Μια γυναίκα σεφ διεκδίκησε και να κέρδισε τελικά τον τίτλο του MasterChef

Επικρατώντας 38-36 του Διονύση στον μεγάλο τελικό, η Μαργαρίτα Νικολαΐδη είναι εκείνη που κέρδισε το τρόπαιο του MasterChef 5 και αναδείχτηκε παράλληλα η πρώτη γυναίκα με αυτόν τον τίτλο στην Ελλάδα.

Advertisement

Η Μυτιληνιά μαγείρισσα που λάτρεψε το τηλεοπτικό κοινό τα βίωσε όλα, όπως είπε και η ίδια, στο MasterChef 5. Γνώρισε πολύ καλούς φίλους, μαγείρεψε με και για πολύ ξεχωριστούς σεφ, βίωσε την πίκρα της αποχώρησης, πήρε στα χέρια της το Silver Award και τελικά σήκωσε και το τρόπαιο του φετινού διαγωνισμού.


Έπειτα από τέσσερις ημέρες δοκιμασιών στον τελικό του MasterChef 5, ο Διονύσης και η Μαργαρίτα μαγείρεψαν τα πιάτα ενός από τους κορυφαίους chef της Μεγάλης Βρετανίας, του Jason Atherton.

Βίντεο: Η δήλωση της Μαργαρίτας λίγο πριν τη νίκη


«Έχω πολύ άγχος, αλλά και εδώ που έχω φτάσει είμαι πολύ κερδισμένη και ας κερδίσει αυτός που έκανε την καλύτερη προσπάθεια γιατί και οι δύο πιστεύω ότι αξίζουμε εξίσου το ίδιο» δήλωνε πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ζωντανά από το στούντιο του MasterChef, η Μαργαρίτα.

Οι βαθμολογία των φιναλίστ στο MasterChef 5

Για τη δοκιμασία στην Χαλκιδική, η Μαργαρίτα έλαβε 8/10 και έτσι με την ίδια βαθμολογία από την ομαδική έφτασε τους 16. Αντίστοιχα ο Διονύσης, έχοντας 7/10 από την ομαδική, έλαβε άλλο ένα επτάρι από την προσπάθεια στη Χαλκιδική, φτάνοντας τους 14 βαθμούς.

Στην τρίτη βαθμολογία, αναφορικά με τη δοκιμασία από τον σουηδικής καταγωγής διάσημο σεφ Fredrik Berselius, η Μαργαρίτα έλαβε 7/10. Για την ίδια προσπάθεια, ο αντίπαλός της στο MasterChef 5 έλαβε 8/10. Έτσι, μετά και αυτή την ανακοίνωση, η Μυτιληνιά σεφ προηγούνταν με ένα βαθμό (23-22).

Advertisement
MEGA

Λίγο πριν το τελικό αποτέλεσμα, ο Πάνος Ιωαννίδης ανακοίνωσε τη βαθμολογία για το μενού των δύο φιναλίστ στο MasterChef 5. Η Μαργαρίτα απέσπασε 7/10 όπως και ο Διονύσης. Έτσι, η Μαργαρίτα διατήρησε το προβάδισμα με έναν βαθμό στο σύνολο των δοκιμασιών του τελικού με 30 έναντι 29 για τον Διονύση.

Στην τελευταία βαθμολογία κρίθηκε και το τρόπαιο του MasterChef 5. Ο Σωτήρης Κοντιζάς άνοιξε τον τελευταίο φάκελο του τελικού και ανακοίνωσε πως η Μαργαρίτα έλαβε 8/10 από τον Βρετανό σεφ και έφτασε έτσι σε σύνολο τους 38 βαθμούς. Με 7/10 ο Διονύσης βρέθηκε δύο βαθμούς πίσω, συγκεντρώνοντας συνολικά 36 βαθμούς.

Η μεγάλη έκπληξη για τη Μαργαρίτα στο MasterChef 5


Η Μαργαρίτα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σκάλα Καλλονής, μαζί με την αδερφή της. Η μητέρας της, κυρία Σοφία, με την οποία έχει μια πολύ τρυφερή σχέση, ζει τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα της τη Ρωσία.


Η παραγωγή της εκπομπής μάλιστα επεφύλασσε μια πολύ μεγάλη έκπληξη για τη νικήτρια του MasterChef 5, αφού έφερε στο πλατό για τις δύο τελευταίες δοκιμασίες του τελικού τη μητέρα της. Η φιναλίστ του διαγωνισμού με δάκρια στα μάτια αγκάλιασε τη μητέρα της, την οποία είχε να συναντήσει από κοντά τρία χρόνια και τρεις μήνες.

Ο σύντροφος της νικήτριας του MasterChef 5


Στο πλευρό της, η Μαργαρίτα είχε όλο αυτό το διάστημα και τον σύντροφό της, Χρήστο, που επίσης βρέθηκε στον τελικό του MasterChef 5 για να της δίνει δύναμη.

«Χρήστο, βρήκαμε τα λεφτά για τον γάμο. Μετά μη μου λες ότι δεν έχουμε λεφτά για παντρειές και τέτοια. Ράψου, βρες κοστούμι, κούρδισε το μπουζούκι σου και πάμε. Εγώ θα σε πάρω όταν βγούμε από εδώ και ας μη με θες» έλεγε η νικήτρια του διαγωνισμού στον σύντροφό της, λίγα λεπτά αφότου ανακηρύχτηκε νικήτρια του Silver Award, του εσωτερικού διαγωνισμού του MasterChef 5.

πηγή iefimerida.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

05/08/25 8:55 πμ

Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 06 Αυγούστου

05/08/25 8:51 πμ

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 6 Αυγούστου

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

05/08/25 8:46 πμ

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

05/08/25 8:37 πμ

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

05/08/25 8:33 πμ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα της Χαλκίδας

05/08/25 8:25 πμ

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα Χαλκίδας

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

05/08/25 8:25 πμ

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

05/08/25 8:12 πμ

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα “κόκκινα” τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

05/08/25 9:49 πμ

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα κόκκινα τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

05/08/25 7:57 πμ

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

04/08/25 10:54 μμ

Τα Κάτω Πορόια Σερρών μετατρέπονται σε ντεκόρ κινηματογραφικής ταινίας

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι επενδύσεις στην άμυνα και την ασφάλεια έχουν καταστεί ευρωπαϊκή προτεραιότητα

04/08/25 10:39 μμ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην εταιρεία δορυφόρων ICEYE- Τα σχεδιά της για την Ελλάδα