Μόνο που τα κόλλυβα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφορούν στα «ευρώπουλα» της επιχείρησης, δηλαδή στα δικά μας χρήματα.   Επιστολή υποψηφίου δημάρχου Σερρών Αντώνη Γεωργούλα     Αναρωτιόμαστε αν θα υπήρχε ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Μόνο που τα κόλλυβα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφορούν στα «ευρώπουλα» της επιχείρησης, δηλαδή στα δικά μας χρήματα.

 

Επιστολή υποψηφίου δημάρχου Σερρών Αντώνη Γεωργούλα

 

 

Αναρωτιόμαστε αν θα υπήρχε έστω και ένας νοικοκύρης που θα λάμβανε απόφαση ανάλογη μ’ αυτήν που έλαβε αβασάνιστα το Δ.Σ. της επιχείρησης της ΔΕΥΑΣ (υπ΄ αριθμ. 166/14/07-05-2019), αν και εφόσον επρόκειτο για δική του προσωπική υπόθεση.

 

 

 

Και για να γίνουμε συγκεκριμένοι, με την παραπάνω απόφαση το Δ.Σ. της επιχείρησης αποφάσισε και ανάδειξε ανάδοχο του έργου της μελέτης και κατασκευής Διυλιστηρίου νερού (αξίας 5.900.000 ευρώ) με έκπτωση 13,16%, αφού προηγουμένως είχαν, για τυπικούς λόγους, αποκλειστεί οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό (οι οποίοι πρόσφεραν εκπτώσεις 26%, 28%, 35% και 45%).

 

Αυτό τη στιγμή που είχε το νόμιμο δικαίωμα να ματαιώσει το διαγωνισμό, λόγω της ιδιαίτερα μικρής έκπτωσης (με αποτέλεσμα να θίγονται σοβαρά και πραγματικά τα συμφέροντά της) και να τον προκηρύξει εκ νέου, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό τίμημα για το έργο με τη μεγαλύτερη έκπτωση.

Advertisement
Family Kitchen

 

Σκεφτείτε ότι επιπλέον έκπτωση π.χ. 10% σημαίνει εξοικονόμηση ποσού 590.000 ευρώ και επιπλέον έκπτωση 20% αντίστοιχα εξοικονόμηση 1.180.000 ευρώ.

Επειδή λοιπόν ως καλόπιστοι άνθρωποι που είμαστε στη «διάβαση πεζών» και επειδή η προστασία του δημοσίου συμφέροντος συνιστά μία από τις βασικές προτεραιότητες των προγραμματικών μας θέσεων και καθόσον από τα πρακτικά της απόφασης φαίνεται πως τα μέλη του Δ.Σ. δεν γνώριζαν πως είχαν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στην ματαίωση του διαγωνισμού (σύμφωνα με το άρθρο 317 παράγραφος 2 περίπτωση δ΄ του νόμου 4412/2016, ο διαγωνισμός ματαιώνεται όταν η προσφορά κρίνεται μη συμφέρουσα από οικονομικής άποψης) ζητούμε: την άμεση ακύρωση της υπ΄ αριθμ. 166/14/07-05-2019 απόφασης και τη ματαίωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού, ώστε να προστατευτούν με τον καλύτερο τρόπο τα οικονομικά συμφέροντα της επιχείρησης, δηλαδή τα συμφέροντα των Σερραίων δημοτών, που θα κληθούν, εντέλει, να πληρώσουν το κόστος.

 

Αγαπητοί κύριοι της ΔΕΥΑΣ μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα δεν νοείται. Δείξτε τον απαιτούμενο σεβασμό στον Σερραίο πολίτη, που σε χρόνια οικονομικής κρίσης καλείται να πληρώνει τις αβλεψίες σας και ακυρώστε την εσφαλμένη απόφαση που θίγει τα συμφέροντα της επιχείρησης, δηλαδή τα δικά μας συμφέροντα. Ματαιώστε και επαναλάβετε τον διαγωνισμό ώστε να επιτευχθεί η ανάπτυξη του ανταγωνισμού και η επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος με την εξοικονόμηση μεγάλου μέρους της προβλεπόμενης δαπάνης των 5.900.000 ευρώ. Για το καλό όλων μας.

