Η Μισέλ Γιο, η πρώτη Ασιάτισσα ηθοποιός που κέρδισε Όσκαρ, εντάχθηκε σήμερα (17/10) στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), αφού ψηφίστηκε ως μέλος σε τελετή στη Μουμπάι.Ήταν ένα από τα οκτώ ... Περισσότερα

Μέλος της ΔΟΕ η βραβευμένη με Όσκαρ Μισέλ Γιο

Epiloges Team

Epiloges Team

Η Μισέλ Γιο, η πρώτη Ασιάτισσα ηθοποιός που κέρδισε Όσκαρ, εντάχθηκε σήμερα (17/10) στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), αφού ψηφίστηκε ως μέλος σε τελετή στη Μουμπάι.
Ήταν ένα από τα οκτώ νέα προτεινόμενα μέλη για να ενταχθούν στη ΔΟΕ στη σύνοδό της, στην πόλη της Ινδίας.

«Θυμάμαι όταν κάποιος με ρώτησε, πώς έγινες ηθοποιός; Πάντα έλεγα, “Ποτέ δεν ονειρευόμουν να γίνω ηθοποιός, αλλά ως παιδί πάντα ονειρευόμουν να γίνω Ολυμπιονίκης”», είπε η Γιο στους δημοσιογράφους, μετά την ορκωμοσία της ως μέλος της ΔΟΕ.
«Ο αθλητισμός ήταν μεγάλο μέρος της ζωής μου μεγαλώνοντας, ασχολήθηκα πολύ με το σκουός, τον στίβο, την κολύμβηση και τις καταδύσεις. Ήταν πάντα εκεί και αυξανόταν, αλλά αναρωτιόμουν πώς μπορώ να βρω έναν τρόπο να γίνω μέλος αυτής της οικογένειας (ΔΟΕ); Είναι πολύ δεμένοι και πρέπει επίσης να είναι πολύ σίγουροι ότι μοιράζεστε το πάθος τους, μοιράζεστε τη δέσμευσή και την ιδεολογία τους. Έτσι μου πήρε λίγο χρόνο για να βεβαιωθώ ότι αυτό πιστεύω και πρέπει να γίνω μέρος αυτής της οικογένειας».

Πρώην πρωταθλήτρια στο σκουός νεανίδων, η Γιο- γεννημένη στις 6 Αυγούστου 1962 στη Μαλαισία- κέρδισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου νωρίτερα φέτος για τον ρόλο της στην ταινία «Everything Everywhere All at Once» (Τα Πάντα Όλα»)
Έκανε επίσης επιτυχία στο Χόλιγουντ όταν πήρε τον ρόλο του κοριτσιού του Τζέιμς Μποντ στο «Tomorrow Never Dies» του 1997, δίπλα στον Πιρς Μπόσναν.
Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως των Ηνωμένων Εθνών, πρωταγωνίστησε επίσης στην ταινία πολεμικών τεχνών «Crouching Tiger Hidden Dragon (Τίγρης και Δράκος, ο ελληνικός τίτλος)», στο δράμα περιόδου του 2005 «Memoirs of a Geisha» (Αναμνήσεις μιας γκέισας, ο ελληνικός τίτλος) και στη ρομαντική κωμωδία του 2018 «Crazy Rich Asians» (Τρελά πλούσιοι, ο ελληνικός τίτλος).

«Μετά δύο χειρουργικές επεμβάσεις στο γόνατο και με προβλήματα την πλάτη δεν μπόρεσε να συνεχίσω το σκουός», πρόσθεσε.
«Τώρα κάνω πυγμαχία γιατί εξακολουθώ να κάνω πολεμικές τέχνες στις ταινίες μου. Κάνω επίσης πεζοπορία και κολύμπι, που είναι ένα από τα πιο ήπια αθλήματα», είπε.
Η 61χρονη είναι παντρεμένη με τον Ζαν Τοντ, τον πρώην επικεφαλής της FIA, του διοικητικού οργάνου για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, το οποίο αναγνωρίστηκε από τη ΔΟΕ το 2013.

Advertisement
MEGA

Στην ίδια λίστα των μελών για το εκτελεστικό συμβούλιο της ΔΟΕ με την Γιο είναι επίσης η πρώτη Ολυμπιονίκης του Ισραήλ-τζουντόκα-, Γιαέλ Αράντ, ο Ούγγρος επιχειρηματίας και αθλητικός διευθυντής Μπάλαζ Φούριες, η Σεσίλια Ροξάνα Τάιτ Βιλακόρτα, πρώην Ολυμπιονίκης και πολιτικός από το Περού, και ο Γερμανός αθλητικός επιχειρηματία Μίκαελ Μροντζ.
Η Σουηδή Πέτα Σέρλινγκ, επικεφαλής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, και ο Νοτιοκορεάτης Κιμ Ζάε-γιουλ, πρόεδρος της διεθνούς ένωσης πατινάζ (International Skating Union), προσχώρησαν επίσης μέσω της λειτουργίας τους ως επικεφαλής μιας διεθνούς ομοσπονδίας, όπως επίσης και Μερέζ Μπουσαγιανέ, πρόεδρος της ολυμπιακής επιτροπής της Τυνησίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χιούλμαντ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα...»

23/02/26 5:48 μμ

Χιούλμαντ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα…»

«Πολύ Κοριτσίστικο Όνομα το Πάττυ» – Μια ιστορία ενηλικίωσης στο τατάμι του τζούντο

23/02/26 5:45 μμ

«Πολύ Κοριτσίστικο Όνομα το Πάττυ» – Μια ιστορία ενηλικίωσης στο τατάμι του τζούντο

Εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο 74χρονος ορειβάτης στο Βελούχι - Σε εξέλιξη η ανάσυρση και μεταφορά του

23/02/26 5:33 μμ

Εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο 74χρονος ορειβάτης στο Βελούχι – Σε εξέλιξη η ανάσυρση και μεταφορά του

Ακαδημίες: Η αγωνιστική του... παραλίγο

23/02/26 1:21 μμ

Ακαδημίες: Η αγωνιστική του… παραλίγο

«Στα βουνά τα ψέματα δεν χωράνε», τονίζει ο ορειβάτης Νίκος Κρούπης που έχει κάνει αναρρίχηση στις πιο δύσκολες κορυφές του κόσμου

23/02/26 1:19 μμ

«Στα βουνά τα ψέματα δεν χωράνε», τονίζει ο ορειβάτης Νίκος Κρούπης που έχει κάνει αναρρίχηση στις πιο δύσκολες κορυφές του κόσμου

Δις ισόβια και 13 χρόνια κάθειρξη στον 39χρονο για τη δολοφονία και τον βιασμό της 11χρονης ανιψιάς του στην Ηλεία

23/02/26 12:47 μμ

Δις ισόβια και 13 χρόνια κάθειρξη στον 39χρονο για τη δολοφονία και τον βιασμό της 11χρονης ανιψιάς του στην Ηλεία

DefencEduNet: Χέρι-χέρι με τα πανεπιστήμια της Β. Ελλάδος η αμυντική βιομηχανία

23/02/26 1:17 μμ

DefencEduNet: Χέρι-χέρι με τα πανεπιστήμια της Β. Ελλάδος η αμυντική βιομηχανία

Αυξημένη ζήτηση για νηστίσιμα προϊόντα και στρατηγική αναδιάταξη στην αγορά της εστίασης

23/02/26 1:15 μμ

Σαρακοστή: Αυξημένη ζήτηση για νηστίσιμα προϊόντα και στρατηγική αναδιάταξη στην αγορά της εστίασης

Μακρυπούλια: «Κλείστηκα για καιρό στο σπίτι, άρχισα να παθαίνω κρίσεις πανικού»

23/02/26 12:16 μμ

Μακρυπούλια: «Κλείστηκα για καιρό στο σπίτι, άρχισα να παθαίνω κρίσεις πανικού»

Τα Κούλουμα στους δήμους της Αττικής

23/02/26 12:38 μμ

Τα Κούλουμα στους δήμους της Αττικής

Brain Regain: Η επιστροφή «χθες» και «σήμερα» - Η διαδρομή επαναπατρισμού του δρ Γιαννού Κοντραφούρη

23/02/26 12:30 μμ

Brain Regain: Η επιστροφή «χθες» και «σήμερα» – Η διαδρομή επαναπατρισμού του δρ Γιαννού Κοντραφούρη

Σοκ στο καρναβάλι της Έδεσσας: 23χρονος μαχαίρωσε 21χρονο

23/02/26 11:54 πμ

Σοκ στο καρναβάλι της Έδεσσας: 23χρονος μαχαίρωσε 21χρονο