27.7 C
Serres

Μεγαλομύστακας :Οι προτάσεις της Ένωσης Κεντρώων για τις μετεγγραφές των φοιτητών

Date:

Εστάλησαν από τον Τομεάρχη Παιδείας της Ένωσης Κεντρώων Βουλευτή Σερρών κ. Α. Μεγαλομύστακα στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου οι προτάσεις του κόμματος για το οξύ κοινωνικά ζήτημα των φοιτητικών μετεγγραφών.

 

Η συνοδευτική επιστολή του κ. Α. Μεγαλομύστακα είναι η ακόλουθη:

Αθήνα,  24/5/2018

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Σας αποστέλλω, με την ιδιότητα του Τομεάρχη Παιδείας της Ένωσης Κεντρώων, τις προτάσεις του κόμματός μας για το εξαιρετικά οξύ κοινωνικά, και ειδικά στο δύσκολο τοπίο που εδώ και χρόνια κινείται η χώρα, ζήτημα των φοιτητικών μετεγγραφών.

Κατά ευτυχή συγκυρία, σήμερα συμπληρώνονται δύο χρόνια από την ημέρα όπου στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και υπό την προεδρία σας κατατέθηκαν από εμένα –λίγους  μόλις μήνες μετά την, για πρώτη φορά, είσοδο της Ένωσης Κεντρώων στη Βουλή– οι προτάσεις του κόμματός μας για την παιδεία στο πλαίσιο του Εθνικού Διαλόγου.

Προτάσεις που προσκόμισε ένα μικρό τότε κοινοβουλευτικά κόμμα όμως λεπτομερείς, ολοκληρωμένες, κοινωνικά δίκαιες, ρεαλιστικές, εύκολα και με μικρό κόστος υλοποιήσιμες, συγκροτημένες και σταθμισμένες που διαμορφώθηκαν για όλο το φάσμα της εκπαίδευσης και καλόπιστα κατατέθηκαν προσδοκώντας στο βέλτιστο παιδαγωγικό όφελος των παιδιών. Προτάσεις που διαμορφώθηκαν με οδηγούς μας:

  • την καλή γνώση των εκπαιδευτικών θεμάτων,
  • την καινοτόμο σκέψη,
  • το υψηλό αίσθημα καθήκοντος,
  • την προσήλωση στη διακομματική συναίνεση,
  • τον προσανατολισμό στον μακρόπνοο στρατηγικό σχεδιασμό,
  • την αποφυγή αποσπασματικών μέτρων.

Εκτιμώ βάσιμα ότι οι προτάσεις της Ένωσης Κεντρώων έχουν έκτοτε επαναπροσδιορίσει  την εκπαιδευτική ατζέντα και λειτούργησαν θετικά τόσο για την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και για την κοινωνία. Και αισθάνομαι την ανάγκη να σημειώσω, ως ηθική επιβράβευση, την καθοριστική ποιοτική συνεισφορά των επικεφαλής στελεχών του Τομέα Παιδείας του κόμματός μου, που συνεργάζονται άμεσα και καθημερινά μαζί μου, στο γόνιμο έργο που έχει παρουσιάσει η Ένωση Κεντρώων τη διετία που πέρασε.
Η έγνοια, το ενδιαφέρον, η προσήλωση στην αναζήτηση των καλύτερων λύσεων σε θέματα παιδείας είναι στρατηγική επιδίωξη τόσο για το κόμμα που εκπροσωπώ όσο και για μένα με τις ιδιότητες του εκπαιδευτικού και του βουλευτή και βεβαίως αποτελεί μόνιμη πολιτική μου τοποθέτηση, όπως καλά γνωρίζετε, η διακομματική συναίνεση. Στον άξονα αυτό κινείται και η σημερινή μας συνεισφορά ιδεών.

Εκτιμώ γενικότερα ότι οι συνθήκες επιβάλλουν πλέον τη θεσμοθέτηση μιας συμβουλευτικής διακομματικής επιτροπής εκπαιδευτικών θεμάτων που θα βρίσκεται σε διαρκή και όχι αποσπασματική συνεργασία με τον εκάστοτε υπουργό.  Η συμμετοχή των κομμάτων θα είναι ισότιμη, πέρα από την κοινοβουλευτική δύναμη, με έναν εκπρόσωπο ανά κόμμα. Εξάλλου, η Ένωση Κεντρώων έχει αποδείξει ότι και τα κοινοβουλευτικώς μικρά, σε κάποια στιγμή της ιστορίας τους, κόμματα μπορούν να έχουν εποικοδομητικά δυνατή φωνή τόσο σε θέματα παιδείας όσο και ευρύτερα.

Ελπίζω οι προτάσεις μας να αποτελέσουν υλικό δημιουργικής σύνθεσης ώστε να δώσουμε νομοθετικά λύση κοινωνικά αλλά και εκπαιδευτικά δίκαιη. Λύση που να επιτρέπει κάθε νέος πολίτης της χώρας μας να αισθάνεται δίπλα του και όχι απέναντί του την πολιτεία στην προσπάθειά του για πρόοδο και επιτυχία μέσα από τον δρόμο της γνώσης.

ΠολιτικήΜεγαλομύστακας :Οι προτάσεις της Ένωσης Κεντρώων για τις μετεγγραφές των φοιτητών

Μοίρασε τη δημοσίευση:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Γ. Οικονόμου: Απαιτείται μέγιστη υπευθυνότητα – Το μείζον τώρα είναι να ολοκληρωθεί η πλήρης διερεύνησή του

«Το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί, μετά το λανθασμένο χειρισμό...

Αλ. Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης να κλείσει τη βάνα του οχετού, πριν πνιγεί μέσα του ο ίδιος

«Οι στοχευμένες "διαρροές" του προπαγανδιστικού μηχανισμού της ΝΔ για...

Ν. Ανδρουλάκης: Αποκλειστικά υπεύθυνος για αυτή την κατάντια ο κ. Μητσοτάκης – Nα έλθουν όλα στο φως

«Τρεις μέρες μετά την αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε...

Β. Κικίλιας: Τα αυξημένα έσοδα από τον τουρισμό στηρίζουν τους Έλληνες πολίτες

"Φέτος ο τουρισμός φανέρωσε ότι αποτελεί όντως τη «βαριά...