Ισπανία: Η χώρα αυστηροποιεί τους κανόνες Covid για την πρόσβαση στις Βαλεαρίδες Νήσους Οι επιβάτες που φθάνουν στην Πορτογαλία από τη Βρετανία πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για 14 ημερες από σήμερα, ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Ισπανία: Η χώρα αυστηροποιεί τους κανόνες Covid για την πρόσβαση στις Βαλεαρίδες Νήσους

Οι επιβάτες που φθάνουν στην Πορτογαλία από τη Βρετανία πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για 14 ημερες από σήμερα, αν δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού, ανέφερε σε ανακοίνωσή της αργά χθες, Κυριακή, το βράδυ η πορτογαλική κυβέρνηση.

Ο νέος κανονισμός, ο οποίος θα ισχύσει τουλάχιστον μέχρι τις 11 Ιουλίου, τίθεται σε ισχύ εν μέσω μιας έξαρσης των κρουσμάτων στην Πορτογαλία, όπου ο αριθμός των νέων μολύνσεων από τον κορονοϊό μέσα σε μία ημέρα έχει επιστρέψει στα επίπεδα του Φεβρουαρίου, όταν η χώρα των λίγο περισσότερων από 10 εκατομμύρια κατοίκων εξακολουθούσε να βρίσκεται σε αυστηρό λοκντάουν.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μέσα σε μία ημέρα αυξάνεται εδώ και ένα μήνα και στη Βρετανία.

Οι Βρετανοί, που φθάνουν στην Πορτογαλία από αέρα, στεριά ή θάλασσα, πρέπει να παρουσιάζουν απόδειξη ότι είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή να μένουν σε απομόνωση για 14 ημέρες «στο σπίτι ή σε μέρος που θα υποδεικνύεται από τις υγειονομικές αρχές», αναφέρει η κυβέρνηση στην ανακοίνωσή της.

Μετάλλαξη Δέλτα: Η Πορτογαλία χαρακτηρίστηκε ως «ζώνη παραλλαγών του ιού»
Η Βρετανία, μία από τις μεγαλύτερες πηγές ξένων τουριστών για την Πορτογαλία, αφαίρεσε νωρίτερα αυτό το μήνα τη χώρα αυτή από τον κατάλογο των χωρών στις οποίες επιτρέπονται τα ταξίδια χωρίς υποχρέωση για καραντίνα. Η Γερμανία χαρακτήρισε την περασμένη εβδομάδα την Πορτογαλία «ζώνη παραλλαγών του ιού», ένα μέτρο που θα επιφέρει αυστηρούς περιορισμούς στα ταξίδια προς και από τη χώρα.

Η Πορτογαλία, η οποία έδωσε νωρίτερα φέτος τη μεγαλύτερη μάχη της εναντίον του κορονοϊού, βρίσκεται στην πορτοκαλί λίστα της Βρετανίας, πράγμα που σημάνει πως όσοι κάνουν εκεί διακοπές πρέπει να αυτοαπομονώνονται για 10 ημέρες, όταν επιστρέφουν στην πατρίδα τους, και να κάνουν ακριβά τεστ για Covid-19.

Advertisement
MEGA

Οι πορτογαλικές υγειονομικές αρχές έχουν κατηγορήσει την πιο μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα, που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, αλλά εξαπλώνεται γρήγορα και στη Βρετανία, για την πρόσφατη αύξηση των λοιμώξεων. Πάνω από το 70% των κρουσμάτων Covid-19 στην περιοχή της Λισαβόνας είναι της παραλλαγής Δέλτα.

Ισπανία: Αυστηροποιεί τους κανόνες Covid για την πρόσβαση των Βρετανών στις Βαλεαρίδες Νήσους
Η Ισπανία θα αρχίσει να ζητά αρνητικό τεστ COVID-19 ή αποδεικτικό εμβολιασμού από τους Βρετανούς τουρίστες που θέλουν να πάνε στη Μαγιόρκα, την Ίμπιζα και τις υπόλοιπες Βαλεαρίδες Νήσους, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

«Αυτό που πρόκειται να κάνουμε είναι να εφαρμόσουμε στους Βρετανούς τουρίστες που πάνε στις Βαλεαρίδες Νήσους τις ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν για τους άλλους Ευρωπαίους πολίτες», δήλωσε ο Σάντσεθ στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena SER. «Θα χρειαστούν πλήρη δόση εμβολιασμού ή αρνητικό PCR», δήλωσε, αναφερόμενος σε συγκεκριμένο τύπο τεστ κορονοϊού.

