«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προχωρά αποφασιστικά στην προστασία των παιδιών από κάθε μορφή κακοποίησης. Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση ... Περισσότερα

Μαρία Συρεγγέλα: Η κυβέρνηση προχωρά αποφασιστικά στην προστασία των παιδιών από κάθε μορφή κακοποίησης

Epilogestv

Epilogestv

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προχωρά αποφασιστικά στην προστασία των παιδιών από κάθε μορφή κακοποίησης. Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση που θεσπίσαμε έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα μηδενικής ανοχής στη σεξουαλική βία, ενώ, μέσω και συνεργασιών με φορείς, όπως είναι το πρόσφατο Μνημόνιο Συνεργασίας του ΕΛΙΖΑ με το υπουργείο Δικαιοσύνης ενισχύουμε δράσεις για την πρόληψη και προστασία των νέων» τόνισε η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτής Δυτικής Αθήνας Μαρία Συρεγγέλα κατά την επίσκεψή της στη Μονάδα Φροντίδας για την Ασφάλεια των Παιδιών της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ, που ιδρύθηκε στο ΠΓΝ Αττικόν, με πρωτοβουλία του σωματείου ΕΛΙΖΑ.

Advertisement
 

«Η Μονάδα αυτή του Αττικού Νοσοκομείου αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για τις οικογένειες της Δυτικής Αθήνας και όχι μόνο. Είμαστε εδώ ώστε η παιδική κακοποίηση να μη μένει μυστικό» προσέθεσε η κ. Συρεγγέλα.

Η επίσκεψη της κ. Συρεγγέλα έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Κακοποίησης, στις 19 Νοεμβρίου, και την συνόδευαν η γραμματέας Δικαιωμάτων του Παιδιού της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Καραγάννη και η διευθύντρια του Σωματείου ΕΛΙΖΑ Ξένια Παπασταύρου.
Την κ. Συρεγγέλα υποδέχτηκε ο διοικητής του ΠΓΝ Αττικόν Σπυρίδων Αποστολόπουλος ο οποίος την ενημέρωσε για τη συνολική εικόνα του Νοσοκομείου τονίζοντας πως καταφέρνουν να εξυπηρετούν τις ανάγκες ασθενών από όλη την Ελλάδα χάρη στο εξαιρετικό ιατρικό προσωπικό και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις από τη διευθύντρια της Μονάδας και καθηγήτρια Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, ενημερώθηκαν για τους στόχους και για τις ολιστικές υπηρεσίες υποστήριξης παιδιών και οικογένειας που προσφέρει η άρτια εκπαιδευμένη νοσοκομειακή ομάδα της Μονάδας.

Advertisement
ΔΕΗ

Το Σωματείο ΕΛΙΖΑ – Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2008, με μοναδικό σκοπό την προστασία των παιδιών από κάθε μορφή κακοποίησης. Οι δράσεις του εστιάζουν στην πρόληψη του φαινομένου και στην πρώιμη ανίχνευση παρέμβαση και έγκαιρη αντιμετώπιση περιστατικών με υποψία κακοποίησης. Από την ίδρυσή του έως σήμερα υλοποιεί δράσεις μέσα από τις οποίες έχουν επιμορφωθεί περισσότεροι από 25.000 επαγγελματίες που αλληλεπιδρούν με παιδιά, όπως αστυνομικοί, εισαγγελείς και δικαστικοί λειτουργοί, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, ιατροί, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές, εκπαιδευτικούς κλπ.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Ροτόντα της Θεσσαλονίκης: Ένα μνημείο που αφηγείται 17 αιώνες ιστορίας - Δείτε video

16/11/25 12:38 μμ

Η Ροτόντα της Θεσσαλονίκης: Ένα μνημείο που αφηγείται 17 αιώνες ιστορίας – Δείτε video

Ποιοι σταθμοί του Μετρό κλείνουν τη Δευτέρα από τις 2 το μεσημέρι

16/11/25 12:34 μμ

Ποιοι σταθμοί του Μετρό κλείνουν τη Δευτέρα από τις 2 το μεσημέρι

Εξερράγη το ηφαίστειο Σακουρατζίμα στην Ιαπωνία - Ακυρώθηκαν πτήσεις

16/11/25 12:33 μμ

Εξερράγη το ηφαίστειο Σακουρατζίμα στην Ιαπωνία – Ακυρώθηκαν πτήσεις

40η Philoxenia: Ο ελληνικός ιαματικός τουρισμός βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο καμπής

16/11/25 12:32 μμ

40η Philoxenia: Ο ελληνικός ιαματικός τουρισμός βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο καμπής

Αστικές αναπλάσεις και κατασκευές - Οι επαγγελματικοί ρόλοι που χτίζουν τις πόλεις του μέλλοντος

16/11/25 12:30 μμ

Αστικές αναπλάσεις και κατασκευές – Οι επαγγελματικοί ρόλοι που χτίζουν τις πόλεις του μέλλοντος

Το Βατικανό επιστρέφει 62 τεχνουργήματα των αυτοχθόνων του Καναδά

16/11/25 12:27 μμ

Το Βατικανό επιστρέφει 62 τεχνουργήματα των αυτοχθόνων του Καναδά

Μέλη εμβληματικών ροκ συγκροτημάτων ενώνονται σε supergroup για καλό σκοπό

16/11/25 12:17 μμ

Μέλη εμβληματικών ροκ συγκροτημάτων ενώνονται σε supergroup για καλό σκοπό

Το rebranding της Ζακύνθου μέσα από την παράδοση, τον πολιτισμό και τον οινικό πλούτο

16/11/25 12:15 μμ

Το rebranding της Ζακύνθου μέσα από την παράδοση, τον πολιτισμό και τον οινικό πλούτο

Η FIFA εντείνει την «μάχη» κατά της διαδικτυακής κακοποίησης

16/11/25 12:13 μμ

Η FIFA εντείνει την «μάχη» κατά της διαδικτυακής κακοποίησης

«SBIFF»: Κορυφαία τιμητική διάκριση στον Στέλαν Σκάρσγκαρντ

16/11/25 12:12 μμ

«SBIFF»: Κορυφαία τιμητική διάκριση στον Στέλαν Σκάρσγκαρντ

Η δύναμη της επιλογής: Οι άνθρωποι πίσω από τις υιοθεσίες - 48χρονος μονογονέας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Έχω βιώσει ένα θαύμα»

16/11/25 12:10 μμ

Η δύναμη της επιλογής: Οι άνθρωποι πίσω από τις υιοθεσίες – 48χρονος μονογονέας: «Έχω βιώσει ένα θαύμα»

Ιωάννης Κυμίσης, ο Έλληνας καθηγητής του Πανεπιστημίου Columbia που οραματίζεται ηλεκτρονικά συστήματα σε κάθε επιφάνεια

16/11/25 12:08 μμ

Ιωάννης Κυμίσης, ο Έλληνας καθηγητής του Πανεπιστημίου Columbia που οραματίζεται ηλεκτρονικά συστήματα σε κάθε επιφάνεια