Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
6.5 C
Serres

Με τιμές αρχηγού κράτους η ταφή του Κάρολου Παπούλια σήμερα στα Ιωάννινα

Η ταφή του Κάρολου Παπούλια θα γίνει σήμερα Πέμπτη στο νησί της λίμνης των Ιωαννίνων, τόπο καταγωγής του εκλιπόντος.

Η εξόδιος ακολουθία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας τελέστηκε χθες στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, στο Παγκράτι.

Στην εξόδιο ακολουθία στην οποία χοροστάτησαν οι μητροπολίτες Ιωαννίνων Μάξιμος και Ναυπάκτου Ιερόθεος, παρέστη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που άφησε ένα μπουκέτο λευκά λουλούδια στη σορό του εκλιπόντος, του οποίου η κηδεία έγινε με δημόσια δαπάνη. Την σύζυγο, τις κόρες και τις εγγονές του Κάρολου Παπούλια συλλυπήθηκε η κ. Σακελλαροπούλου, ενώ τον αποχαιρέτησε σχεδόν όλη η πολιτική ηγεσία της χώρας.

Επίσης, παραβρέθηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Ακόμη, τον Κάρολο Παπούλια τίμησαν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, καθώς και ο στενός του φίλος, πρώην Πρόεδρος της Σερβίας, Μίλαν Μιλουτίνοβιτς. Παρούσα ήταν και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η άφιξη της σορού του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, στο ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, έγινε υπό τους ήχους πένθιμου εμβατηρίου από την μπάντα της Προεδρικής Φρουράς, ενώ άγημα ευζώνων απέδιδε τιμές. Την σορό του Κάρολου Παπούλια προσκύνησαν ο διάδοχός του στη Προεδρία της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Babis



Στο τελευταίο ταξίδι τον τίμησαν οι επί χρόνια στενοί του συνεργάτες στο υπουργείο Εξωτερικών και στη Προεδρία της Δημοκρατίας. Πέραν της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, επικήδειο εκφώνησε εκ μέρους των συνεργατών του, ο νομικός σύμβουλος σε όλη τη διάρκεια της θητείας του Κάρολου Παπούλια στη Προεδρία της Δημοκρατίας Κώστας Μηχιώτης, ο οποίος εξέφρασε την βαριά θλίψη για τον θάνατό του και επεσήμανε ότι η πρώτη του θητεία εκθειάστηκε απ’ όλα τα πολιτικά κόμματα. Επίσης, τόνισε ότι η δεύτερη, που συνέπεσε με τη έναρξη της οικονομικής κρίσης και τα μνημόνια, χαρακτηρίστηκε από τα επεισόδια στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης, στις 28 Οκτωβρίου του 2011, καθώς και από επικρίσεις πολιτικών δυνάμεων που ζητούσαν την παραίτησή του, για τα οποία ο Κάρολος Παπούλιας στενοχωρήθηκε πολύ, όμως αρνήθηκε οποιαδήποτε θεσμική εκτροπή.

Την εξόδιο ακολουθία του Κάρολου Παπούλια παρακολούθησαν μεταξύ άλλων οι Νίκος Δένδιας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Λίνα Μενδώνη, Κώστας Σκανδαλίδης, Μιχάλης Κατρίνης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Γιάννα Αγγελοπούλου, Γιάννης Μανιάτης, Μιλένα Αποστολάκη, Χρήστος Παπουτσής, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, παλιοί συναγωνιστές, φίλοι και γνωστοί του.

ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ /Αλέξανδρος Μπελτές

 
πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΠολιτικήΜε τιμές αρχηγού κράτους η ταφή του Κάρολου Παπούλια σήμερα στα Ιωάννινα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

ΥΦΥΠΕΞ Χατζηβασιλείου στο Συνέδριο του ΕΛΚ: Η στρατηγική αυτονομία της ΕΕ είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα

«Η στρατηγική αυτονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει καταστεί αδιαπραγμάτευτη...

Σ. Φάμελλος: «Η κυβέρνηση αφήνει τον πολίτη και τον επιχειρηματία να είναι θύμα της αισχροκέρδειας»

Συνάντηση με εκπροσώπους των συνεταιριστικών φορέων ΕΘ.Ε.Α.Σ. (Εθνική Ένωση...

Θέματα της ευρωπαϊκής άμυνας και της οικονομίας στο επίκεντρο συνάντησης Μητσοτάκη – Μερτς

Με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU και...

Π. Μαρινάκης: Το μοντέλο Τριαντόπουλου είναι οδηγός για την υπόθεση των Τεμπών

«Η ελληνική κυβέρνηση μέσω του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και...

Τελευταία Νέα