Νοιώστε τα χρήματα του Σερραϊκού λαού σαν κάρβουνα αναμμένα στα χέρια σας.

 

 

Για τη «διάβαση πεζών»
Αντώνης Γεωργούλας
Υποψήφιος δήμαρχος

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέος εξοπλισμός πολιτικής προστασίας για τον δήμο Σερρών - 358.000 ευρώ από το ΥΠΕΣ - Video

16/09/25 10:37 μμ

Νέος εξοπλισμός πολιτικής προστασίας για τον δήμο Σερρών – 358.000 ευρώ από το ΥΠΕΣ – Video

Σάμος: Συλλαλητήριο για την υγεία – Ζήτησαν ενίσχυση των δημόσιων δομών

16/09/25 10:32 μμ

Σάμος: Συλλαλητήριο για την υγεία – Ζήτησαν ενίσχυση των δημόσιων δομών

Η γλώσσα στην εποχή της πανδημίας, των social media και των κοινωνικών κρίσεων

16/09/25 10:23 μμ

Η γλώσσα στην εποχή της πανδημίας, των social media και των κοινωνικών κρίσεων

Ηλικιωμένη παγίδευσε 26χρονη που ήθελε να την εξαπατήσει στην Πάτρα

16/09/25 10:13 μμ

Ηλικιωμένη παγίδευσε 26χρονη που ήθελε να την εξαπατήσει στην Πάτρα

Σέρρες: Παραμένει μπαλωμένο με χαλίκια τμήμα της οδού Αθανασίου Αργυρού - video

16/09/25 10:12 μμ

Σέρρες: Παραμένει μπαλωμένο με χαλίκια τμήμα της οδού Αθανασίου Αργυρού – video

ΓΓ ΟΗΕ: Είμαι αποφασισμένος για επανεκκίνηση των συνομιλιών στο Κυπριακό

16/09/25 10:04 μμ

ΓΓ ΟΗΕ: Είμαι αποφασισμένος για επανεκκίνηση των συνομιλιών στο Κυπριακό

SEREXPO 2025: Γυναίκες που ηγούνται - Ιστορίες επιτυχίας και ευκαιρίες για το μέλλον

16/09/25 9:59 μμ

SEREXPO 2025: Γυναίκες που ηγούνται – Ιστορίες επιτυχίας και ευκαιρίες για το μέλλον

Σωκράτης Φάμελλος: Δεν μπορεί να αρνείται η Πολιτεία και η Κυβέρνηση σε έναν γονιό να μάθει την αλήθεια για τον θάνατο του παιδιού του

16/09/25 10:01 μμ

Σωκράτης Φάμελλος: Δεν μπορεί να αρνείται η Πολιτεία και η Κυβέρνηση σε έναν γονιό να μάθει την αλήθεια για τον θάνατο του παιδιού του

Εκδηλώσεις μνήμης για την ομαδική εκτέλεση 21 κατοίκων του Λευκώνα Σερρών

16/09/25 9:44 μμ

Εκδηλώσεις μνήμης για την ομαδική εκτέλεση 21 κατοίκων του Λευκώνα Σερρών

Ελαιόλαδο: Δυσοίωνες προβλέψεις, έρχονται αυξήσεις στις τιμές

16/09/25 9:35 μμ

Ελαιόλαδο: Δυσοίωνες προβλέψεις, έρχονται αυξήσεις στις τιμές

Έκρηξη ηλεκτρονικού τσιγάρου στο στόμα ατμιστή - Οι κανόνες χρήσης σύμφωνα με τους ειδικούς

16/09/25 8:51 μμ

Έκρηξη ηλεκτρονικού τσιγάρου στο στόμα ατμιστή – Οι κανόνες χρήσης σύμφωνα με τους ειδικούς

Συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση αρκούδας στον ορειβάτη στη Δράμα – Η στιγμή της πτώσης του στον γκρεμό

16/09/25 8:42 μμ

Συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση αρκούδας στον ορειβάτη στη Δράμα – Η στιγμή της πτώσης του στον γκρεμό