Ο απερχόμενος Διοικητής, Ταξίαρχος Γεώργιος Λιάμπας, παρέδωσε τη σκυτάλη της Διοίκησης στον νέο Διοικητή, Ταξίαρχο Φίλιππο Γιαλαμά.

Με κάθε επισημότητα η παράδοση – παραλαβή στη 10ης Μ/Κ Ταξιαρχία Σερρών - Ο Φίλιππος Γιαλαμάς ο νέος διοικητής - video

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 22 Ιανουαρίου 2026, στο Στρατόπεδο «ΙΛΑΡΧΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΛΕΙΣΑΡΗ», η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της 10ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Σερρών.

Ο απερχόμενος Διοικητής, Ταξίαρχος Γεώργιος Λιάμπας, παρέδωσε τη σκυτάλη της Διοίκησης στον νέο Διοικητή, Ταξίαρχο Φίλιππο Γιαλαμά.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους βουλευτές και εκπρόσωποί τους, δήμαρχοι της Π.Ε Σερρών, καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στον αποχαιρετιστήριο λόγο του, ο απερχόμενος Διοικητής, Ταξίαρχος Γεώργιος Λιάμπας, αναφέρθηκε στο έργο που επιτελέστηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του, ευχαριστώντας το προσωπικό της Ταξιαρχίας για την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό του. Με συγκίνηση μίλησε για τη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τα Σώματα Ασφαλείας, ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο μέλλον της Ταξιαρχίας.

Ο νέος Διοικητής, Ταξίαρχος Φίλιππος Γιαλαμάς, στην εναρκτήρια ομιλία του τόνισε την τιμή και την ευθύνη της ανάληψης της Διοίκησης. Υπογράμμισε τη σημασία της συνεχούς ετοιμότητας και της συνοχής του προσωπικού, ενώ δεσμεύτηκε να συνεχίσει το έργο της Ταξιαρχίας με αίσθημα καθήκοντος και προσήλωσης στην αποστολή.

Με κάθε επισημότητα η παράδοση – παραλαβή στη 10ης Μ/Κ Ταξιαρχία Σερρών - Ο Φίλιππος Γιαλαμάς ο νέος διοικητής - video
Φίλιππος Γιαλαμάς

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, καθώς και η Δήμαρχος Σερρών, Βαρβάρα Μητλιάγκα, μίλησαν με θερμά λόγια για τον απερχόμενο Διοικητή Ταξίαρχο κ. Γεώργιο Λιάμπα και συνεχάρησαν τον νέο  κ. Φίλιππο Γιαλαμά  για την ανάληψη των καθηκόντων του. Στις δηλώσεις τους εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στις ικανότητές του και ευχήθηκαν καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει. Παράλληλα, υπογράμμισαν τη διαχρονικά άριστη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την 10η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία και εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι αυτή θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί υπό τη νέα Διοίκηση.

Advertisement
Family Kitchen

Ποιος είναι ο Ταξίαρχος Φίλιππος Γιαλαμάς

Συνταγματάρχης Φίλιππος Γιαλαμάς γεννήθηκε το 1972 στο Βόλο. Εισήλθε στην Σχολή Ευελπίδων το 1991 και αποφοίτησε το 1995 ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού. Στη στρατιωτική του σταδιοδρομία έχει υπηρετήσει με επιτυχία, σε διάφορες Μονάδες επιπέδου Τάγματος και Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού, ως Διευθυντής Επιτελικού Γραφείου σε Ταξιαρχία, στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου και Επιτελής στο Δ΄ΣΣ, καθώς επίσης και ως Εκπαιδευτής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ). Υπηρέτησε επίσης, ως επιτελής Εθνικής Ασφάλειας του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ/Ε3).

Ανέλαβε τα καθήκοντά του ως Τμηματάρχης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Στρατηγικών Μελετών (ΠΕΑ-ΣΜ) της ΓΔΠΕΑΔΣ τον Απρίλιο του 2021, ενώ ανέλαβε τα καθήκοντά του ως Διευθυντής Πολιτικής Εθνικής Άμυνας, τον Απρίλιο του 2022. Αποφοίτησε επιτυχώς από όλα τα προβλεπόμενα Σχολεία και Σχολές του Όπλου του και επιπλέον, από την Σχολή Διοίκησης και Επιτελών (ΣΔΙΕΠ), την Σχολή Πολιτικής Σχεδίασης και Έκτατης Ανάγκης (ΠΣΕΑ), την Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ), την Σχολή Εθνικής Ασφάλειας (ΣΕΑ) και την Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ), ως Ανώτερος Αξιωματικός.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Πολιτική Εθνικής Ασφάλειας και μεταπτυχιακού τίτλου (MA) από το Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών (Στρατηγικές Σπουδές Ασφαλείας) του Παντείου Πανεπιστήμιου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Έχει τιμηθεί με όλα τα προβλεπόμενα στρατιωτικά μετάλλια και παράσημα του βαθμού του, καθώς επίσης του έχει απονεμηθεί από τον κ. Α/ΓΕΣ, εύφημη μνεία για την επιδόσή του από τη φοίτησή του στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας (2020). Ομιλεί την αγγλική γλώσσα. Ο Συνταγματάρχης Φίλιππος Γιαλαμάς είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ιστορική ελληνόφωνη εφημερίδα της Αυστραλίας «Ελληνικός Κήρυκας» συμπληρώνει 100 χρόνια

10/03/26 8:55 μμ

Η ιστορική ελληνόφωνη εφημερίδα της Αυστραλίας «Ελληνικός Κήρυκας» συμπληρώνει 100 χρόνια

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο μεταξύ των πρώτων βραβευθέντων του Ευρωπαϊκού Τάγματος Αξίας

10/03/26 8:54 μμ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μεταξύ των πρώτων βραβευθέντων του Ευρωπαϊκού Τάγματος Αξίας

Βρετανία: Οι βουλευτές απέρριψαν την απαγόρευση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τα παιδιά κάτω των 16

10/03/26 8:52 μμ

ΟΗΕ: Οι απελάσεις και μεταφορές παιδιών ουκρανικής καταγωγής από τη Ρωσία ισοδυναμούν με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Η ΔΥΠΑ σημείο αναφοράς στο ευρωπαϊκό δίκτυο απασχόλησης

10/03/26 8:50 μμ

Η ΔΥΠΑ σημείο αναφοράς στο ευρωπαϊκό δίκτυο απασχόλησης

Ο Γ. Βρούτσης παρέδωσε στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας τον «Χάρτη του ελληνικού αθλητισμού», μέσω του e-Kouros

10/03/26 8:48 μμ

Ο Γ. Βρούτσης παρέδωσε στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας τον «Χάρτη του ελληνικού αθλητισμού», μέσω του e-Kouros

Χωρίς παιδοψυχίατρο παραμένει η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών - video

10/03/26 8:45 μμ

Χωρίς παιδοψυχίατρο παραμένει η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών – video

Σέρρες: Ψώνια από τη λαϊκή αγορά επιλέγουν οι καταναλωτές

10/03/26 8:38 μμ

Σέρρες: Ψώνια από τη λαϊκή αγορά επιλέγουν οι καταναλωτές

Επαναλειτουργεί η πίστα καρτ του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών - video

10/03/26 8:23 μμ

Επαναλειτουργεί η πίστα καρτ του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών – video

Δήμος Σιντικής: Ξεκίνησε η δίκη για την "υπόθεση Λιανάκη" - Στο εδώλιο πρώην δήμαρχοι και νομικοί σύμβουλοι

10/03/26 8:02 μμ

Δήμος Σιντικής: Ξεκίνησε η δίκη για την “υπόθεση Λιανάκη” – Στο εδώλιο πρώην δήμαρχοι και νομικοί σύμβουλοι

Παραδόθηκε από τη ΜΕΓΑ ΑΕ το υπερσύγχρονο ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ Σερρών - Θερμές ευχαριστίες από τις αρχές - video

10/03/26 7:42 μμ

Παραδόθηκε από τη ΜΕΓΑ ΑΕ το υπερσύγχρονο ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ Σερρών – Θερμές ευχαριστίες από τις αρχές – video

Θάνατος καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη - Έρευνα διέταξε ο Εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης

10/03/26 7:13 μμ

Θάνατος καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη – Έρευνα διέταξε ο Εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης

Κ. Πιερρακάκης για Ένωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων: "Τεράστιο το κόστος της καθυστέρησης - Δεν έχουμε τον χρόνο"

10/03/26 6:49 μμ

Κ. Πιερρακάκης για την Ένωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων: “Τεράστιο το κόστος της καθυστέρησης – Δεν έχουμε τον χρόνο”