ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ με θέμα «Εμβολιασμός Ενηλίκων για Υγιή και Ενεργό Γήρανση»,

πραγματοποιήθηκε στο Κτήριο της Κ.Ε.ΔΗ.Σ του Δήμου την 6η Νοεμβρίου 2019.

 

Το «παρών», έδωσαν ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών, Κος Άγγελος Βάκαλος, ο Νομίατρος Π.Ε. Σερρών, Κος Αναστάσιος Αναστασιάδης και πλήθος κόσμου.

 

Στην ενημερωτική εκδήλωση, παρουσιάστηκαν τα οφέλη του εμβολιασμού ενηλίκων και ιδιαίτερα έναντι της εποχικής γρίπης, ειδικά τώρα που προχωράμε στο χειμώνα, του πνευμονιόκοκκου και του έρπητα ζωστήρα, τα οποία παρέχουν προστασία από λοιμώδη νοσήματα που μπορούν είτε να εξελιχθούν σε απειλητικά για τη ζωή είτε να επιδράσουν αρνητικά στην ποιότητα ζωής.

Η κα Σωτηρία Πάνου, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Υγείας & Πολιτισμού δήλωσε σχετικά: «Οι πόλεις αποτελούν συντελεστές για την προαγωγή της υγείας και μέσω του Δικτύου Υγιών Πόλεων ξεκινάμε την εκστρατεία της υγειονομικής ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης με θέμα τα οφέλη του εμβολιασμού έναντι της γρίπης, του πνευμονιόκοκκου και του έρπητα ζωστήρα. Η υγεία δεν νοείται μόνο ως έλλειψη ασθένειας, αλλά είναι μια κατάσταση πλήρους σωματικής, κοινωνικής, ψυχικής και πνευματικής ευεξίας, η οποία επηρεάζεται και από το περιβάλλον της πόλης, είτε αυτό είναι οικιστικό, είτε αστικό, είτε περιβαλλοντικό, είτε πολιτιστικό. Αυτούς τους παράγοντες μπορούν να τους διαμορφώσουν οι πόλεις και γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό οι τοπικές αρχές σε συνεργασία με το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Δήμου Σερρών, με το Δίκτυο Υγιών Πόλεων και με τον Ιατρικό Σύλλογο του Ν. Σερρών, να οικοδομήσουμε από κοινού μια δημόσια πολιτική σε όλα τα θέματα υγείας».


 

 

Views: 8