Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
10.4 C
Serres

Μέχρι τη Νις της Σερβίας φτάνει πλέον το… λιμάνι Θεσσαλονίκης

Η ΟΛΘ Α.Ε. εγκαινίασε μια νέα τακτική υπηρεσία με τρένα μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεταξύ Θεσσαλονίκης και Νις, Σερβία. Το πρώτο block-train που μετέφερε εμπορευματοκιβώτια της CMA CGM S.A.,γαλλικής εταιρείας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων πρωτοπόρα στον τομέα της ναυτιλίας και της εφοδιαστικής αλυσίδας, αναχώρησε από τον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων της ΟΛΘ Α.Ε. το πρωί της Τετάρτης, 17 Αυγούστου και έφτασε στον τερματικό σταθμό Mbox στη Νις την ίδια ημέρα με χρόνο διέλευσης μόλις 16 ωρών.

Η υπηρεσία κατέστη δυνατή ως αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της ΟΛΘ Α.Ε. και των σιδηροδρομικών εταιρειών Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας- Σερβίας, ήτοι της Hellenic Train S.A., της MZ Transport A.D., της KombinovaniPrevoz D.O.O. αντίστοιχα και άλλων 9 ιδιωτικών και δημόσιων φορέων.

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε., Θάνος Λιάγκος, δήλωσε ότι «η ΟΛΘ Α.Ε. υλοποιεί με συνέπεια την αναπτυξιακή στρατηγική και το επενδυτικό της σχέδιο με έμφαση στην αναβάθμιση των υποδομών και του εξοπλισμού του Λιμένα, και παράλληλα στη βελτίωση της σιδηροδρομικής σύνδεσης του Λιμένα Θεσσαλονίκης με τις συνορεύουσες χώρες. Η ΟΛΘ Α.Ε. μετεξελίσσεται σε λιμάνι διεθνούς σημασίας, ικανό να δέχεται απευθείας προσεγγίσεις πλοίων κύριων γραμμών που συνδέουν τη Νοτιοανατολική, Κεντρική, Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια με τον υπόλοιπο κόσμο, προσφέροντας προστιθέμενη αξία και ευκαιρίες ανάπτυξης σε όλους τους εταίρους μας».

Babis



Από τον Σεπτέμβριο του 2022 τα τρένα θα αναχωρούν τόσο από τη Θεσσαλονίκη όσο και από τη Νις κάθε εβδομάδα, Τετάρτη και Σάββατο με άφιξη την ίδια ημέρα στον αντίστοιχο προορισμό τους. Η ΟΛΘ Α.Ε. είναι έτοιμη να αυξήσει τη συχνότητα των δρομολογίων εξυπηρετώντας τη ζήτηση των συνεργατών μας στη δυναμικά αναπτυσσόμενη Σερβία.

Πηγή: makthes.gr

ΕλλάδαΘεσσαλονίκηΜέχρι τη Νις της Σερβίας φτάνει πλέον το... λιμάνι Θεσσαλονίκης

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στο ΑΠΘ μετά την ανακατάληψη στο Στέκι Φυσικού – Δακρυγόνα και μολότοφ

Επεισόδια σημειώνονται έξω από το κτήριο της Σχολής Θετικών...

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε γνωστό ψητοπωλείο στην Πολίχνη – Επί ποδός η Πυροσβεστική

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα σε γνωστό ψητοπωλείο...

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 36χρονος που παρενόχλησε σεξουαλικά νεαρή μέσα σε αστικό λεωφορείο

Σε 12μηνη φυλάκιση, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε 36χρονος, που...

Τελευταία Νέα