9.3 C
Serres

Μεγάλη απειλή: Κλείνει σχολεία η υπογεννητικότητα

Date:

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής σε 16 χρόνια θα έχουν «εξαφανιστεί» 430.000 µαθητές και το 2050 ο πληθυσµός της χώρας θα έχει µειωθεί κατά 3 εκατοµµύρια

 

Σύμφωνα με την έκθεση της Βουλής, η Ελλάδα εξελίσσεται σε μια χώρα… γερόντων, καθώς τα επόμενα τριάντα χρόνια οι θάνατοι θα είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις. Η Ελλάδα δεν γνώρισε μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου την «έκρηξη» των γεννήσεων που σημάδεψε την πλειονότητα των ανεπτυγμένων χωρών του πλανήτη.

Η μεγάλη μείωση των γεννήσεων στα χρόνια της σκληρής κρίσης έχει ήδη αφήσει το αποτύπωμά της στο εκπαιδευτικό σύστημα, καθώς δεκάδες νηπιαγωγεία και δημοτικά κλείνουν κάθε χρόνο. Σύμφωνα με έρευνα του ΙΟΒΕ, μέχρι το 2035 θα έχουν «εξαφανιστεί» 430.000 μαθητές, το 1/3 όσων φοιτούν σήμερα!






Λόγω έλλειψης μαθητών αποφασίστηκε το κλείσιμο 14 νηπιαγωγείων και 9 δημοτικών σε 19 δήμους της Αττικής, από τη Βούλα και τον Μαραθώνα μέχρι τον Γέρακα και τα Μέγαρα.

Πηγή ethnos.gr

ΕλλάδαΜεγάλη απειλή: Κλείνει σχολεία η υπογεννητικότητα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Αύριο θα καταβληθούν έκτακτα και τακτικά επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ

Αύριο, Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, θα καταβληθούν τα έκτακτα επιδόματα,...

Ντε Γκρες το επίθετο που επέλεξε η τέως βασιλική οικογένεια – Παύλος και Νικόλαος κατέθεσαν αίτηση για ιθαγένεια

Τα παιδιά του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου κατέθεσαν σήμερα αίτηση...

Ηράκλειο: Σε σύγχυση ο 33χρονος που σκότωσε με το Ι.Χ. του την 36χρονη – Απαντήσεις ζητά η οικογένεια του θύματος

Τις προηγούμενες ημέρες ο δράστης είχε νοσηλευτεί με εισαγγελική...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα