Δύο διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά επηρεάζουν τον καιρό της Ελλάδας, σύμφωνα με το meteo του ΑστεροσκοπείουAdvertisement   Η κακοκαιρία που επηρεάζει τη χώρα μας από χθες, σχετίζεται με δύο βαρομετρικά χαμηλά, ... Περισσότερα

βροχη

Epiloges.tv

Epiloges.tv

Δύο διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά επηρεάζουν τον καιρό της Ελλάδας, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου

Advertisement
 

Η κακοκαιρία που επηρεάζει τη χώρα μας από χθες, σχετίζεται με δύο βαρομετρικά χαμηλά, ένα στην Ιταλία και ένα στη Βαλκανική, τα κέντρα των οποίων το απόγευμα της Παρασκευής απείχαν μεταξύ τους περίπου 1.100 χιλιόμετρα, όπως προκύπτει από δορυφορική εικόνα που έδωσε ο ευρωπαϊκός μετεωρολογικός δορυφόρος Meteosat-11. Τα φαινόμενα της Παρασκευής στην Ελλάδα οφείλονταν κατά κύριο λόγο στο χαμηλό των Βαλκανίων, ενώ από την νύχτα της Παρασκευής τα φαινόμενα, αρχικά στα δυτικά και κατόπιν στην υπόλοιπη χώρα, θα οφείλονται κυρίως στο χαμηλό της Ιταλίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, το Σάββατο βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν έως το πρωί κατά κύριο λόγο στα δυτικά τμήματα της Μακεδονίας και Θεσσαλίας, στην Ήπειρο, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο στο Αιγαίο, στο Ιόνιο και στην Κρήτη. Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα, ενώ μετά το απόγευμα θα εντοπίζονται κυρίως στη Θράκη, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στην Ήπειρο, στην Στερεά, στην Πελοπόννησο, στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά έως το πρωί καθώς και στην Ανατολική Στερεά, στην Ανατολική Πελοπόννησο και στο Βόρειο Αιγαίο από το απόγευμα. Χιονοπτώσεις αναμένονται στην Πίνδο, στη Δυτική Μακεδονία και στα δυτικά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ έως τις πρωινές ώρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές άνω των 600-700 μέτρων της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας. Σημαντικές βροχοπτώσεις αναμένονται και πάλι στη Ήπειρο, όπου έχουν πέσει μεγάλα ύψη βροχής τελευταίες ημέρες .

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).

Σε ό,τι αφορά τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα: Στην Αττική βροχοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες και μετά το μεσημέρι. Επίσης μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Στον νομό Θεσσαλονίκης βροχοπτώσεις θα σημειωθούν από το πρωί έως το απόγευμα.

Advertisement
MEGA

Ενισχυμένοι θα παραμείνουν οι νότιοι έως νοτιοδυτικοί άνεμοι στα πελάγη με εντάσεις που θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία, σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα, θα φτάσει τους 15-17 βαθμούς Κελσίου με εξαίρεση την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου θα φτάσει τους 17-20 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πόση ζάχαρη έχουν τα αποξηραμένα φρούτα

21/12/25 11:48 μμ

Πόση ζάχαρη έχουν τα αποξηραμένα φρούτα

Ξανά με ανατροπή στην κορυφή η ΑΕΚ

21/12/25 11:44 μμ

Ξανά με ανατροπή στην κορυφή η ΑΕΚ

ΠΑΟΚ: Στο νοσοκομείο για εξετάσεις ο Παβλένκα

21/12/25 11:25 μμ

ΠΑΟΚ: Στο νοσοκομείο για εξετάσεις ο Παβλένκα, φόβοι για απουσία ενός μήνα

Κωνσταντίνος Βασάλος: “Έχω πάθει μια κρίση ηλικίας τώρα τελευταία – Νιώθω ότι μεγαλώνω”

21/12/25 11:20 μμ

Κωνσταντίνος Βασάλος: “Έχω πάθει μια κρίση ηλικίας τώρα τελευταία – Νιώθω ότι μεγαλώνω”

Γιατί βάζουμε κάλτσες στο τζάκι; Πώς προέκυψε το έθιμο

21/12/25 11:09 μμ

Γιατί βάζουμε κάλτσες στο τζάκι; Πώς προέκυψε το έθιμο

22 Δεκεμβρίου: Ποια ήταν η Αγία Αναστασία - Γιατί ονομάζεται φαρμακολύτρια

21/12/25 11:04 μμ

22 Δεκεμβρίου: Ποια ήταν η Αγία Αναστασία – Γιατί ονομάζεται φαρμακολύτρια

Ιταλία: Νέα γυναικοκτονία - Σαραντάχρονος δολοφόνησε τη συνομήλικη σύντροφό του και στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του

21/12/25 11:01 μμ

Ιταλία: Νέα γυναικοκτονία – Σαραντάχρονος δολοφόνησε τη συνομήλικη σύντροφό του και στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του

ΗΠΑ: Πολλαπλασιάζονται οι επικρίσεις για τον χειρισμό της υπόθεσης Έπστιν από την κυβέρνηση Τραμπ

21/12/25 10:56 μμ

ΗΠΑ: Πολλαπλασιάζονται οι επικρίσεις για τον χειρισμό της υπόθεσης Έπστιν από την κυβέρνηση Τραμπ

Εκπληκτικές ιδέες διακόσμησης με τα πιο χριστουγεννιάτικα φυτά και λουλούδια

21/12/25 10:52 μμ

Εκπληκτικές ιδέες διακόσμησης με τα πιο χριστουγεννιάτικα φυτά και λουλούδια

Χριστουγεννιάτικο γλυκό ψυγείου, έτοιμο σε 30 λεπτά

21/12/25 10:47 μμ

Χριστουγεννιάτικο γλυκό ψυγείου, έτοιμο σε 30 λεπτά

Γιατί λαχταράμε κάτι γλυκό στο πρωινό, πώς να «νικήσετε» την επιθυμία για ζάχαρη

21/12/25 10:44 μμ

Γιατί λαχταράμε κάτι γλυκό στο πρωινό, πώς να «νικήσετε» την επιθυμία για ζάχαρη

Τζόκερ 21/12/25: Τα αποτελέσματα της κλήρωσης - Τα νούμερα που κερδίζουν  5.600.000 ευρώ

21/12/25 10:32 μμ

Τζόκερ 21/12/25: Τα αποτελέσματα της κλήρωσης – Τα νούμερα που κερδίζουν  5.600.000 ευρώ