Με υποτροφία σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ 7 μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Ακόμη επτά μαθητές του Γενικού Λυκείου και του Επαγγελματικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής προστέθηκαν στη μακρά λίστα επιτυχιών του προγράμματος “Study U.S.A.” και έγιναν δεκτοί με υποτροφία –στο ποσό που αιτήθηκαν- σε αμερικανικά πανεπιστήμια. Πρόκειται για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου: Μυρτώ Μπεληγιάννη, Σοφίλια Αποστολίδη, Κυριακή Σόφη, Έλενα Γκουζκούνη και Αχιλλέα Κατράνα και του Επαγγελματικού Λυκείου: Βιβή Κογκόλη και Μαλού Αλεξιάδου. Μέσω του προγράμματος «Study U.S.A.» που υλοποιεί η Σχολή, τα τελευταία 13 χρόνια, 102 μαθητές εξασφάλισαν υποτροφία για σπουδές στις Η.Π.Α.!

Οι επτά μαθητές εξέφρασαν τη χαρά και τον ενθουσιασμό τους για την ευκαιρία, δηλώνοντας ότι η εισαγωγή τους στα αμερικανικά πανεπιστήμια αποτελεί σημαντικό βήμα για την προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη. Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή συνεχίζει να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην προετοιμασία μαθητών για διεθνείς εκπαιδευτικές ευκαιρίες, υποστηρίζοντας την αριστεία και την καινοτομία. Η επιτυχία των μαθητών αποδεικνύει ότι η συστηματική προετοιμασία και η σωστή καθοδήγηση μπορούν να ανοίξουν τον δρόμο για σημαντικές ακαδημαϊκές ευκαιρίες, προσφέροντας στους νέους τη δυνατότητα να διαμορφώσουν το μέλλον τους σε διεθνές επίπεδο.

Advertisement

Με υποτροφία σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ, μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Η Μυρτώ Μπεληγιάννη από τη Θεσσαλονίκη, έγινε δεκτή στο Washington and Lee University, όπου θέλει να σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων κα Πληροφορική. Ήρθε στην ΑΓΣ στη β’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου και όταν έφτασε στο Λύκειο γράφτηκε στο Study U.S.A., διότι σκοπός της είναι να σπουδάσει σε αμερικανικό πανεπιστήμιο. Το Washington and Lee University ήταν η πρώτη επιλογή της. «Το πρόγραμμα Study USA ήταν απαιτητικό αλλά όχι δύσκολο», είπε.

Advertisement
Babis

Από την πλευρά της, η Σοφίλια Αποστολίδη από την Κομοτηνή έγινε δεκτή στο Davidson College, όπου θα σπουδάσει Πληροφορική και Μαθηματικά. «Είμαι ενθουσιασμένη από την επιτυχία. Δεν θα τα κατάφερνα χωρίς τη συνδρομή της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και ειδικότερα των στελεχών του προγράμματος Study U.S.A.», είπε.

Η Κυριακή Σόφη από τη Θεσσαλονίκη, έγινε δεκτή από το University of Richmond, όπου θέλει να σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οικονομικές Επιστήμες. Όπως είπε, επέλεξε την ΑΓΣ λόγω του προγράμματος Study U.S.A. καθώς στόχος της ήταν να σπουδάσει σε αμερικανικό πανεπιστήμιο.

Η Έλενα Γκουζκούνη από τη Θεσσαλονίκη, ήρθε στη Σχολή μόλις στη β’ τάξη του Λυκείου. «Επέλεξα την ΑΓΣ λόγω του Study U.S.A.. Έπρεπε να καλύψω τα κενά, καθώς οι υπόλοιποι συμμαθητές μου παρακολουθούσαν το πρόγραμμα από την Α’ τάξη. Τελικά, δεν αποδείχθηκε δύσκολο. Ήθελε δουλειά και πρόγραμμα», είπε η μαθήτρια που έγινε δεκτή στο Franklin and Marshall College, όπου θα σπουδάσει Πληροφορική και Οικονομικές Επιστήμες.

Η Βιβή Κογκόλη από το Μεσολόγγι, έγινε δεκτή στο Lawrence University, όπου θα σπουδάσει Διεθνή Επιχειρηματικότητα και Διεθνείς Σχέσεις. «Επέλεξα το Επαγγελματικό Λύκειο της Σχολής διότι η οικογένειά μου ήθελε να έχω τις καλύτερες ευκαιρίες. Εδώ έμαθα για το Study U.S.A. και ενθουσιάστηκα. Δεν θα μπορούσα να καταφέρω τόσα πολλά, χωρίς τη βοήθεια της Σχολής», προσέθεσε. Στο St.John’s University έγιναν δεκτοί η Μαλού Αλεξιάδου και ο Αχιλλέας Κατράνας, και οι δύο με καταγωγή από τη Βέροια. Η πρώτη θα σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες και Δίκαιο και ο δεύτερος Διοίκηση και Τεχνολογία Επιχειρήσεων. «Διαλέξαμε την ΑΓΣ, διότι και οι δύο θέλαμε να σπουδάσουμε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ήταν μία απόφαση που μας δικαίωσε. Το πρόγραμμα ήταν απαιτητικό και ουσιαστικό, αλλά κυρίως αποδοτικό. Τώρα περιμένουμε με αγωνία πότε θα αρχίσουμε τις σπουδές μας στις Η.Π.Α.», δήλωσαν.

