Με τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας συναντήθηκε ο Θεόδωρος Καράογλου

Κάλεσμα στους Γάλλους επιχειρηματίες να αξιοποιήσουν τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στη Βόρεια Ελλάδα απηύθυνε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου

 

στη συνάντηση που είχε σήμερα στο Διοικητήριο με τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας και Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης κ. Philippe Ray.

Οι δυο άνδρες επιβεβαίωσαν τους ακλόνητους δεσμούς φιλίας που “δένουν” την Ελλάδα με τη Γαλλία, με τον κ. Καράογλου να επισημαίνει στον Γάλλο διπλωμάτη πως η Ελλάδα μπαίνει πλέον σε μια δυναμική τροχιά ανάπτυξης και η Μακεδονία με τη Θράκη θα λειτουργήσουν ως πόλος καινοτομίας και εξωστρέφειας.

“Οι φίλοι και σύμμαχοι Γάλλοι ήταν, είναι και θα είναι πάντα ευπρόσδεκτοι” πρόσθεσε ο κ. Καράογλου, σημειώνοντας ότι το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) θα είναι πολύτιμος αρωγός και συμπαραστάτης κάθε επιχειρηματικής πρωτοβουλίας που θα δημιουργεί θέσεις εργασίας και θα διασφαλίζει την ευημερία στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Philippe Ray ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Εσωτερικών για την υποδοχή και του ευχήθηκε “καλή επιτυχία” στα νέα του καθήκοντα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η εδραίωση της ανάπτυξης στη Μακεδονία και τη Θράκη θα ωφελήσουν πολλαπλά την τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

“Παρακολουθούμε στενά την γαλλική επένδυση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, η πορεία της οποίας θα αποτελέσει οδηγό για ενδεχόμενες νέες γαλλικές επενδύσεις στη Βόρεια Ελλάδα” πρόσθεσε ο κ. Ray.

Επίσης, ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη έκανε ειδική αναφορά στις κοινές ευρωπαϊκές αξίες που υπηρετούν Ελλάδα και Γαλλία, όπως επίσης και στο ευρύ πεδίο συνεργασίας που υπάρχει στον τομέα του πολιτισμού.



Babis

 

Σε αυτόν έγινε ειδική αναφορά στην έκθεση “Ο Καραγκιόζης συναντά τον Γκινιόλ”, όπου από τις 15 Μαρτίου έως και τις 15 Μαΐου 2020 ο ήρωας του ελληνικού θεάτρου σκιών θα συναντήσει τη γαλλική μαριονέτα Γκινιόλ με πρωτοβουλία του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.

 

Επίσης εξέφρασε τη στήριξή του στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Μάιο και στην οποία η Γαλλία θα έχει ενεργή συμμετοχή.

 

 

ΠολιτικήΜε τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας συναντήθηκε ο Θεόδωρος Καράογλου

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Β.Κικίλιας: Συγκρατήσαμε τις τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια – Καμία αύξηση το καλοκαίρι

Στο γεγονός της συγκράτησης των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια...

Σ. Φάμελλος: Οι εργαζόμενοι και σήμερα διεκδικούν τα δικαιώματά τους στην εργασία

«Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μια ημέρα μνήμης και αγώνα....

Δ. Κουτσούμπας: Το πραγματικό δίλημμα της εποχής μας είναι σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα

«Αυτό το σάπιο σύστημα, αυτό το διεφθαρμένο κράτος των...

Τελευταία Νέα