Με αυτή την καραμπίνα ο 76χρονος σκότωσε την εφοπλίστρια Μαρία Καρνέση, τον γαμπρό της, Αντώνη Βλασσάκη και τον πρώην καπετάνιο, Ηλία Κουκουλάρη μέσα στη ναυτιλιακή εταιρεία της οικογένειας στη Γλυφάδα, ... Περισσότερα

Μακελειό στην Γλυφάδα: Με αυτή την καραμπίνα σκόρπισε τον θάνατο ο 76χρονος Αιγύπτιος

Συντάκτης: Epilogestv

Συντάκτης: Epilogestv

Με αυτή την καραμπίνα ο 76χρονος σκότωσε την εφοπλίστρια Μαρία Καρνέση, τον γαμπρό της, Αντώνη Βλασσάκη και τον πρώην καπετάνιο, Ηλία Κουκουλάρη μέσα στη ναυτιλιακή εταιρεία της οικογένειας στη Γλυφάδα, το πρωί της Δευτέρας 12/2.

Advertisement
 

Μακελειό στην Γλυφάδα: Με αυτή την καραμπίνα σκόρπισε τον θάνατο ο 76χρονος Αιγύπτιος

Τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι αποκαλυπτικά. Ο 76χρονος Άρης, ο οποίος μάλιστα είχε βαπτιστεί χριστιανός από την μητέρα της Μαρίας και επί 36 χρόνια εργαζόταν για την οικογένεια Καρνέση, πήγε στην εταιρεία στην οδό Αρτεμισίου και Φλέμινγκ στην Γλυφάδα, αποφασισμένος για όλα. Αρχικά, όπως έγραψε πρώτο το enikos.gr, πήγε να ζητήσει μια «δεύτερη ευκαιρία» καθώς πριν από έναν μήνα είχε απολυθεί, ενώ τού είχαν ζητήσει να φύγει και από το σπίτι που του είχε παραχωρηθεί για να μένει στην Γλυφάδα.

Κατευθύνθηκε στο γραφείο της Μαρίας Καρνέση και ζήτησε έστω να μην τον διώξουν από το σπίτι. Η ιδιοκτήτρια της European Navigation φέρεται να αρνήθηκε και τότε ξέσπασε ένας έντονος καβγάς μεταξύ τους, όπως λένε αυτήκοοι μάρτυρες.

Ο Άρης βγήκε από το γραφείο σε έξαλλη κατάσταση και πήγε σε έναν διπλανό χώρο όπου είχε αφήσει ένα σακίδιο, όπου μέσα είχε καραμπίνα και περίστροφο. Με το όπλο κατευθύνθηκε ξανά στο γραφείο της Μαρίας Καρνέση, η οποία στο μεταξύ είχε κλειδώσει την πόρτα, την έσπασε και την πυροβόλησε αρχικά στο μπράτσο. Εκείνη τραυματισμένη έτρεξε έξω αναζητώντας βοήθεια στο γραφείο του γαμπρού της και τότε ο 76χρονος την εκτέλεσε πυροβολώντας την στο κεφάλι, όπως και τον γαμπρό της.

Ο πρώην καπετάνιος ακούγοντας τα ουρλιαχτά, προσπάθησε να αφοπλίσει τον δράστη, όμως, δεν γλίτωσε από τα πυρά ούτε ο ίδιος.

Ο 76χρονος σε κατάσταση αμόκ φώναζε: «Ήρθα για τα αφεντικά, ήρθα για να τους καθαρίσω όλους» λένε αυτόπτες μάρτυρες.

Πώς γλίτωσε η Δέσποινα Καρνέση

Ο δράστης του μακελειού ανέβηκε ανεβαίνει και στον 2ο όροφο αναζητώντας μάλλον την αδελφή της ιδιοκτήτριας, Δέσποινα ή κάποιον άλλον. Ακούνε τη φασαρία και κλειδώνονται στο μπάνιο οι δύο εργαζόμενες, η μία εκ των οποίων είναι στέλεχος της ναυτιλιακής εταιρείας. Τότε, εισβάλουν τα ΕΚΑΜ, ο 76χρονος κατεβαίνει στο υπόγειο, βάζει το περίστροφο στο αμάξι του και μπαίνει στην αποθήκη όπου αυτοκτονεί με καραμπίνα.

Εκείνη την ώρα, η συνιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής, συμπτωματικά έλειπε από το γραφείο της. Δύο υπάλληλοι της εταιρείας διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο Βούλας», προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθόσον ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Αποκαλυπτική μαρτυρία: «Ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά, χτύπησε στοχευμένα»

Εργαζόμενη στην επιχείρηση μίλησε στους δημοσιογράφους και περιέγραψε το πώς ο πρώην εργαζόμενος, αιγυπτιακής καταγωγής, εισέβαλε στο κτίριο το πρωί της Δευτέρας (12/2) κρατώντας ένα σακ βουαγιάζ, ανέβηκε τις σκάλες και άρχισε να πυροβολεί.

Σύμφωνα με την μαρτυρία της, ο δράστης «προφανώς ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά» γιατί, όπως είπε, χτύπησε στοχευμένα. «Όπως ήμασταν στα γραφεία μας, δουλεύαμε κανονικά όπως κάθε μέρα, ακούσαμε πυροβολισμούς. Δεν ξέραμε τι είναι», είπε αρχικά η μάρτυρας, η οποία εργάζεται στον 1ο όροφο της επιχείρησης.

«Πρόκειται για έναν παλιό υπάλληλο της εταιρείας, Αιγύπτιος είναι στην καταγωγή, ο οποίος έχει απολυθεί εδώ και καιρό. Προφανώς ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά, γιατί φώναζε σε όλους να φύγουν, δεν ήθελε να χτυπήσει κάποιον άλλον από εμάς, μόνο τα αφεντικά. Χτύπησε στοχευμένα αυτούς» τόνισε η εργαζόμενη και εξήγησε πως οι τραυματίες είναι τρεις, «δύο τα αφεντικά και ένας υπάλληλος που πήγε να τον ηρεμήσει, να του μιλήσει. Τον πλησίασε πολύ και τον πυροβόλησε και αυτόν».

Όπως περιέγραψε, ο δράστης «μπήκε με μία κοντόκαννη καραμπίνα επαναληπτική και ένα revolver, απ’ ότι μου είπαν. Τον είδα πολύ λίγο, είχα κλείσει την πόρτα γιατί φοβόμουν. Δεν έκανα τίποτα, ήμουν στο όροφο, κάτω από το γραφείο μου, περίμενα να ηρεμήσουν λίγο τα πράγματα και μετά μπήκαν μέσα οι αστυνομικοί και μας έβγαλαν έξω, δεν είδα κάτι άλλο».

Advertisement
MEGA

«Τον είδα λίγο πριν κλείσουμε την πόρτα που ανέβαινε την σκάλα προς τα πάνω πάνω. Βαστούσε ένα σακ βουαγιάζ, δεν μπήκε από την είσοδο, έχοντας παρατεταμένο το όπλο του. Το είχε προφανώς μέσα στο σακ βουαγιάζ», πρόσθεσε η αυτόπτης μάρτυρας.

«Ήταν αγαπητός στην οικογένεια Καρνέση»

Ως φιλότιμο και δοτικό περιέγραψε στο MEGA τον 76χρονο δράστη του μακελειού ο Νίκος Τσαλιαγκός, πρόεδρος της κοινότητας Μαρμαρίου.

«Τον γνώριζα εδώ και 35 χρόνια, όταν ήρθε στους Πεταλιούς με την οικογένεια Καρνέση. Ήταν καλός, φιλότιμος, ότι και να του ζήταγες δεν σου έλεγε όχι. Ήταν ομιλητικός και δοτικός. Η οικογένεια Καρνέση τον αγαπούσε πολύ» τόνισε αρχικά και πρόσθεσε:

«Ήταν ο επιστάτης στο νησί, όπου είχαν τη βίλα. Κάνανε μαζί μπάνιο, το μεσημέρι έτρωγαν μαζί. Ήταν στην οικογένεια. Ήταν πολύ αγαπητός. Ήταν ήρεμος, ήσυχος, φιλότιμος. Δεν υπήρχε κάτι που να μπορούσε να πούμε ότι θα έκανε έγκλημα».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

πηγή enikos.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκδήλωση του Δήμου Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

03/10/25 7:35 μμ

Εκδήλωση του Δήμου Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Χατζηβασιλείου από τη Βαρκελώνη για το μεταναστευτικό: Είναι ζήτημα ασφαλείας - Χρειάζεται ενιαίο ευρωπαϊκό μέτωπο

03/10/25 7:24 μμ

Χατζηβασιλείου από τη Βαρκελώνη για το μεταναστευτικό: Είναι ζήτημα ασφαλείας – Χρειάζεται ενιαίο ευρωπαϊκό μέτωπο

Σημαντική μεταρρύθμιση στην τουριστική εκπαίδευση με τη στήριξη του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

03/10/25 7:19 μμ

Σημαντική μεταρρύθμιση στην τουριστική εκπαίδευση με τη στήριξη του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Γιώργος Κώτσηρας: Οικοδομούμε ένα φορολογικό πλαίσιο δίκαιης ανάπτυξης προς όφελος του συνόλου των πολιτών

03/10/25 7:06 μμ

Γιώργος Κώτσηρας: Οικοδομούμε ένα φορολογικό πλαίσιο δίκαιης ανάπτυξης προς όφελος του συνόλου των πολιτών

