Μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκουν προσωρινό κατάλυμα σε εξοχικά και στάνες στον Δήμο Παγγαίου

Καθημερινές είναι, πλέον, οι καταδιώξεις παράνομων διακινητών και εντός των ορίων του Νομού Καβάλας, στον οποίο απαντάται και ένα ακόμη, πρωτόγνωρο φαινόμενο για την περιοχή.

 

Όπως αναφέρει το Kavalapost, το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι αναφορές από κατοίκους κυρίως του ορεινού όγκου του Νομού, για «μεγάλες ομάδες ανθρώπων» οι οποίοι βρίσκουν προσωρινό κατάλυμα σε εξοχικές κατοικίες, κυρίως στον δήμο Παγγαίου και σε στάνες σε Παγγαίο και Καβάλα, τις οποίες και εγκαταλείπουν μετά από λίγο, συνεχίζοντας την πορεία τους προς την ενδοχώρα.

 

 

 

Επιπλέον, σύμφωνα με μαρτυρίες, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης, «τσέκαραν» εγκαταλελειμμένα σπίτια στον δήμο Παγγαίου, στις περιοχές τις οποίες διατρέχει η Εγνατία Οδός, ενώ ζητήθηκε άτυπα η καταγραφή τους καταρχάς από τους κατοίκους, ενώ είναι πολύ πιθανό να ζητηθεί κάτι ανάλογο και από τους δήμους. 

Όποιος, δε, κάτοικος ή κτηνοτρόφος αντιληφθεί κίνηση στο σπίτι ή στη στάνη του, καλείται να ειδοποιήσει τις Αρχές και να μην ενεργήσει μόνος του.

 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *