχει σήμερα

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 3 Δεκεμβρίου

02/12/25 11:50 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 3 Δεκεμβρίου