Η Ισπανία είχε αποφασίσει να άρει από τις 20 Μαΐου την υποχρέωση να παρουσιάζουν οι Βρετανοί αρνητικό τεστ PCR.

Οι αρχές στη Μαγιόρκα, δημοφιλή παραθεριστικό προορισμό για Ισπανούς και ξένους, ερευνούν την έξαρση του κορονοϊού μεταξύ περισσοτέρων από 600 φοιτητές.

Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έφυγε από τη ζωή η Αλεξάνδρα Νικολαΐδου, σύντροφος του Ντέμη Νικολαΐδη

24/08/25 1:12 πμ

Έφυγε από τη ζωή η Αλεξάνδρα Νικολαΐδου, σύντροφος του Ντέμη Νικολαΐδη

Μελιτζανάκι γλυκό του κουταλιού

23/08/25 9:31 μμ

Μελιτζανάκι γλυκό του κουταλιού

Λουκουμάδες στο σπίτι με 2 υλικά

23/08/25 9:29 μμ

Λουκουμάδες στο σπίτι με 2 υλικά

Ψώρα: Τι είναι και πώς μεταδίδεται – Τα πιο συχνά συμπτώματα και η αντιμετώπιση

23/08/25 9:27 μμ

Ψώρα: Τι είναι και πώς μεταδίδεται – Τα πιο συχνά συμπτώματα και η αντιμετώπιση

Άδεια μπουκάλια κρασιού: χρήσεις που δεν είχατε σκεφτεί μέχρι σήμερα

23/08/25 9:24 μμ

Άδεια μπουκάλια κρασιού: χρήσεις που δεν είχατε σκεφτεί μέχρι σήμερα

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Αυγούστου

23/08/25 9:21 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Αυγούστου

Παναγία η Ελεούσα: Το «κρυμμένο» παρεκκλήσι στον πιο κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης

23/08/25 8:24 μμ

Παναγία η Ελεούσα: Το «κρυμμένο» παρεκκλήσι στον πιο κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης

Σύκα: Πώς ωφελούν την υγεία, πόσες θερμίδες έχουν αλλά και τι να προσέχετε

23/08/25 8:20 μμ

Σύκα: Πώς ωφελούν την υγεία, πόσες θερμίδες έχουν αλλά και τι να προσέχετε

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ένας άνδρας για τη φωτιά στον Χορτιάτη - Του επιβλήθηκε πρόστιμο 4.331 ευρώ

23/08/25 8:16 μμ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ένας άνδρας για τη φωτιά στον Χορτιάτη – Του επιβλήθηκε πρόστιμο 4.331 ευρώ

Γιώργος Μαζωνάκης: “Σαββατογενική, Σαββατογεννημένος, Σαββατοκύριακο” – Νέο μήνυμα μέσα από το σπίτι του

23/08/25 8:09 μμ

Το νέο μήνυμα του Γιώργου Μαζωνάκη μέσα από το σπίτι του: «Σαββατογενική, Σαββατογεννημένος, Σαββατοκύριακο» 

Βόλος: “Καλά της έκανα, αυτό της άξιζε” – Συγκλονίζουν τα πρώτα λόγια του 40χρονου συζυγοκτόνου

23/08/25 8:02 μμ

Βόλος: “Καλά της έκανα, αυτό της άξιζε” – Συγκλονίζουν τα πρώτα λόγια του 40χρονου συζυγοκτόνου

Παξοί: Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα πήραν οι συγγενείς της 4χρονης που πνίγηκε σε πισίνα

23/08/25 7:07 μμ

Παξοί: Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα πήραν οι συγγενείς της 4χρονης που πνίγηκε σε πισίνα