Ένα από πιο γνωστά χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα στη βόρεια Ελλάδα, που λειτουργεί από το 2004 και κάθε χρόνο συγκέντρωνε εκατοντάδες επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες, η ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Ένα από πιο γνωστά χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα στη βόρεια Ελλάδα, που λειτουργεί από το 2004 και κάθε χρόνο συγκέντρωνε εκατοντάδες επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες, η Ονειρούπολη της Δράμας, φέτος δεν θα λειτουργήσει λόγω των έκτακτων συνθηκών που επέβαλε η πανδημία του κορονοϊού.
 
Σε πείσμα πάντως των δύσκολων καιρών, η πόλη της Δράμας, όπως ανακοίνωσε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αναστασία Τόλιου, θα γιορτάσει τα φετινά Χριστούγεννα εξίσου φωτεινά και όμορφα, με στόχο την τόνωση της ψυχολογίας της πολιτών και όσων την επισκεφθούν αλλά και την ενίσχυση του εμπορικού κόσμου και της αγοραστικής κίνησης.

Η ματαίωση της Ονειρούπολης αποτελεί μεγάλο οικονομικό πλήγμα για την τοπική κοινωνία και κυρίως για την αγορά της ακριτικής Δράμας.

Ο δήμος δαπανούσε περισσότερα από 300.000 ευρώ κάθε χρόνο (σ.σ. αποτελεί τη δράση με τον υψηλότερο προϋπολογισμό ετησίως) προκειμένου να στήσει, να οργανώσει και να λειτουργήσει το θεματικό αυτό πάρκο, στην «καρδιά» της πόλης, που κάθε χρόνο γινόταν πόλος έλξης Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.
Ωστόσο, τόσο η αντιδήμαρχος Πολιτισμού όσο και ο εκπρόσωπος του εμπορικού συλλόγου Δράμας Γιώργος Μαρούσης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν μαζί με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιάννη Εφραιμίδη και τον εκπρόσωπο του συλλόγου αρχιτεκτόνων Δράμας Γιάννη Ματσίνη, τόνισαν ότι προτεραιότητα αυτή την περίοδο έχει η ασφάλεια των πολιτών και κατ’ επέκταση η προσαρμογή στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται.
Στόχος των διοργανωτών είναι να λειτουργήσει η Ονειρούπολη τα Χριστούγεννα του 2021,εντελώς ανανεωμένη, ακόμα μεγαλύτερη, καλύτερη, με περισσότερες δράσεις και εκπλήξεις και προς αυτό το σκοπό ξεκίνησαν ήδη οι σχεδιασμοί.

Όπως εξήγησε πάντως η κ. Τόλιου, «ακόμα και φέτος η μαγεία της Ονειρούπολης είναι τόσο μεγάλη που η λάμψη της θα φωτίσει τον ουρανό και θα αγκαλιάσει κάθε μικρό και μεγάλο παιδί την περίοδο των Χριστουγέννων».

Ο σχεδιασμός προβλέπει την υλοποίηση ενός project στην πλατεία και στους δρόμους του εμπορικού κόσμου και στο πλαίσιο αυτό -όπως είπε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού- «βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή με εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου της πόλης, ανταλλάσουμε απόψεις, τους ακούμε και μέλημά μας είναι να υιοθετηθούν ενέργειες που θα τονώσουν την τοπική οικονομία. Το σενάριο στο οποίο θα προχωρήσουμε είναι εκείνο της μερικής ανάπτυξης στο χώρο της πλατείας και των δρόμων του εμπορικού κόσμου».
ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

11/01/26 10:40 μμ

Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

11/01/26 10:50 μμ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

11/01/26 10:49 μμ

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

Κρέπες (σαν κανελόνια) με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

11/01/26 10:48 μμ

Κρέπες στον φούρνο με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα - Μονόδρομος για την πολιτική αλλαγή είναι η νίκη του ΠΑΣΟΚ

11/01/26 10:11 μμ

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

11/01/26 10:00 μμ

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της

11/01/26 10:10 μμ

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της

Ο Παναθηναϊκός πήρε το θρίλερ με Πανιώνιο και παρέμεινε πρώτος και αήττητος

11/01/26 10:05 μμ

Volley League γυναικών: Ο Παναθηναϊκός πήρε το θρίλερ με Πανιώνιο και παρέμεινε πρώτος και αήττητος

Ιράν - Ομάδα ακτιβιστών υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις

11/01/26 10:03 μμ

Ιράν – Ομάδα ακτιβιστών υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Νέας Ζίχνης λόγω χιονόπτωσης και επικείμενου παγετού

11/01/26 9:42 μμ

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Νέας Ζίχνης λόγω χιονόπτωσης και επικείμενου παγετού

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αμφίπολης λόγω παγετού

11/01/26 9:03 μμ

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αμφίπολης λόγω παγετού

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ηράκλειας

11/01/26 8:52 μμ

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ηράκλειας