Οι γνώσεις που παρείχαν το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ στους επτά μαθητές, τους έδωσαν τη δυνατότητα να διευρύνουν ακόμη περισσότερο τους ορίζοντές τους και να ατενίζουν με αισιοδοξία το ακαδημαϊκό μέλλον τους. Να σημειωθεί ότι οι υπόλοιποι μαθητές της Γ’ τάξης έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους είτε στη συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις, είτε στη συνέχιση των σπουδών τους στο Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, διεκδικώντας το δικαίωμά τους να κάνουν πράξη τα όνειρά τους.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μητσοτάκης

03/08/25 11:44 πμ

Κυρ. Μητσοτάκης : «Στην αγορά εργασίας πλέον, κάτι αλλάζει προς όφελος των πολλών»

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Στίβου: "Χρυσός" ο Κώστας Γεννίκης του ΟΦΚΑ στη σφαίρα - video

03/08/25 11:14 πμ

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Στίβου: “Χρυσός” ο Κώστας Γεννίκης στη σφαίρα – video

Καρδίτσα: Ελληνικά γουρουνοτσάρουχα ταξιδεύουν σε διάφορες χώρες του πλανήτη

03/08/25 10:15 πμ

Καρδίτσα: Ελληνικά γουρουνοτσάρουχα ταξιδεύουν σε διάφορες χώρες του πλανήτη

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 3 Αυγούστου

03/08/25 10:10 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 3 Αυγούστου

Σκοτώθηκε σε τροχαίο συνεργάτης του Κωνσταντίνου Αργυρού – Αναβλήθηκε η συναυλία

03/08/25 9:56 πμ

Σκοτώθηκε σε τροχαίο συνεργάτης του Κωνσταντίνου Αργυρού – Αναβλήθηκε για σήμερα η συναυλία

Θάσος: Το νησί που συνδυάζει ιστορία, φυσική ομορφιά και αυθεντικότητα

03/08/25 11:16 πμ

Θάσος: Το νησί που συνδυάζει ιστορία, φυσική ομορφιά και αυθεντικότητα

Παλαιό Φάληρο: “Το παιδί κακοποιήθηκε, η μάνα δεν πείθει” λέει ο Καλλιακμάνης – Σοβαρά ερωτήματα για τον ρόλο της

03/08/25 9:30 πμ

Παλαιό Φάληρο: “Το παιδί κακοποιήθηκε, η μάνα δεν πείθει” λέει ο Καλλιακμάνης – Σοβαρά ερωτήματα για τον ρόλο της

Αιώνιοι φοιτητές: Τελευταία ευκαιρία, ποιοι κινδυνεύουν με διαγραφή – Όλα όσα αλλάζουν

03/08/25 9:22 πμ

Αιώνιοι φοιτητές: Τελευταία ευκαιρία, ποιοι κινδυνεύουν με διαγραφή – Όλα όσα αλλάζουν

Ασπροβάλτα: Νεκρός 19χρονος που καρφώθηκε με μοτοσικλέτα πάνω σε ΙΧ

03/08/25 9:14 πμ

Ασπροβάλτα: Νεκρός 19χρονος που καρφώθηκε με μοτοσικλέτα πάνω σε ΙΧ

Αγωνία στην Παραλία Οφρυνίου: Συνεχίζονται οι έρευνες για την 59χρονη – Χάθηκε ενώ έκανε μπάνιο

03/08/25 9:06 πμ

Αγωνία στην Παραλία Οφρυνίου: Συνεχίζονται οι έρευνες για την 59χρονη – Χάθηκε ενώ έκανε μπάνιο

Υποδοχή της «χρυσής» πρωταθλήτριας του Διαγωνισμού της Microsoft στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

03/08/25 8:57 πμ

Υποδοχή της «χρυσής» πρωταθλήτριας του Διαγωνισμού της Microsoft στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Silver Alert για την 59χρονη που εξαφανίστηκε στην Παραλία Οφρυνίου

03/08/25 9:07 πμ

Silver Alert για την 59χρονη που εξαφανίστηκε στην Παραλία Οφρυνίου