Με λαμπρότητα τιμήθηκε ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών (video)Με την δέουσα λαμπρότητα και την θρησκευτική κατάνυξη τιμήθηκε και φέτος ο Άγιος Λουκάς,ο Ιατρός, στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης

 

Μάλιστα η ακολουθία τελέσθηκε έξω από τον Ναό προς αποφυγή συνωστισμού και προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στο εκκλησίασμα να συμμετάσχει στη Λειτουργία.

Στις λατρευτικές ακολουθίες, που τελέσθηκαν κατά το διήμερο 10 και 11 Ιουνίου, στον καταπράσινο αύλειο χώρο του Παρεκκλησίου προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στο εκκλησίασμα να τιμήσει τον σύγχρονο Άγιο της Ορθοδοξίας και να μετέχει προσευχητικώς, προέστη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της Εκκλησίας των Σερρών και της Νιγρίτης κ. Θεολόγος, πλαισιούμενος από ιερείς και ιεροδιακόνους.

Ο Σεβασμιώτατος σήμερα, κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας, με αφορμή τη μεγάλη εορτή του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας, Λουκά του Ιατρού, κατέθεσε τις σκέψεις του προς τους ευσεβείς πιστούς ως μία αφορμή για έναν γόνιμο πνευματικό προβληματισμό που πρέπει να οδηγεί όμως, όπως τόνισε, και σε σωτήριες αποφάσεις ζωής.

 


Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *