Με μεγάλη επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Σερρών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 7 Απριλίου, στο φουαγιέ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, η εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Σερρών.

 

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική δράση, και μάλιστα σε μια περίοδο που, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, τα αποθέματα αίματος της χώρας μας έχουν ελαττωθεί σημαντικά.

Η προσέλευση των Σερραίων, ήταν πολύ μεγάλη, καθώς συνολικά 79 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα κι έσπευσαν από νωρίς το πρωί να δώσουν αίμα, ώστε να βοηθήσουν όσο μπορούν τους συνανθρώπους μας.


Μάλιστα, η συμμετοχή του κόσμου ήταν τόσο εντυπωσιακή, ώστε η αιμοδοσία, που ξεκίνησε στις 09:00 και αναμενόταν αρχικά να ολοκληρωθεί μέχρι τις 13:00, παρατάθηκε τελικά για μια ώρα, ώστε να καταστεί δυνατόν να εξυπηρετηθούν όσοι έδωσαν το «παρών».

 

αιμοδοσια δημος σερρων1 1

 

Η αιμοδοσία, αποτέλεσε συνδιοργάνωση του Δήμου Σερρών και του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, ενώ συμμετείχαν ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Σερρών και η ομάδα «Εθελοντική Ασπίδα Σερραίων».

Ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών και Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Σερρών, Βασίλης Κατιρτζόγλου, και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Σερρών, Μιλτιάδης Τασούλης, ήταν μερικοί μόνο απ’ τους εθελοντές συνδημότες μας, που πρόσφεραν αίμα.

 

αιμοδοσια δημος σερρων3

Babis



 

Αναφορικά με τη σημερινή δράση, ο κ. Χρυσάφης δήλωσε τα εξής: «Σήμερα, είναι ημέρα προσφοράς σ’ όλους αυτούς τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη τη ζωή. Η αιμοδοσία, είναι ζωή!

Ο Δήμος Σερρών, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, διοργανώνει σήμερα την Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Δεκάδες συνδημότες μας, δίνουν το αίμα τους, δίνουν ζωή στους συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη. Πρέπει να πούμε ότι, με την κατάσταση των τελευταίων ημερών, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται ή είναι επιφυλακτικοί στο να πάνε στο Νοσοκομείο. Άρα, οι αιμοδοσίες σ’ αυτούς τους χώρους διευκολύνουν την κατάσταση.

 

αιμοδοσια δημος σερρων

 

Εμείς, πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, στελέχη και υπάλληλοι του Δήμου, αλλά και πολλοί απλοί δημότες, συμμετέχουμε σ’ αυτήν την ημέρα.

Σε συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα του Νοσοκομείου Σερρών, σκεφτόμαστε να καθιερώσουμε μια ημέρα αιμοδοσίας για κάθε μήνα σ’ αυτόν το χώρο, διότι ενδείκνυται για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Έτσι, θα δημιουργήσουμε μια τράπεζα αίματος του Δήμου, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και, φυσικά, να περάσει και στον κάθε δημότη η κουλτούρα της αιμοδοσίας».

αιμοδοσια δημος σερρων2

ΕλλάδαΤοπική ΑυτοδιοίκησηΜε μεγάλη επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Σερρών

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Χημική ουσία στα πλαστικά συνδέεται με εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους από καρδιοπάθεια

Τα ευρήματα νέας, παγκόσμιας ανάλυσης. Τι ποσοστό της καρδιαγγειακής...

Ποιες είναι οι υποχρεώσεις των δήμων απέναντι στα αδέσποτα

"Δεν έχουμε λεφτά" και άλλες ασύλληπτες δικαιολογίες που χρησιμοποιούν...

Ο εμβολιασμός παιδιών έχει αποσοβήσει σε ετήσια βάση 289.000 κρούσματα, 266 θανάτους και την απώλεια 7.470 ετών ζωής

Στην ανεκτίμητη αξία των εμβολίων αναφέρεται ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών...

Ποια συμπτώματα προειδοποιούν ότι χρειαζόμαστε ένα check up;

Όλοι γνωρίζουμε ότι η υγεία μας είναι πολύτιμη. Πόσο...

Τελευταία Νέα