Μετάλλαξη της Μποτσουάνα: Έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Η μετάλλαξη της Μποτσουάνα προκαλεί παγκόσμιο συναγερμό και δεν θα μπορούσε η Ελλάδα να αποτελέσει εξαίρεση. Σήμερα (26.11.2021) θα συνεδριάσει εκτάκτως για τη νέα ανησυχητική εξέλιξη και η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.


Στο επίκεντρο της έκτακτης συνεδρίασης θα βρεθεί, φυσικά, η μετάλλαξη της Μποτσουάνα, το στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίστηκε πριν από μερικές μέρες και θεωρείται ιδιαίτερα ανθεκτικό στα εμβόλια.


Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με το newsit.gr, θα εξετάσει τα υπάρχοντα επιστημονικά δεδομένα για τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού, καθώς και το ενδεχόμενο ανάγκης ταξιδιωτικών οδηγιών/ περιορισμών για χώρες της Ν. Αφρικής.

Υπενθυμίζεται ότι συνεδριάζει στη Γενεύη και ο ΠΟΥ, ενώ μετά τη Βρετανία, η Ιταλία, η Ολλανδία, Γερμανία και Τσεχία έχουν ανακοινώσει ότι απαγορεύουν τις πτήσεις από χώρες της ευρύτερης περιοχής τη νότιας Αφρικής. Ακόμη και οι υπήκοοί τους που θα επιστρέψουν στις πατρίδες τους, θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 14 μέρες καραντίνα. 
 

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
 
Exit mobile version