Χατζηβασιλείου: Πού πήγαν οι πολιτικές δυνάμεις που έλεγαν ότι η Ελλάδα απέτυχε στη διαπραγμάτευση για το SAFE και τη συμμετοχή της Τουρκίας;

03/10/25 7:03 μμ

Χατζηβασιλείου: Πού πήγαν οι πολιτικές δυνάμεις που έλεγαν ότι η Ελλάδα απέτυχε στη διαπραγμάτευση για το SAFE και τη συμμετοχή της Τουρκίας;

Η ΔΕΗ συνεχίζει δυναμικά για δεύτερη χρονιά τη συνεργασία της με την Euroleague Basketball, ως Εθνικός Χορηγός Ενέργειας μέχρι το 2027, στηρίζοντας ενεργά τις κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις EuroLeague και BKT EuroCup στην Ελλάδα. Η φετινή αγωνιστική σεζόν αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς το Final Four της EuroLeague 2026 επιστρέφει στην Αθήνα μετά από 19 χρόνια, επιβεβαιώνοντας τον κομβικό ρόλο της χώρας στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Δυναμική προβολή και πρωτοβουλίες βιωσιμότητας Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η ΔΕΗ θα εμφανίζεται σε περίοπτη θέση στους αγώνες των ελληνικών ομάδων της Euroleague και του EuroCup, εντός γηπέδου αλλά και στις τηλεοπτικές μεταδόσεις. Επιπλέον, η συνεργασία αξιοποιεί το εκτεταμένο ψηφιακό οικοσύστημα της Euroleague Basketball, προσφέροντας στη ΔΕΗ μοναδικές ευκαιρίες προβολής και αλληλεπίδρασης μέσω πολλαπλών ψηφιακών πλατφορμών. Με την έναρξη της νέας σεζόν στις 30 Σεπτεμβρίου, η ΔΕΗ παρουσιάζει τη νέα της τηλεοπτική καμπάνια με το μήνυμα: «ΔΕΗ PowerUp The Game: Η χαρά του παιχνιδιού θέλει ενέργεια. Τη δική μας», αναδεικνύοντας τη δύναμη της ενέργειας να ενώνει φιλάθλους και ομάδες, αλλά και να απογειώνει την εμπειρία του μπάσκετ. Παράλληλα, η συνεργασία της ΔΕΗ με την Euroleague επικεντρώνεται σε πρωτοβουλίες βιωσιμότητας, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη ευθυγράμμιση με τον στρατηγικό σχεδιασμό του Ομίλου. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Όμιλος ΔΕΗ ενισχύει τη δέσμευσή του στο μπάσκετ, στηρίζοντας ενεργά το άθλημα σε όλες του τις μορφές, από τις κορυφαίες διοργανώσεις της Euroleague έως το 3x3 μπάσκετ, αναδεικνύοντας αξίες όπως η ομαδικότητα, το πάθος και το ευ αγωνίζεσθαι.

03/10/25 6:51 μμ

ΔΕΗ και Euroleague συνεχίζουν τη συνεργασία τους για 2η χρονιά

Στα ΑΕΙ η διευκρινιστική εγκύκλιος με τις λεπτομέρειες της διαδικασίας διαγραφής φοιτητών

03/10/25 7:00 μμ

Στα ΑΕΙ η διευκρινιστική εγκύκλιος με τις λεπτομέρειες της διαδικασίας διαγραφής φοιτητών

Βασίλης Μπισμπίκης: Πήγε με τσουρέκι στη γειτόνισσα που της χτύπησε τη μάντρα και της ζήτησε συγγνώμη

03/10/25 6:47 μμ

Βασίλης Μπισμπίκης: Πήγε με τσουρέκι στη γειτόνισσα που της χτύπησε τη μάντρα και της ζήτησε συγγνώμη

Είκοσι πέντε σταθμοί απολύμανσης λειτουργούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την αποτροπή εξάπλωσης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

03/10/25 6:56 μμ

Είκοσι πέντε σταθμοί απολύμανσης λειτουργούν στην ΠKM για την αποτροπή εξάπλωσης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

Ο Τζόκοβιτς επέστρεψε με νίκη μετά από απουσία ενός μήνα

03/10/25 6:53 μμ

Ο Τζόκοβιτς επέστρεψε με νίκη μετά από απουσία ενός μήνα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο κ. Μυλωνάκης οδηγείται στην Εξεταστική όχι από επιλογή, αλλά επειδή δεν έχει άλλη διέξοδο

03/10/25 6:39 μμ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μυλωνάκης οδηγείται στην Εξεταστική όχι από επιλογή, αλλά επειδή δεν έχει άλλη διέξοδο

Βρετανία: Η νέα αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας

03/10/25 6:38 μμ

Βρετανία: Η νέα αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας