Στο στόχαστρο του Τραμπ βρέθηκαν δύο από τους συνήθεις στόχους του: ο πρώην ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ και ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν

Μετά τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ, ο Τραμπ καταφέρεται ξανά κατά δικαστών

Epilogestv

Epilogestv

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στράφηκε σήμερα ξανά κατά δικαστών που του είχαν ασκήσει δίωξη και τον είχαν δικάσει κατά τη θητεία του προκατόχου του στον Λευκό Οίκο, του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν, με πρόσχημα την πρόσφατη δολοφονία του υπερσυντηρητικού πολιτικού ακτιβιστή Τσάρλι Κερκ.

Advertisement
 

Στο στόχαστρο του ενοίκου του Λευκού Οίκου στο μέσο του κοινωνικής δικτύωσης Truth Social βρέθηκαν δύο από τους συνήθεις στόχους του: ο πρώην ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ και ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν, ο οποίος είχε προεδρεύσει στη δίκη του στην υπόθεση για κρυφές καταβολές χρημάτων σε μια σταρ πορνογραφικών ταινιών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ προσάπτει στον Τζακ Σμιθ ότι ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια έρευνα για το Turning Point, το κίνημα που ίδρυσε ο Αμερικανός συντηρητικός διαμορφωτής κοινής γνώμης (influencer) Τσάρλι Κερκ, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου.

«Γιατί το καταπληκτικό Turning Point τέθηκε υπό ΈΡΕΥΝΑ από τον ‘Διαταραγμένο’ Τζακ Σμιθ και τη Διεφθαρμένη και Ανίκανη κυβέρνηση Μπάιντεν;», διερωτάται ο Ντόναλντ Τραμπ σε μήνυμα στο Truth.

«Προσπάθησαν να αναγκάσουν τον Τσάρλι, όπως και πολλούς άλλους ανθρώπους και κινήματα, να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους. Εργαλειοποίησαν το υπουργείο Δικαιοσύνης κατά των πολιτικών αντιπάλων του Τζο Μπάιντεν, περιλαμβανομένου ΕΜΟΥ!», σημειώνει επίσης.

Ο Τζακ Σμιθ, που τελεί υπό διοικητική έρευνα μετά την επιστροφή στην εξουσία του Ντόναλντ Τραμπ, είχε διοριστεί ειδικός εισαγγελέας το 2022.

Αυτός είχε ασκήσει σε ομοσπονδιακό επίπεδο δίωξη κατά του Ντόναλντ Τραμπ για παράνομες απόπειρες να ανατρέψει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2020 και για παρακράτηση διαβαθμισμένων εγγράφων μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο.

Οι διώξεις εναντίον του εγκαταλείφθηκαν μετά την επανεκλογή του στην αμερικανική προεδρία, βάσει της παράδοσης να μην διώκεται ένας εν ενεργεία πρόεδρος. Ο Τζακ Σμιθ είχε στη συνέχεια παραιτηθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Χωρίς να αναφέρει το όνομά του, ο πρόεδρος Τραμπ καταφέρεται επίσης στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Truth κατά του Χουάν Μέρτσαν, ο οποίος προήδρευσε στη δίκη του στην υπόθεση Στόρμι Ντάνιελς. Ο Τραμπ είχε κριθεί ένοχος 34 κατηγοριών για κρυφές πληρωμές ύψους 130.000 δολαρίων στην πρώην σταρ πορνογραφικών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς.

Ο Τραμπ εκφράζει την επιθυμία ο «διεφθαρμένος» δικαστής να καταβάλει «μια μέρα ένα πολύ υψηλό τίμημα για τις παράνομες πράξεις του».

Advertisement

Μετά τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ, το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών έχει ενισχύσει τις επιθέσεις του εναντίον των Δημοκρατικών και προοδευτικών οργανώσεων, τις οποίες κατηγορεί ότι προωθούν την πολιτική βία.

«Η ριζοσπαστική αριστερά προκάλεσε τεράστιες ζημιές στη χώρα», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος χθες, Τρίτη, πριν αναχωρήσει για τη Βρετανία. «Αλλά το διορθώνουμε», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την Washington Post, ρεπουμπλικανός βουλευτής του Ουισκόνσιν κατέθεσε πρόταση νόμου για να εμποδίσει τη χορήγηση ομοσπονδιακών κεφαλαίων σε οργανώσεις που απασχολούν ανθρώπους «που ανέχονται και εκθειάζουν την πολιτική βία».

Η New York Times διευκρίνισε από την πλευρά της ότι αυτές που βρίσκονται κυρίως στο στόχαστρο είναι η Open Society Foundation του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος, όπως και η Ford Foundation, οι οποίες χρηματοδοτούν αμφότερες αριστερές οργανώσεις.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

23/12/25 12:08 πμ

Σ. Ντούσκος: Οι αιχμές του για τους δημοσιογράφους στα βραβεία ΠΣΑΤ

Ο Ν. Γκαβέλας κορυφαίος αθλητής με αναπηρία για το 2025 - Δάκρυσε ο πατέρας του

23/12/25 12:05 πμ

Ο Ν. Γκαβέλας κορυφαίος αθλητής με αναπηρία για το 2025 – Δάκρυσε ο πατέρας του

Αθλητής της χρονιάς ο Ε. Καραλής - «Όλη η Ελλάδα έχει μάθει να ξεματιάζει!»

23/12/25 12:05 πμ

Αθλητής της χρονιάς ο Ε. Καραλής – «Όλη η Ελλάδα έχει μάθει να ξεματιάζει!»

Σέρρες: Νεκρός 50χρονος που επέβαινε σε ηλεκτρικό πατίνι - Παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

22/12/25 11:54 μμ

Σέρρες: Νεκρός 50χρονος που επέβαινε σε ηλεκτρικό πατίνι – Παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

Νέο γκράφιτι του Banksy στο Λονδίνο

22/12/25 10:01 μμ

Νέο γκράφιτι του Banksy στο Λονδίνο

Βουλγαρία - ΒΤΑ: «Δέκα ημέρες έμειναν μέχρι να γίνει η Βουλγαρία το 21ο μέλος της οικογένειας μας του ευρώ», δηλώνει η Κριστίν Λαγκάρντ

22/12/25 9:31 μμ

Βουλγαρία – ΒΤΑ: «Δέκα ημέρες έμειναν μέχρι να γίνει η Βουλγαρία το 21ο μέλος της οικογένειας μας του ευρώ», δηλώνει η Κριστίν Λαγκάρντ

Βραβεία ΠΣΑΤ: Οι ειδικές βραβεύσεις

22/12/25 9:24 μμ

Βραβεία ΠΣΑΤ: Οι ειδικές βραβεύσεις

Σε λειτουργία από την Τρίτη η ψηφιακή εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ για αγροτεμάχια χωρίς ΚΑΕΚ

22/12/25 9:15 μμ

Σε λειτουργία από την Τρίτη η ψηφιακή εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ για αγροτεμάχια χωρίς ΚΑΕΚ

Το NBA και η FIBA ανακοίνωσαν τη διερεύνηση για μια νέα επαγγελματική Λίγκα στην Ευρώπη

22/12/25 9:08 μμ

Το NBA και η FIBA ανακοίνωσαν τη διερεύνηση για μια νέα επαγγελματική Λίγκα στην Ευρώπη

Διπλό αίτημα εκταμίευσης πόρων ύψους 1,17 δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας υπέβαλε η Ελλάδα

22/12/25 8:20 μμ

Διπλό αίτημα εκταμίευσης πόρων ύψους 1,17 δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας υπέβαλε η Ελλάδα

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τις μαθήτριες και τους μαθητές των Παιδικών σταθμών του Δήμου Σερρών

22/12/25 8:16 μμ

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τις μαθήτριες και τους μαθητές των Παιδικών σταθμών του Δήμου Σερρών

Η ΜΕΓΑ ανάμεσα στους True Leaders 2024!

22/12/25 8:12 μμ

Η ΜΕΓΑ ανάμεσα στους True Leaders 2024!

Σχολιάστε

1 + δεκαέξι =